• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Cinque Terre ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

36 Cinque Terre reiservaringen en tips

Geweldig

72%

Tof

19%

Wel oké

8%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sary
    Sary op 21-11-2017
    12 landen bezocht • 13 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Colored Village”

    Het dorpje Riomaggiore bezocht. Je moet er wel wat voor over hebben om er te komen want je kunt de dorpjes niet met de auto bereiken. Het beste is om in een van de voorsteden een trein te nemen. Echter hebben wij ervaren dat ook dit moeilijker is dan gedacht. Lastig parkeren etc. Maar goed het is serieus allemaal de moeite waard als je in het dorpje aankomt. Wat een prachtig en uniek plaatje! Het is aan te raden te wandelen naar een hoger liggend gedeelte van het dorpje want je hebt hier een prachtig uitzicht over de zee welke zo uitgestrekt is dat het je een gevoel van eindeloosheid geeft. Je kunt alle dorpjes bezoeken via een wandelpad dat langs alle dorpjes loopt.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Claudia
    Claudia op 12-11-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Prachtige wandelpaden!”

    De Cinque Terre is een gebied om prachtig te wandelen. Tussen de dorpjes heb je vele paden vanuit waar je mooie uitzichten hebt over de dorpjes zelf, de zee en de natuur er rondomheen. Het bekendste pad, via dell' Amore (pad van de liefde), is erg populair en meestal erg druk. Er zijn echter genoeg alternatieven om uit te kiezen, die, wat mij betreft, zelfs nog mooier zijn! Mijn absolute favoriet was het pad van Manarola naar Corniglia. Dit pad gaat wat hoger de bergen in en leidt je zelfs door wijngaarden. Dus ga van het gebaande pad en zorg dat je genoeg dagen hebt om alle kleine paadjes hier te verkennen. Geloof me, het is het waard!

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Aniek de Kort
    Aniek de Kort op 11-11-2017
    31 landen bezocht • 17 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Toeristisch maar fenomenaal uitzicht”

    De beroemde vijf schilderachtige dorpjes zijn niet voor niets zo ontzettend ppopulair: het zicht op de gekleurde huisjes die tegen de helling opgeplakt lijken te zijn is gewoon erg mooi. Wij wandelden van Monterossa naar Vernazza en Corniglia en dit kan ik iedereen aanraden. Het wandelpad is voor iedereen met een gemiddelde conditie goed begaanbaar en vanaf het pad heb je het mooiste uitzicht op de dorpjes. Het uitzicht óp de dorpjes is meer de moeite waard dan de dorpjes zelf. Deze worden namelijk echt overspoeld door toeristen die met de trein van dorpje naar dorpje reizen. Wij konden eenmaal in een dorpje aangekomen niet wachten om weer verder te wandelen en de grootste drukte weer te ontvluchten.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marloes de Bruin
    Marloes de Bruin op 10-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Geweldig!”

    Het is verbazingwekkend deze streek. Cinque Terre is zeer toeristisch maar de moeite waard. Elk dorp is anders. Wij zijn de eerste keer vanuit Biassa gaan lopen naar beneden naar Riomaggiore. Een route die erg aan te raden is. Verder koop een pizza en een fles wijn en kijk naar de zonsondergang. Een tophostel in de buurt is Ostello Tramonti in Biassa. Zij verzorgen een geweldige taxi-service voor in de avond en het ontbijt en eten in het hostel is zeer goed!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vivian
    Vivian op 08-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Romantisch”

    Deze stadjes aan de kust zijn ongelofelijk mooi. De kleurrijke huisjes staan allemaal aan zee en je kunt met behulp van een treintje van dorp naar dorp reizen. Dit is wel aan te raden om te doen, het is daar namelijk gigantisch warm. Naast de mooie uitzichten kun je je daar goed vermaken met restaurantjes en winkeltjes. Ik zou hier zeker nog wel eens naar terug willen voor een weekendje weg.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Niels van Wendel
    Niels van Wendel op 08-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Prachtige stadjes aan zee”

    Cinque Terre is heel toeristisch, maar op een of andere manier maakt dat niet uit. Het blijft prachtig. De mooie kleurige huisjes bij het water, lekker eten en drinken. Helaas was toen wij er waren het wandelpad afgesloten; dit zou ik graag nog eens doen als we terug gaan. Echter was het ook super warm in juni/juli, waardoor het treintje tussen de stadjes een goed vervoersmiddel was.

    We kwamen in de trein ook veel mensen tegen met een koffer; waarschijnlijk kun je deze stadjes dus ook goed met het vliegtuig en vervolgens de trein bereiken. Een goede optie voor een romantisch weekendje weg.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stefan Kuiper
    Stefan Kuiper op 06-11-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Geweldige streek”

    Dit was tijdens mijn Italië reis een plek die me in positieve zin verraste. Vanuit Genova ben je in circa in 1.5 uur in Riomaggiore. Tussen de dorpjes kan je de trein nemen, maar je kan er ook voor kiezen om het wandelpad te lopen. Tijdens het lopen krijg je allerlei leuke uitzuchtjes te zien op de gezellige dorpjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yvonne Albers
    Yvonne Albers op 06-11-2017
    15 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Charmante Cinque Terre”

    Deze plek is wel één van de meest bijzondere plekken die ik ooit heb gezien. Het is zo super kleurrijk en zo apart gebouwd. De dorpjes zijn alle vijf goed te bereiken door het wandelpad af te lopen. Het pad gaat wel constant omhoog en omlaag, maar niet extreem lang. Je weet wel goed welke kant je op moet, alles staat goed aangegeven. Dit pad heet de Sentiero Azzurro. Als je deze route loopt, loop je van Monterosso naar Vernazza. Je bent ongeveer 2 à 3 uur bezig, een beetje afhankelijk van hoe vaak je stopt en hoe vaak je wandelt.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ana-Maria Elena Koster
    Ana-Maria Elena Koster op 06-11-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 40 waarderingen
    5

    “Droombestemming”

    Ik ga liever elke keer in een nieuwe plek reizen, maar Cinque Terre is zo mooi dat ik weer terug wil. We waren er in de eerste week van september 2016 en het was bloedheet. We hebben gewandeld tussen Monterosso, Vernazza en Corniglia. De pad naar Manarola en Riomaggiore waren dicht (tot 2018 en 2019?) wegens landslide. De beste manier om Cinque Terre te zien is vanuit La Spezia of Levanto met de trein. Een dagkaartje voor wandelen en trein (onbeperkt reizen tussen de CT en La Spezia en Levanto) kost maar 16 euro per dag. Hoewel het enorm druk is, is dit een onvergetelijke ervaring, de mooiste plek ter wereld die je gezien moet hebben! Porto Venere is ook niet te missen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dennis van der Velden
    Dennis van der Velden op 04-11-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Aanrader”

    Wij verbleven in La Spezia en hebben vanaf daar een dachtocht naar Cinque Terre gedaan.
    Leuk met de trein en dan in ieder dorpje uitstappen en een wandeling maken. Toeristisch viel bij ons mee, maar wellicht kwam dit omdat we in het voorseizoen waren, begin mei.
    De wandeling die we gedaan hebben was uitdagend door het warme weer en de bergen, maar wel erg mooi.
    Een bezoek aan Cinque Terre is zeker een aanrader! La Spezia zelf is trouwens ook leuk om te verblijven. Mooie haven en leuke restaurantjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Cinque Terre vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Cinque Terre reiservaring en tips!

Ben jij in Cinque Terre geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief