• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Sirmione ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Sirmione reiservaringen en tips

Geweldig

25%

Tof

75%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Joyce op 07-05-2019

  “Gezellig, fotogeniek dorp aan het Gardameer”

  Sirmione is een klein, gezellig, oud dorpje aan het eind van het schiereiland in het Gardameer. Aan het begin van het schiereiland (Colombare) zijn meerdere parkeerplaatsen of je pakt de bus vanuit omliggende dorpen naar Colombare. Vandaar uit wandel je langs het meer in 25 minuten naar het oude centrum. Er is ook een shuttlebusje beschikbaar (eens per 15-20 minuten) voor 1 á 1,5 euro.

  Sirmione bestaat uit allerlei gezellige straatjes gevuld met restaurantjes, winkeltjes en terrasjes, bijna allemaal met in ieder geval een glimp op het mooie meer. Wandel lekker rond en bezoek het kasteel, de overblijfselen van een Romeinse villa of ga lekker mensen kijken vanaf een bankje. Een boottochtje om het dorp of naar één van de andere plaatsen, is mogelijk. De sfeer is goed en gezellig maar halverwege de dag kan het wel behoorlijk druk worden, zelfs in het voorseizoen (eind maart). Sla het uitgebreide ontbijt eens over en ga bijtijds op pad, dat loont.
  Als je de tijd hebt, kunt je nog een dagdeel genieten van de thermische baden in één van de hotels of spa’s.

  Veel plezier.

 • Jo C. op 29-11-2017

  “Leuk stadje om een dag te bezoeken”

  Sirmione is een erg leuk oud stadje om een dag te bezoeken. Het wordt gekenmerkt door het grote kasteel. Als je door de poort het eilandje op gaat kom je in een erg oud stadje terecht. Dit stadje is vrijwel autovrij, alleen de auto's van de luxe hotels mogen hier rijden om de gasten op te halen en brengen.
  Je kunt hier heerlijk een dagje ronddwalen en genieten van alle mooie oude pandjes. Ook kun je genieten op 1 van de terrasjes van een heerlijke Italiaanse maaltijd. En vergeet natuurlijk na het eten niet te genieten van een heerlijk Italiaans ijsje.

 • Ilona Broer op 05-11-2017

  “Sirmione aan het Gardameer”

  Voor mij een van de mooiste plekjes aan het Gardameer. Mooie looproutes, mooi historie en mooi vergezichten. En ook niet geheel onbelangrijk heerlijk strand om te vertoeven. En Sirmione staat ook bekend om zijn heeerlijk zelfgemaakt Italiaans ijs!!
  Ik ben hierheen gegaan vanaf Lazise met de boot naar Sirmione, en door het mooie schiereiland dat Sirmione is was het erg mooi om met de boot hier op af te varen. Hierdoor kreeg je al gelijk een mooie eerste indruk van deze plek.

 • Wil Oomen op 29-10-2017

  “Gaaf oud stadje”

  Sirmione is een prachtig stadje aan het Gardameer. Als je het kasteel ingaat (wat vrij leeg is), kun je uitkijken over het Gardameer. Als je er op maandag bent, bezoek daar dan de markt. Er is een hoop heerlijk groente en fruit te koop. Het grote voordeel aan Sirmione is dat er geen verkeer is. Met de auto mag je het stadje niet in, dus je moet je auto voor de poort parkeren.

Gardameer vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Sirmione reiservaring en tips!

Ben jij in Sirmione geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief