Verona ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

29 Verona reiservaringen en tips

Geweldig

24%

Tof

55%

Wel oké

17%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Profiel Klaas En Wilma Dijkslag
    op 25-02-2021
    11 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Mooie stad”

    Erg leuke stad om rond te dwalen. Zoek de restaurants eens in de zijstraten, zijn ze ook vriendelijker. Met de auto goed te bereiken. Zowel voor cultuur als shoppen een aanrader. Neem een plattegrond om alle mooie punten te vinden en te ontdekken. Zo maak je een prachtige stadswandeling.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ika te Nijenhuis
    op 17-01-2021
    19 landen bezocht • 6 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Mooi Verona”

    Wat een heerlijke relaxte stad, ook al was het druk toch voelde dat niet zo, en verschillende dingen om te bezoeken. We zijn een gezin van vier met twee jonge meiden. Onze eerste stop was bij de Arena, helaas waren ze aan het renoveren, maar de sfeer was vriendelijk. Er waren verschillende mensen die daar de akoestiek gingen testen en vervolgens vielen er andere mensen bij die daar toevallige ook waren, echt heel leuk en gezellig. Daarna zijn we op zoek gegaan naar het balkonnetje van Romeo en Julia. Dat was niet moeilijk te vinden, we moesten in de winkelstraat door een kleine doorgang met een muur vol spreuken van toeristen, wat de meiden erg leuk vonden. Het balkonnetje stelde niet veel voor maar ook daar was de sfeer weer goed. Verder hebben we verschillende marktjes bezocht met superleuke kraampjes lekker zonnehoeden passen. Wij hebben er een heerlijke dag gehad, zeker een aanrader voor gezinnen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richard Tronco
    op 12-01-2021
    35 landen bezocht • 45 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Ma che bella!”

    Verona is Rome in het klein. Zoveel moois te zien vanuit het verleden, waarbij midden op het grote plein de Arena. Tegenwoordig wordt dit gebruikt voor Opera's en concerten.
    Lekker slenteren door de stad, op zoek naar de andere pleinen waar het leeft. Ga langs bij het (toeristische) balkon van Romeo & Julia. Loop daarna door naar de rivier, steek deze over en neem de gondel de berg op om een schitterend uitzicht te krijgen over de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Monique Verhees - Thomassen
    op 04-01-2021
    6 reviews • 1 waardering
    5

    “Love is in the air”

    Geweldige gave plaatst, met veel historische plekjes. Zoals ook het balkon van Romeo en Juliet. In het gebouw kun je naar binnen en je kan als echte Juliet op het balkon gaan staan. Verder staat er een standbeeld die je geluk kan brengen, maar daar is het vaak wel erg druk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Saar
    op 09-03-2020
    15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Pittoreske charme”

    Verona is een leuke stad om een dagje te verkennen. Het kan er in het hoogseizoen wel ontzettend druk worden, zeker op de op-en-top toeristische plekken als het balkon van Julia. In de straat voor het zogenaamde huis is er al bijna geen doorkomen aan terwijl en zoveel mooiere plekken zijn in de stad.
    In de zomer worden en nog opera's en andere voorstellingen gehouden in de arena. Helaas zelf niet kunnen bezoeken, maar dat moet ongetwijfeld erg indrukwekkend zijn op zo'n locatie!
    Piazza Bra is een van de bekendste pleinen met veel terrassen (uitzocht op de arena), maar het is leuker/gezelliger om door te lopen richting het oude centrum en piazza della erbe of piazza dei signori te bezoeken.
    Loop omhoog naar Castel San Pietro voor een leuk uitzicht over de stad!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel mariska
    op 12-05-2019
    22 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Prachtige stad, zeker een aanrader! ”

    Dit is eigenlijk klein Rome. Wij zijn met de trein van het Gardameer naar Verona gereisd, is goed te doen. Hele mooie stad met een prachtig theater. Je kunt verschillende wandelingen door de stad doen. Wij zijn met een treintje geweest, en later zijn we naar de mooiste plekken terug gelopen. Het heeft prachtige gebouwen en allemaal terrasjes. Ook de winkels zijn hier in alle soorten en maten. Prachtige pleintjes, met o.a. Dante. Hier kun je je wel een dag vermaken :-)

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Brenda Delahaye
    op 05-05-2019
    11 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “De romantiek van Romeo en Julia”

    Verona, wat een mooie stad. Een echte aanrader als je een romantische paar dagen wilt doormaken. Neem een van de restaurantjes langs de Adige om wat te eten, zo heb je een mooi uitzicht. Verwacht van het eten zelf wel niet al te veel. Ook aan te raden is om in de arena van Verona een opera te bezoeken. Het is een hele ervaring en naar mijn mening mooi om te zien, je hoeft er geen Italiaans voor te spreken. Wij zijn naar de voorstelling Carmen geweest en hebben van tevoren kort opgezocht waar het verhaal over gaat. Bij Piazza delle Erbe kun je in de avond erg mooi en gezellig zitten. Ga verder vooral naar alle voor de hand liggende bezienswaardigheden waaronder ook zeker de bekende plekken van Romeo en Julia. Het verhaal van Romeo en Julia zorgt ook voor een hoop sfeer en romantiek op deze plekken. Wij hebben overnacht in een appartement via Tripadvisor genaamd: Elegant and charming Duplex in Verona. Dit appartement was echt geweldig, een aardige gastvrouw, ontzettend mooi en schoon en kort bij de binnenstad van Verona.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dion Koesoemo Joedo
    op 04-05-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    3

    “Leuk als daytrip”

    De stad die centraal staat in het verhaal van Romeo en Julia. Leuk om het balkonnetje te bezoeken, maar hou wel rekening met enorme drukte. Verona heeft veel mooie, oude gebouwen en is leuk om doorheen te lopen.
    Omdat het zo’n toeristische trekpleister is, liggen de prijzen bij restaurants aanzienlijk hoger dan in andere steden in Italië.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lesley Nieuwenhuis
    op 25-04-2019
    23 landen bezocht • 44 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Romantiek en geschiedenis”

    De meesten zullen Verona kennen van de Arena, maar eigenlijk was voor mij het balkon van Julia het hoogtepunt van de stad. Als je daar staat zie je zo het romantische verhaal voor je. Ook de liefdessloten en briefjes vond ik enorm bijzonder. Verona is niet groot genoeg voor een stedentrip, maar is prima te combineren met bijvoorbeeld het Gardameer.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel marjolein
    op 12-04-2019
    30 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    5

    “mooie stad tussen het water”

    Mooie stad met al zijn water! Per stadsboot rondvaren in de grachten, eten aan het water en het bezoeken van de vele kerken. Echt een mooie stad om een aantal dagen rond te brengen. Ook de glasblaaseilanden zijn prachtig.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Verona citytrip boeken – tips!

Deel jouw Verona reiservaring en tips!

Ben jij in Verona geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?