• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Napels ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

23 Napels reiservaringen en tips

Geweldig

30%

Tof

61%

Wel oké

4%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

 • Leo Frickel op 27-01-2021

  “Geweldige stad en omgeving”

  Ik ben 2 keer in Napels geweest . Een keer 6 dagen en dan alleen dat stad bekeken maar dat is te kort om alles te zien en te beleven. Een keer in Napels overnacht en naar de Vesuvius en Pompeï geweest , deze uitjes zijn meer dan bijzonder. En in de avond op stap in Napels met uitstekend eten en drinken voor een redelijke prijs! Het is ons zo goed bevallen dat ik in 2021 al 2 weekenden geboekt heb in Napels.

 • Leonie de Groot op 21-01-2021

  “Bijzondere stad”

  Napels is een stad waar je van kunt houden, of niet. Je vliegt er in een paar uurtjes naartoe en vanaf de luchthaven is het centrum goed bereikbaar. Ook het metronetwerk is in Napels goed geregeld. De stad is druk, en op veel plekken vies maar het is ook genieten. Lekker eten en mooie gebouwen. Ga ook ondergronds!
  Vanuit Napels kun je heel snel met de Circumvesuviana (trein) naar de Vesuvius en Pompei. Let nu met Covid-19 op wanneer Pompei open is, wij waren er op maandag en toen was het gesloten ivm Covid cleaning.

 • Marthe Joosten op 02-05-2019

  “Vies, maar mooie uitvalsbasis voor Vesuvius en Pompei”

  Napels is, of in ieder geval was, een vieze stad. De stad kampte jarenlang met een probleem met de vuilophaaldienst, en dat was te zien. Waarom ga je dan toch naar deze stad? Als uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vesuvius en Pompeï. De Vesuvius is goed te beklimmen, een stuk toegankelijker dan bijvoorbeeld de Etna. Pompeï is door de wereldberoemde uitbarsting in de eerste eeuw werkelijk waar prachtig bewaard gebleven, tot aan de karrensporen in de oude straten aan toe.

 • Kelly van Kollenburg op 24-04-2019

  “Aanrader!”

  Ik ben niet in napels zelf geweest maar wel in Pompeii. Deze stad is net na christus onder het as van de Vesuvius terecht gekomen. Je kan dus een kijkje nemen in het leven van de mensen net na christus en ook nog een vulkaan op. Een hele mooie ervaring

 • Raymond op 21-04-2019

  “Een mooie maar vuile stad”

  In tegenstelling tot het schone noorden van Italië is Napels nog steeds een beetje viezig, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind Napels toch nog een mooie stad met haar kleine pittoreske straatjes.

 • Bo op 12-04-2019

  “Totaal andere wereld dan het Noorden van Italië ”

  Ik was hier als city trip met een vriendin nadat we een half jaar in Rimini hadden gewoond. Napels is een compleet andere wereld dan het noorden van Italië wat het gelijk ook zo bijzonder maakt. Als geboortestad van de pizza kun je hier de meest heerlijke pizzas eten voor nog geen 5 euro. Daarnaast heb je op vele plaatsen een ontzettend mooi uitzicht op de Vesuvius, dit geeft het een mystiek sfeertje. Napels zelf is chaotisch en druk dus je moet wel even je draai vinden tussen alle hectiek maar het is zeker te moeite waard. Zo kun je mooie wandelingen met zonsondergang doen, het mooiste metrostation van Europa bezichtigen of uitstapjes maken naar Capri of Pompeii. Ik zou Napels aan iedereen aanraden die aan het zuiden van Italië zit te denken!

 • dinuccia op 11-04-2019

  “Napels zien, en dan sterven”

  Napels is een heerlijke stad om door heen te slenteren. Op een terrasje zitten mensen kijken. Je moet wel tegen de drukte en het lawaai kunnen, overal rijden scooters en auto's.
  Sommige buurten moet je 's avonds vermijden vooral rond het station.
  Daar ben ik ook beroofd :{
  Pompei en de Vesuvius zijn prima in 1 dag te doen.
  Ook is het leuk om met de ferry naar 1 van de kleine eilandjes te gaan en met een limoncello van de zonsondergang te genieten.

 • Iris Weijenborg op 08-04-2019

  “Rauw maar heel sfeervol”

  Hoewel veel mensen ons waarschuwden voor Napels, hebben wij een hele mooie vakantie gehad. Napels is inderdaad vies en je moet niet overal alleen op straat lopen. Maar Napels is vooral heel rauw, puur en bijzonder. Smalle steegjes met waslijnen worden afgewisseld met mooie nieuwe wijken. Als je van Italië houdt, is Napels zeker een aanrader. Vanuit Napels pak je ook eenvoudig de trein of bus naar bezienswaardigheden in de buurt, zoals Pompei of stadjes als Sorrento en Salerno.

 • Rudy op 27-11-2017

  “Bijzonder”

  In Napels heb je de tijd van je leven! Wat je zeker niet mag missen, is Pompeii, je ziet hier nog veel lavaresten en je ziet er letterlijk mensen die bedolven zijn onder de lava. Het brengt je weer even terug in de tijd en het is gek om te realiseren dat er zo lang geleden een uitbarsting was die zoveel verwoest heeft. De stad napels zelf is ook mooi en het openbaar vervoer is goed geregeld. Ik zou niet in de drukke winkelstraat gaan eten, maar iets verder weg gaan, anders betaal je de hoofdprijs! Ga vooral zitten waar je veel italianen ziet, deze tentjes zijn meestal erg gezellig, en het eten is overheerlijk.

 • Barbara Vd Smissen-Nurczyk op 27-11-2017

  “Mooie stad”

  Napels is een mooie stad waar je echt het ruwe Italië je ziet. Ik voelde me er niet altijd veilig maar om te zeggen dat ik me zeer onveilig voelde is ook niet waar. De Vesuvius is machtig om te zien en de baai van Napels is ook echt prachtig!

Napels citytrip boeken – onze tips!

Deel jouw Napels reiservaring en tips!

Ben jij in Napels geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief