Comomeer ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

17 Comomeer reiservaringen en tips

Geweldig

59%

Tof

35%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Monique Verhees - Thomassen
    op 04-01-2021
    6 reviews • 1 waardering
    5

    “Lekker rustig”

    Een heerlijk rustige plaatst in Italië, die nu langzamerhand steeds bekender wordt. Het is er heerlijk rustig en een zeer mooie omgeving. In deze plaatst is wel iets minder campingplaatsen, maar dat mag zeker de pret niet drukken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mabel
    op 22-05-2019
    5 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Prachtige natuur in combinatie met heerlijk eten”

    Om te ontsnappen aan al het massatoerisme bij het Gardameer moet je zeker naar het Comomeer! Langs de smalle wegen in de bergen vindt je de mooiste dorpjes van het Comomeer. Hier kun je genieten van het échte Italiaanse eten op een terrasje. Een vakantie aan het Comomeer is dan ook echt een doe vakantie. Je vindt hier vrijwel geen tot weinig strandjes. Je moet echt op pad en Italië in. Schitterend!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lindsay
    op 30-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Heerlijk dagje Comomeer”

    Vanuit Milaan kan je een dag met de trein naar het Comomeer. Dit is ons erg goed bevallen. Je kan heerlijk rond lopen rondom het meer, met een soort gondel naar de top van het meer, met een boot het meer op en relaxen in het park aan het meer. Ook kan je hier heerlijk eten en drinken. De meeste terrassen bevinden zich aan of dicht rondom het meer

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sophie
    op 01-12-2017
    12 landen bezocht • 15 reviews • 28 waarderingen
    4

    “Mooie natuur en leuke dorpjes”

    Een mooi meer met typisch Italiaanse dorpjes er rondomheen. Een hele mooie bestemming vanwege de indrukwekkende natuur. Ga ook zeker een dag naar Milaan. Hier heb je fantastisch mooie modewinkels (let op ze zijn vaak wel prijzig), maar je kunt hier ook heerlijk op een terrasje zitten.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chloé Wouters
    op 21-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    5

    “In 1 woord WAUW”

    We kwamen vanuit Milaan met de trein en toen we het station uit kwamen en met de bus verder gingen viel bij elke meter mijn mond verder open. Dit had ik totaal niet verwacht, het is er zo prachtig! We hebben hier echt een geweldige vakantie gehad. In een kleine bed&breakfast tegen de berg in Laglio, met alleen een bakkertje en een slagertje in de buurt, en ministrandje met alleen maar locals maar met de bus zo overal (als hij komt). Como, Bellagio, Varenna, Menaggio, Lecco, je gaat je hier echt niet vervelen. Tip: huur een bootje waarmee je zelf het meer op kan voor een paar uur. Ps. George Clooneys huis is hier ook!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ana-Maria Elena Koster
    op 06-11-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 37 waarderingen
    5

    “Luxe villa's en oneindig blauw”

    We zijn in Tremezzo aangekomen en direct Villa Carlotta bezocht. Wat een prachtig gelegen villa! Eind van de middag hebben we in Menaggio besteed. Het uitzicht hier is niet makkelijk te vergeten. Een andere dag hebben we in Belaggio en Varenna besteed. Belaggio is makkelijk te bereiken via ferry vanuit Varenna. Op het station in Varenna kun je redelijk goedkoop parkeren (10 euro per dag in september 2016). De kleine straatjes zijn prachtig te zien maar de villa's zijn echt een must! Villa Balbianello (hebben we met een small group tour bezocht), Villa Melzi en Villa Monastero waren te mooi voor woorden. Villa Melzi is iets minder mooi dan de andere maar wel de moeite waard als de tijd toelaat. Rijden langs het Comomeer viel mee en het was genoeg parkeer gelegenheid in het algemeen.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Denise van der Oord
    op 31-10-2017
    30 landen bezocht • 45 reviews • 57 waarderingen
    3

    “Heerlijk eten met mooi uitzicht ”

    Wie wordt niet blij van Italië?
    Het eten, de lieve mensen? Of je nou van steden strand, cultuur of natuur houdt in Italië vind je het allemaal.

    Als je van plan bent richting het merengebied in Italië te reizen kan ik je aanraden een appartement of huisje te huren via een particulier, in Como bijvoorbeeld zijn de hotels erg duur en het is er super toeristisch. Wij hadden een leuk appartement in Palanzo iets meer tegen de heuvels aan, maar prachtig om zo over het comomeer uit te kijken als je wat hoger zit. En zoveel leuker wakker worden tussen de Italiaanse mensen die hun dag beginnen. Rond het comomeer zal je je niet snel vervelen, de kerk in como zelf is een bezoek meer dan waard en ook een boottocht over het meer is leuk!
    Ga vanuit como met de oude kabelbaan omhoog en lunch met een prachtig uitzicht !

    Vanuit Como en omgeving is Milaan maar ongeveer een uur reizen, zeker leuk om een dagtrip naar toe te maken, ook zijn er rond het meer veel wandelmogelijkheden en kun je wilde dieren spotten

    Als je in iemands huis verblijft of de lokale mensen ontmoet is de kans groot dat je wordt uitgenodigd of wordt gewezen op leuke lokale activiteiten in de omgeving waar je als toerist anders niks van meekrijgt. In ons geval was dat een jaarlijks wijn 'festival' waar mensen letterlijk hun kelders opende om je daar te laten genieten van heerlijke wijnen en hapjes uit steken uit heel Italië, de Italianen zijn erg gastvrij.

    En als je genoeg gedronken , gewandeld of bezocht hebt kan je nog eens neerploffen en genieten van al dat eten, want daarvoor kom je toch stiekem naar Italië,..

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Corine
    op 24-10-2017
    17 landen bezocht • 2 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Een grandioos meer met veel mogelijkheden”

    Een van de mooiste noordelijke meren is toch wel het Comomeer. Het is er rijk aan de meest statige gebouwen. Zoals bijvoorbeeld Villa del Balbianello op het schiereiland bij Lenno. Het heeft prachtige botanische tuin om in te wandelen en de loggia geeft je een waanzinnig uitzicht over het meer. Maar ook Villa Carlotta en Villa Monastero zijn pareltjes die je moet bezoeken. En de plaatsjes Bellagio, Mennagio en Varenna mag je zeker niet overslaan!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dennis Timmer
    op 19-10-2017
    1 review • 5 waarderingen
    5

    “Mijn tweede thuis ”

    Sinds 1986 (daar was ik 4) minimaal 1x p.j naar het Comomeer en verblijven in Tremezzo bij mijn tante.
    Inmiddels -denk ik- alles wel gezien maar het voelt als thuis komen als ik bij Gandria de grens over rij....
    Richting Porlezza en dan richting Menaggio. Het magnifieke uitzicht op het meer en dan langs het water richting Tremezzo. Het blauw/groene water met aan de overkant de groene bergen. Het is gewoon prachtig en verveelt nooit!
    Aanraders zijn uiteraard Villa Carlotta, Menaggio, Isola Comacina, Varenna, Pigra en Belaggio. De meeste Nederlanders zitten in het noorden, maar naar mijn mening is dat het minst mooie gedeelte van het meer. Relatief vlak en vol door alle campings. Maar het voordeel is dat elders aan het meer wat minder toeristen te vinden zijn. Behalve Nederlanders vind je er ook altijd veel Engelsen die vooral in de zomer makkelijk te herkennen zijn. In de zomer heerlijk zwemmen in het heldere en verfrissende water, wandelen en natuurlijk het eten.
    Eind volgende week gaan we er weer een week heen en kunnen bijna niet wachten!!

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Fenna de Boer
    op 19-10-2017
    2 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Kamperen en fietsen rondom Comomeer”

    Het Comomeer is voor mij een van de mooiste plekken in Italie. Waarom? Omdat het iets majesteus heeft door het blauwe water met prachtige villa’s en schattige plaatsjes, omlijst door de bergen rondom. Alles klopt er.
    Wij verblijven er meestal in een mobilhome op camping Ranocchio in Carlazzo. Je kunt er mooie ritten maken op de racefiets, wel pittige klimmetjes maar erg afwisselend. Wandelen in de bergen is ook mooi en goed te doen. Como en Lugano zijn leuke steden om te bezoeken, en met de auto rondtoeren en af en toe stoppen in n mooi stadje is zeker een tip!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Comomeer vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Comomeer reiservaring en tips!

Ben jij in Comomeer geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?