• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Bloemenriviera ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

7 Bloemenriviera reiservaringen en tips

Geweldig

43%

Tof

57%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Merel op 25-10-2017

  “Een openbaring!”

  Dit is een onontdekt stukje Italie! Zo veel mensen gaan tegenwoordig naar Toscane maar dit is nog echt puur Italiaans. Heerlijke wandelroutes, strandjes, lekker eten. Je kunt een trein pakken die helemaal langs de kust rijdt en in alle mooie dorpjes stopt. Ook een boot vaart langs de route. Wel erg warm in de zomer, zeker voor kinderen. Een hele goede sfeer. Zorg er wel voor dat je je auto kunt parkeren, dus wees op tijd!

 • Gabi Bertram op 22-10-2017

  “Kleuren, Bloemen en Rivièra”

  In 2015 en 2016 verbleven we enkele dagen in Ventimiglia. Het bungalowtje op camping Roma lag 10 minuten lopen van de zee en de rivier en op 5 minuten lopen van de oude stad. Hier hebben we een van de meest waanzinnige zonsondergangen ooit meegemaakt. Met de auto de hele kustweg gereden via San Remo tot Finale Ligure waarvan het deel Finalborgo tot een van de mooiste dorpen van Italië hoort. De kust is zeker mooi maar het binnenland is ook geweldig. Dolceda, valloria met zijn beschilderde deuren, Isolabona, Dolceaqua, Apricale, molina di Triora met de bottega van heks Annamaria met heerlijke lekkernijen of heksendorp Triora waar een van de laatste heksenprocessen heeft plaatsgevonden. Ben je met hond onderweg, ga dan naar het strand van Bordighera waar honden toegelaten zijn.

 • Nikki Janssen op 22-10-2017

  “Mooi binnenland, lekkere stranden en kleurrijke huisjes”

  Wij verbleven tijdens deze reis op een camping in Pietra Ligure. Een goede uitvalsbasis om deze mooie omgeving te verkennen. Auto gehuurd en lekker rondrijden, en dan met name het binnenland in. We hadden daarvoor een, volgens mij, vrij standaard route gebruikt met bezoekjes aan oa Dolceacqua en Triora.
  De stranden met de kleurrijke huisjes mogen ook niet overgeslagen worden. Lekker rondvaren op een bootje. Je vergapen aan de luxe in Portofino.
  We zijn nog met de trein een dagje naar Genua geweest, wat ik zelf ook een leuke stad vond.

 • Sconosciuta op 20-10-2017

  “Beter Costa Azzurra dan Côte d'Azur”

  Vanuit Ventimiglia, ook wel XXmiglia, wat uitstapjes gemaakt, met de trein langs de kust vanaf Nice, via Monaco-Monte Carlo, mooie route pal langs de kust. De vergane glorie van San Remo, de drukke vrijdagmarkt in XX miglia, met de trein de bergen in.
  Helaas was hier vooral steen/rotsstrand.
  Wel bijzonder vond ik het verschil tussen de moderne benedenstad en de middeleeuwse bovenstad, waar vooral zuid Italianen wonen.

  Opmerkelijk was het prijsverschil tussen de Franse Côte d'Azur en de Italiaanse Costa Azzurra. Betaal je in Menton bijna 10 euro voor je glaasje cola, in Italië is dat gewoon tussen de 2-3 euro. En qua uitzicht is het beiden even fraai.
  Ook nog uitstapje naar Monaco, waar men druk was met de voorbereidingen van de Grand Prix, maar dat was oersaai. Weinig te doen anders dan belachelijk grote boten spotten in de haven van Monte Carlo.

 • Sophia Dirven op 04-03-2017

  “Bloemenriviera: kleurenpracht”

  Een prachtige kust, waar de bergen met hierop geplakte kleurrijke stadjes overgaan in een azuurblauwe zee. Flanneren op de boulevards, autoritjes langs de kustlijn, borrelen in de gezellige stadjes en de zon aanbidden op een luchtbedje op zee met een prachtig uitzicht op de kust. In de zomer kan het hier druk bezocht zijn, maar met een beetje moeite vind je alsnog relatief rustige baaitjes. Deze streek kán prijzig zijn, met name prijzen van overnachtingen en strandbedjes kunnen hoog oplopen. Goed van tevoren informeren!

 • Jon van Brussel op 19-12-2016

  “Combineer de bloemenriviera met andere landen”

  Ik ben de afgelopen jaren meerdere keren naar Nice afgereisd en vanuit daar ook verder gegaan naar Italië. De laatste keer was in september, waar ik 4 dagen een appartement in Nice had en daarna 4 dagen een appartement in San Remo. Ontbijten in Frankrijk, lunchen in Monaco en dineren in Italië is dan geen uitzondering, want het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Heerlijk om dat allemaal te kunnen combineren. Je kunt vliegen naar Nice of Genua. Beiden heel voordelig verkrijgbaar. Nice, Cannes, Alassio, Imperia, Ventimiglia, Marseille, Saint Marguerite, San Remo en Monaco allemaal binnen 1,5 uur reizen van elkaar. Bijgevoegd het uitzicht vanuit m'n appartement in San Remo.

 • Marlon Donderwinkel op 30-10-2016

  “prachtig stukje van het mooie Italie!!”

  Vorig jaar zomer zijn wij naar de bloemenriviera geweest. Omdat wij de heenweg meestal met een overnachtig doen hebben we in Milaan overnacht. Natuurlijk zijn we ook een dagje naar Milaan toe geweest. Prachtige stad met geschiedenis maar ook gigantisch veel moderne winkels en restaurants. We hadden eigenlijk aan 1 dag absoluut niet genoeg want er is zoveel te zien.na twee overnachtingen reden we door naar de camping in de Bloemenriviera. Een kleine maar gezellige camping op vijf minuten afstand van de zee. Als je naar de zee ging liepen er gigantisch veel Italianen die spullen aan je probeerde te verkopen, jammere was wel dat je voordat je bij de zee was door een tunnel moest lopen waar daklozen lagen en het naar pies stonk. Maar dat was je meteen vergeten zodra je de zee en de boulevard zag. Het was ruig zand, met steentjes en er waren veel rotsen. Het zag er erg mooi uit zo ruig. Ook zijn we een dagje naar Monaco geweest. Wat is dat prachtig. Veel mooie dure gebouwen en wat rijden daar een prachtige auto's rond. Alles was er zo duur, maar het was er zo mooi! De bloemenriviera is zeker een aanrader, ook omdat je veel leuke plaatsjes kan bezoeken en veel leuke marktjes!!

Bloemenrivièra vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Bloemenriviera reiservaring en tips!

Ben jij in Bloemenriviera geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief