• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Verona ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

29 Verona reiservaringen en tips

Geweldig

24%

Tof

55%

Wel oké

17%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Britt Jespers op 06-04-2019

    “Verona”

    Verona was best wel een gezellige stad, maar het was er zo verschrikkelijk druk. Vooral bij het bekende balkon van Romeo en Julia. We konden amper het straatje inlopen waar het huis was, omdat het dus zo druk was. Bij de arena daarentegen was het helemaal niet zo druk. Omdat het zo warm was, hebben we niet heel lang in de arena gelopen, maar vanaf boven zag het er mooi en groot uit. Verder hebben we een heerlijk ijsje gegeten en een prettige wandeling langs het water gemaakt.

  • Joke Vink V Engeland op 25-09-2018

    “Verona”

    Mooie stad
    Met een mooie binnenstad
    Met chique winkels
    En een terrasje bezoeken is een aanrader Heerlijke cappuccino nuttigen en toeristen kijken
    En natuurlijk een bezoekje aan het balkonnetje
    Een bezoekje aan de Arena is de moeite waard

  • Constance Konter op 13-01-2018

    “Verona”

    Net als bij de voorgaande recensies is Verona een mooie oude stad. Maar wij waren er in t hoogseizoen en dan is t plaatsje waar t balkon van Julia is, mega vol. Verder veel mooie gebouwen, mooie (dure) winkels en prachtige arena. Nee, geen voorstelling bijgewoond, want met twee pubers lijkt me dat niets

  • Roos op 30-11-2017

    “Veel racisme”

    Een mooie stad waar jammer genoeg erg veel openlijk wordt gediscrimineerd.
    Mijn reis naar Verona heeft een nare bijsmaak. Net als het merendeel van Italië, is Verona ook erg historisch, heeft het mooie musea, een indrukwekkende arena en heerlijk eten. Echter werd ik de hele dag door openlijk gediscrimineerd. Ik had wel eens geruchten gehoord dat de meeste racisten zich in het noorden van Italië hebben verzameld, maar ik stond er versteld van hoe openlijk dat was. Bij deze wil ik iedereen die geen witte huidskleur heeft, waarschuwen dat er naast alle lieve en gastvrije mensen die in Verona rondlopen, er ook een heleboel tussen zitten die dat jammer genoeg niet zijn.

  • Bart op 25-11-2017

    “Romantiek”

    Verona staat natuurlijk bekend om het balkon waar Julia stond in het bekende Romeo en Julia van Shakespeare. Dit balkon moest natuurlijk bezocht worden tijdens onze stedentrip! Een erg klein balkon, maar wel bijzonder om te zien. Verona is zelf ook een kleine stad, wat ook wel bij de algehele sfeer past. Mooie gebouwen en knusse straten met inwoners van Verona die gezellig aan het kletsen zijn, geven wel een duidelijk beeld van Verona. Wij hebben dan ook fijn gewandeld door de straten, waar we iedere hoek weer verrast werden. Vanuit Verona kun je ook eenvoudig naar het Gardameer gaan, wat ook een aanrader is!

  • Sarah Brouwer op 23-11-2017

    “Romeo”

    Wanneer je Romeo wil zien moet je dat heel vroeg in de ochtend doen, anders wordt het te druk. De stad Verona is mooi, maar erg toeristisch. Het is dan ook aan te raden om deze plek buiten het toeristenseizoen om te bezoeken. Wat ik jammer vind waren de vele dure merkwinkels die het aanzicht van de stad grotendeels hebben overgenomen.

  • Davide op 23-11-2017

    “Romantisch, mooi en sfeervol”

    Verona, de stad van Romeo en Julia! Het is een relatief kleine stad, maar zeker een bezoek waard. Het is een historische, typisch Italiaanse stad met veel mooie straatjes, pleintjes en gebouwen. Het is heel leuk om door te straten te dwalen en te genieten van de romantische sfeer van de stad. Het balkon van Julia mag je eigenlijk niet overslaan, maar ik vond het jammer dat het zo extreem toeristisch was op die plek.

  • Ati op 12-11-2017

    “Romantische stad”

    Verona is een mooie stad voor een aantal dagen. De sfeer is erg gezellig en het is fijn om door de straatjes te lopen en je te laten verrassen door de leuke gebouwen in de stad. Het balkon van Romeo en Julia is erg klein en toeristisch, maar wel bijzonder om te zien! De ruïnes van de oude arena zijn gigantisch en lijken wel enigszins op het colosseum in Rome. Wat ook erg leuk is, is om naar het gardameer te gaan. Dit ligt erg dicht bij, en hier maak je echt hele mooie foto's! In de avond zit je heerlijk op een terrasje bij een van de gezellige pleinen!

  • J. op 09-11-2017

    “Sfeervol stadje in Italie”

    Leuke stad voor een weekendje weg. Er is niet super veel om te bezichtigen, maar dit geeft je des te meer tijd om lekker doelloos door de kleine straatjes te wandelen, te genieten van een heerlijk glaasje op het terras en van al het lekkere Italiaanse eten te genieten.
    De Arena is vooral van de buitenkant indrukwekkend. Helaas waren wij niet in in de zomer in Verona om een opera in de arena bij te wonen. Voor diegene die wel een opera bij gaan wonen: Neem een kussentje mee, want de meeste zitplaatsen zijn nog authentiek (lees: Van Steen) . Het balkon van Romeo en Julia kun je eigenlijk niet overslaan, maar het stelt niet zo heel veel voor.

  • Ilona Broer op 05-11-2017

    “Verona Romeo en Julia en Opera”

    Verona is natuurlijk de stad van Romeo en Julia, ik had hier dan ook grote verwachtingen van maar vond dit erg tegenvallen, het balkon van Julia was erg klein en verstopt. Pluspunt is wel dat er duidelijke bordjes hangen met waar je alles kan vinden.
    In de zomermaanden zijn er in de Arena verschillende Opera´s shows waarvan ik er eentje heb bijgewoond. Dit is erg de mooite waard en echt Italiaans.

Verona citytrip boeken – tips!

Deel jouw Verona reiservaring en tips!

Ben jij in Verona geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief