Le Marche ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

16 Le Marche reiservaringen en tips

Geweldig

81%

Tof

13%

Wel oké

0%

Niet zo

6%

Vreselijk

0%

  • Profiel Hans Bos
    op 06-01-2021
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Italië in één regio!”

    Wij hebben sinds 2017 het voorrecht dat we een 'casa appartamenti' hebben op misschien wel het mooiste plekje van De Marken (www.casa-bosco.com), vlakbij het authentieke stadje Cagli. Een paradijs voor rustzoekers, wandelaars, fietsers, mountainbikers, rotsklimmers, parapenters en liefhebbers van canyoning. Maar ook op cultureel gebied is er van alles te zien, te doen en te beleven. De Marken heeft een rijke (archeologische) historie. Urbino en Gubbio (net over de grens met Umbrië) zijn prachtige middeleeuwse steden; in het zomerseizoen zijn er volop festivals, palio's en markten, voor elk wat wils. En, last but not least, ook culinair valt er volop te genieten: van authentiek 'eten bij de boer' tot sterrenrestaurants. En dan heb ik het nog niet gehad over de prachtige zandstranden....

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Paul Raaijmakers
    op 19-08-2019
    23 landen bezocht • 1 review • 2 waarderingen
    4

    “Prachtige natuur”

    Dit jaar met het gezin voor het eerst in Le Marche geweest. Qua natuur doet deze regio zeker niet onder voor Toscane. Sterker nog, de heuvels zijn nog glooiender, groener en ongerepter dan in Toscane. Deze regio mist dan wel weer de rijke cultuur en de veelheid aan prachtige dorpen/steden die er in Toscane zijn te bezichtigen. Maar de prachtige natuur en de mooie stranden maken veel goed!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Schaeks
    op 02-05-2019
    13 reviews • 6 waarderingen
    2

    “Tegenvaller!”

    Met Super City trips (https://www.simscupoftea.com/travel/mijn-ervaring-supercitytrips/) als verrassing naar Ancona gestuurd in oktober. Nu lijkt me dit best een leuke plek als je in de zomer wilt strandhangen, maar in deze periode was er werkelijk niets te beleven. Hotel was prima, maar het was te koud voor het strand en er was overdag niets open. In de avond konden we kiezen uit twee restaurants. Verder waren er naar mijn mening niet veel bezienswaardigheden in de buurt. Als ik de overige reviews zie moet het wel leuk zijn, dus het kan zijn dat wij gewoon pech hadden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marsi
    op 01-04-2019
    1 review • 2 waarderingen
    5

    “Le Marche vakantie en trouwen”

    Inmiddels wonen we alweer 10 jaar in deze prachtige groene regio grenzend aan de Adriatische kust. Sinds de oprichting van Agriturismo B&B Villa Marsi [Urbino] in 2010 hebben we vele Italië liefhebbers mogen ontvangen en kennis laten maken met de prachtige gerestaureerde dorpen, authentieke restaurants, heerlijke terrasjes en fantastische stranden [waar je op zondag Italiaanse families ziet genieten van zon en "Pranzo"] Sinds enkele jaren verwelkomen we ook bruidsparen op landgoed Villa Marsi voor een onvergetelijke bruiloft van A tot Z. Kortom Le Marche de groene verassing aan de Adriatische kust.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Paul van der Heijden
    op 20-03-2019
    1 review • 3 waarderingen
    5

    “Agriturismo in Le Marche”

    Wij gaan al jaren met ons gezin op vakantie in Le Marche. Wat een heerlijke streek, voor ons het echte Italië. Prachtige landschappen, pittoreske dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan en smaakvol eten. En niet te vergeten de gastvrije en vriendelijke bevolking.

    Binnenkort wonen en leven we daar en gaan we onze eigen agriturismo runnen: Case Leonori (www.caseleonori.nl).

    Kleinschalig met 4 appartementen, ruime tuin en zwembad met geweldig uitzicht.

    Ciao en misschien tot ziens!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Isabelle Blanquart
    op 03-11-2018
    1 review • 5 waarderingen
    5

    “Le Marche, al 18 jaar onze woonplek”

    Wij wonen in het midden van le Marche in Cupramontana en dat al 18 jaar. Er valt zoveel moois te zien dat we er nog elke dag van genieten. Wie bij ons logeert op onze B&B la Girandola kunnen we dan ook veel advies geven. Maar ook op de 3- talige blog over le Marche kan men veel info en weetjes over deze regio vinden: www.eccolemarche.eu. veel leesplezier. Isabelle Blanquart

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dirk Douwen
    op 03-11-2018
    1 review • 2 waarderingen
    5

    “Le Marche”

    B&B Shanti house in Moro d’Alba is een zeer mooie lokatie met een mooi complex met zeer vriendelijke mensen, ook hebben ze een goed restaurant in de stad, perfect zwembad en centraal gelegen om mooie steden en dorpen te bezoeken. De vrouw des huizes “Heidi” geeft verder waardevolle tips over de regio! Zeker een aanrader !

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Doortje Van Dort
    op 31-08-2018
    1 review • 4 waarderingen
    5

    “Le Marche”

    mijn bonus dochter heeft n B&B Tre Paesi met 3 appartementen en woongedeelte net buiten Cupramontana het is een waar paradijs, staat nu te koop. de omgeving is prachtig we zijn er diverse malen geweest ook in hotel Palombara via de ANWB geweldige stek en van daaruit konden we mijn dochter bezoeken. Dan is Toscane ook prachtig, maar echt vreselijk druk en prijzig

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Franc Caroline Dekoninck
    op 30-08-2018
    1 review • 1 waardering
    5

    “Le Marche”

    Wij waren hier voor het eerst 15 jaar geleden en waren meteen verliefd op de Marken.
    Ondertussen wonen we hier en hebben we een b&b geopend (2018) www.borgo-crispiero.com
    De Marken :lekker eten, rust,strand,bergen,sportief,vriendelijke mensen , relatief goedkoop .

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Denise van der Oord
    op 02-11-2017
    30 landen bezocht • 45 reviews • 57 waarderingen
    4

    “Het pure Italië ”

    Het pure Italië

    Le Marche ook wel de Marken genoemd, en misschien wel het bekenst vanwege de kustplaats Rimini, die je sowieso links moet laten liggen tenzij je van fast food en dronken roodverbrande , luidruchtige toeristen houdt.

    Le Marche, het binnenland is betoverend mooi, het Italië waar je over droomt een glooiend landschap met zonnebloemen, cipressen, pijnbomen zover je kan kijken! Huisjes in die zo typisch Italiaanse bouwstijlen en rust. Le Marche ligt tussen de provincies Toscane en Umbrië en wordt ook wel het toscane zonder toeristen genoemd.

    Wij huurden via airbnb een deel van een gerenoveerde boerderij, 's avonds liepen de herten over de heuvels voorbij en je vind er veel rust ,een absolute aanrader! Huur iets van een particulier en je bent echt weg, we zijn een week lang geen een andere toerist tegen gekomen en op plekjes geweest waar je 'met handen en voeten ' een bestelling plaatst in een restaurant omdat vrijwel niemand engels spreekt maar de ontzettend gastvrije bevolking toch heel graag met je wilt communiceren en er zo leuke situaties ontstaan, dat alles onder het genot van heerlijke lokale wijnen en zelf gestookte limoncello natuurlijk.

    Wil je toch wat meer drukte opzoeken ga dan naar San Marino heel toeristische maar leuk om te zien!


    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Le Marche vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Le Marche reiservaring en tips!

Ben jij in Le Marche geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?