Cinque Terre ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

36 Cinque Terre reiservaringen en tips

Geweldig

72%

Tof

19%

Wel oké

8%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Daniëlle Manders
    op 10-01-2021
    25 landen bezocht • 6 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Prachtige kleuren”

    Wauw echt fantastisch mooi en neem je tijd. Je kunt met de trein vanuit La Spezia omhoog naar het bovenste dorpje. Je kunt dan kiezen om via het wandelpad weer naar beneden te gaan of met de trein en dan elke keer uitstappen. Je mag dit zeker niet overslaan als je in deze regio bent. De huisjes hebben prachtige kleuren en liggen tegen een berg aan omhoog.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Monique Verhees - Thomassen
    op 04-01-2021
    6 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Kleurrijk plaatsje”

    Erg mooie plaatst wat erg kleurrijk is.
    Je kunt er heerlijk wandelen, maar ook met een soort van busje/trein langs al die mooie gebouwen. Het is namelijk best een stevige klim, naar als je ervan houdt, zeker doen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee
    op 03-08-2019
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Simpelweg prachtig!”

    Een woord: wauw! Het is echt prachtig in Cinque Terre. Je kunt er wandelen langs de wandelpaden, maar je kunt ook de trein nemen van dorpje naar dorpje. Het is hier echt genieten. Je kunt heerlijk vertoeven aan de stranden of op een terrasje in een van de dorpjes. Overal hangt een gezellige sfeer en het uitzicht op zee is onbeschrijfelijk mooi. Echt een aanrader!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce
    op 07-05-2019
    37 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Manarola: Wonderschoon! ”

    Wonderschoon! En zeer fotogeniek!
    Mijn eerste keer in Cinque terre en ik heb gekozen voor een appartement in Manarola, één van de vijf dorpjes, en ik vind het werkelijk prachtig. De foto’s op internet kloppen in werkelijkheid ook: gekleurde huisjes overal, smalle, gezellige straatjes met restaurantjes en winkeltjes, een haventje, uitzicht op zee, de kerk en de groene met druiven, vijgen en citroenbomen begroeide heuvels.

    Wandel door het lagere gedeelte van het dorp op zoek naar een bankje met uitzicht op de haven, klim ophoog naar de kerk met het fantastische uitzicht of maak een wandeling over de paden die over de heuvels lopen. Het uitzicht is overal fenomenaal.
    Het voordeel van logeren in het dorp in plaats van een omliggende locatie, is dat je de rust en ruimte kunt ervaren in de ochtend en na zonsondergang. Sta eens bijtijds op en geniet van het mooie licht.

    De bereikbaarheid per auto is lastig (kleine straatjes, weinig parkeergelegenheid) maar met de trein is goed te doen. Een ticket kost 4 euro enkele reis (of je nu van dorp één naar twee gaat of van dorp één naar vier, de prijs is het zelfde) en koop je in één van de automaten op het station. Hier kan het wel heel druk zijn (werkt niet heel efficiënt) maar je kunt je kaartje ook (tot ongeveer 15 minuten voor vertrek) vooraf online kopen. Aanrader! Houd wel rekening met drukte in de trein want het is een zeer populaire plek.
    Tevens is er een bootservice tussen Manarola en omliggende dorpen.

    Geniet ervan!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Femke van der Laan
    op 04-05-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Wandelen tussen de dorpjes is een must”

    De dorpjes zijn mooi om even doorheen te lopen, maar door de drukte en de warmte had ik toch snel de behoefte om iets meer de rust op te zoeken. Die vind je dan ook door tussen de dorpen te gaan wandelen. Het uitzicht op de dorpen dat je dan krijgt is onwijs mooi en ook de wandeling op zichzelf en het uitzicht op de blauwe zee is fantastisch! Zoek van te voren wel goed uit of je mag lopen, want toen ik er was waren 2 van de 4 wandelingen tussen de dorpen afgesloten.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dion Koesoemo Joedo
    op 04-05-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Mooi Cinque Terre”

    Erg mooi stukje Italië en daardoor ook erg druk. De drukte van de tourbussen kun je vermijden door zo vroeg mogelijk te gaan. Tip: trek geen slippers aan, ook al is het mooi weer, want niet alle stukken zijn even goed te belopen.
    Vanuit La Spezia kun je ook de bus naar Portovenere nemen om dan met de boot langs Cinque Terre te varen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sophie
    op 01-12-2017
    12 landen bezocht • 15 reviews • 30 waarderingen
    3

    “Een beetje overrated naar mijn idee”

    Cinque Terre bestaat zoals de naam al zegt uit vijf prachtige, pittoreske dorpjes aan zee. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken, maar behalve een beetje rondkijken is hier niet zo veel te doen. Het is ontzettend jammer dat het zo'n ontzettend toeristische plek is, want dit geeft de dorpjes wel een andere sfeer. Bovendien is de trein die tussen de dorpjes rijd in het hoogseizoen verschrikkelijk. Deze zit dan stamp vol (de conducteurs duwen de mensen tegen elkaar aan om er nog meer mensen bij te proppen) en omdat het er behoorlijk heet kan zijn is dat echt vervelend. Als je een flinke wandeling wel kunt waarderen zou ik aanraden tussen de dorpjes te lopen. De route is prachtig maar behoorlijk bergachtig dus je doet er wel even over.

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helena
    op 29-11-2017
    7 landen bezocht • 13 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Pittoreske dorpjes aan zee”

    De Cinque Terre zijn vijf leuke pittoreske dorpjes in het noorden van Italië aan zee. Je kunt het beste een van de dorpen als uitgangspunt nemen en vanuit hier de andere bezoeken. Er zijn vele mogelijkheden om de dorpen te bezoeken: wandelen, per boot en per trein. Vanaf Monterosso al Mare tot aan Riomaggiore loopt een wandelpad langs de kustlijn, in afnemende moeilijkheidsgraad. Waar de paden aan het begin stijl omhoog klimmen, is het laatste pad veel vlakker. Vanwege diverse aardverschuivingen in het gebied is het aan te raden van te voren te checken welke paden er open zijn op het moment van reizen! De wandeling is zeker aan te raden voor de mooie uitzichten op de dorpen en de zee en de algehele ervaring. De terugweg kun je dan afleggen per trein, tickets zijn eenvoudig te koop aan het loket van het desbetreffende station.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel R
    op 25-11-2017
    13 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Wauw, wat een sprookje”

    Geloof me, hier moet je heen als je in Toscane bent. Cinque Terre is echt precies zoals je het wellicht van de plaatsjes op internet kent; sprookjes-achtig. Alle stadjes zijn de moeite waard en je kunt er, hoe kan het ook anders, heerlijk eten.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Erin
    op 21-11-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Prachtig”

    De 5 plaatjes zijn superleuk om te bezoeken en heel fotogeniek. Er rijd een trein tussen de stadjes, maar ze zijn ook met een pittige wandeling te bereiken. Er wordt steeds aangegeven hoe lang de wandeling ongeveer duurt. Dat is een ruime schatting, wij waren wel een stuk sneller.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Cinque Terre vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Cinque Terre reiservaring en tips!

Ben jij in Cinque Terre geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?