• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Rome ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

149 Rome reiservaringen en tips

Geweldig

66%

Tof

31%

Wel oké

3%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Seyamaila Pancharatnam op 12-08-2017

    “Prachtig ”

    Rome is een zeer mooie, historische stad. Er valt hier zoveel te zien. Enige nadelen zijn de hoge temperaturen en de vele toeristen (vooral bij de Trevi Fontein). Maar dat kon ik allemaal door de vingers zien. Vaticaanstad, het colloseum en de Trevi Fontein zijn zeer, zeer mooi.

  • Jaana op 18-05-2017

    “Rome, Rome, Rome mijn hart heb je! ”

    Rome is voor mij een van de mooiste steden in Europa. Ik heb mijn week in Rome ervaren als een week in een museum. Overal waar je kijkt zie je prachtige statige gebouwen, schattige steegjes, gezellige restaurants en heerlijke koffietentjes. Naast alle prachtige bezienswaardigheden denk ik vooral terug aan het heerlijke eten en drinken in Rome. Ik ben een enorme koffie fan en betere koffie dan in Rome heb ik nog nooit gedronken. De lekkerste en leukste koffietentjes waren die waar je aan een bar staat, je koffie besteld en deze staand opdrinkt. Anders dan wij gewend zijn aan een tafeltje, sta je daar met veel Italianen om je heen die ook hun koffie staand drinken. In de ochtend lekkere cappuccino's en in de middag espresso's. Naast dat het 'staand' drinken een leuke ervaring is, moet je ook nog eens toeslag betalen als je wel gaat zitten. Goed om te onthouden dus! En na het bezichtigen van alle pracht en praal in Rome staat er in elk restaurant wel een heerlijk kaasplankje op je te wachten met een heerlijke rode wijn. Mocht je twijfelen over het bezoeken van Rome, is het enige wat ik kan zeggen is: gaan en geniet!!

  • Ferry Pariury op 06-04-2017

    “Rome, er is nog meer dan alleen Rome”

    2010 - Een stad als Rome is wereldberoemd en iedereen kent de bijzondere plekken zoals Coloseum, Forum Romanum, Vaticaanstad en ga zo maar door. Net als ik, zul jij denk ik ook wel eens geweest zijn. Mocht je het nog nooit bezocht hebben, is dit een leuk city-trip voor een midweek. Zelf ben ik paar jaar geleden er naar toe geweest, al was dat niet voor de eerste keer. Zo kun je voor een scherpe prijs vanuit Eindhoven naar Fiumicino vliegen. Van daaruit pak je een bus naar de binnenstad van Rome. Bezoek de attracties vroeg zodat je de hitte en de drukte voor bent. Je kunt veel attracties te voet bezoeken.

    De stad kent nog aantal antieke aqua- en viaducten die het bezoeken waard zijn. Informatiebureau in Rome kunnnen je een plattegrond aanbieden en in contact brengen met een gids, die je bijvoorbeeld te fiets je rondeidt.

    Maar er is meer dan Rome zelf. Een plaatsje ten noorden van Rome is zeker de moeite waard om te bezoeken. Calcata kun je per scooter, ongeveer een uurtje, bereiken. Het is een afgelegen plaats die nu onbewoond is. Er wonen aantal mensen, maar die kun je op een hand tellen. Calcata ligt gelegen op een rots en je hebt een adembenemde uitzicht over het dal. De nauwe straatjes zijn pittoresk. Er is, toen ik er was, maar één restaurant waar ze geen Engels spreken maar wel uitstekend eten serveren en een prachtig uirzicht bieden. Neem de tijd om hier naar toe te gaan.

  • Claudia Boumans op 27-03-2017

    “Te veel om op te noemen”

    We hebben al meerdere keren deze mooie stad mogen bezoeken. De eerste keren ga je natuurlijk alle toeristische bezienswaardigheden af. Daarna ga je kijken of je in de steegjes ook nog wat moois tegenkomt. Misschien wel leuke kleine winkeltjes met snuisterijen. Of misschien een postzegel winkeltje waar je net die missende postzegel tegenkomt.
    En natuurlijk leuke kleine restaurantje waar je lekker kunt dineren en borrelen.

  • Sophia Dirven op 04-03-2017

    “Rome: la dolce vita”

    Een geweldige stad om een paar dagen te verblijven. Alles is te voet prima te bereiken. Het wijkje trastevere is een aanrader om 's avonds te bezoeken voor een aperitivo, diner of een cocktail. Naast de toeristische trekpleisters raad ik aan lekker rond te slenteren door alle mooie straatjes en even de tijd te nemen voor het straattheater op de verschillende pleinen.

  • Anna Bogers op 13-01-2017

    “Alle wegen leiden naar Rome”

    Alle wegen leiden naar Rome, zo ook mijn weg. Rome is de mooiste stad die ik gezien heb in Italië (misschien wel in heel Europa). Veel Europese steden hebben meerere mooie bezienswaardigheden maar in Rome loop je van de ene mooie bezienswaardigheid zowat tegen de andere aan. In Rome moet je het Pantheon, Vittorio Emanuele monument, Colosseum, Forum Romanum, het Vaticaan, Palatijn, Trevi Fontein (mijn favoriet!) en de Spaanse trappen zeker bezoeken. Allemaal prachtig. Rondom het Pantheon zijn ook ontzettend veel leuke eetgelegenheden (en niet eens zo heel duur!). Alles in Rome is goed te bereizen met de metro en metrokaartjes zijn hartstikke goedkoop. Het Vaticaan vond ik heel indrukwekkend en heel mooi, wij hadden veel geluk met het weer. Het was eind november en we hadden volle zon met 18 graden. Rome is echt een stad die je moet beleven, af en toe zijn we beetje verdwaald in de stad maar dat maakt het alleen maar leuker, zo zie je deeltjes die je normaal niet zou zien. De Trevi fontein is overigens overdag de moeite waard maar 's avonds al helemaal! Als ik een stad moest aanraden in Italië, is het Rome. Koop overigens een kaartje bij het Colosseum, daarmee kan je vervolgens het Forum Romanum in én het Palatijn in! Bespaart geld dan als je het allemaal apart zou betalen.

  • Jose Dokter op 11-01-2017

    “Super mooie stad met zoveel bezienswaardigheden ”

    Wat een mooie stad. Wij hadden een hotel net buiten t centrum. Alles is makkelijk met de metro/tram te bereiken. Eenmaal in t centrum kun je veel lopen. Er is zo veel te zien... Het coloseum , trevifonteinen, villa borghese, Vaticaan ea. We waren er 3 volle dagen... kwamen tijd te kort, gaan zeker nog eens terug!

  • Brenda Aukes-Donkers op 11-01-2017

    “ROME!!! Zou zo weer heen gaan”

    Rome!!! Via personeelsvereniging van het werk goedkoop heen kunnen gaan met een vriendin. Geweldig om dat meegemaakt te hebben. We hebben alleen maar heel veel gelopen en in 3 dagen veel kunnen zien. Het Colosseum een leuke en interessante bezienswaardigheid, Trevifontein super mooi om te zien en je kunt er geweldig shoppen. Zeker voor herhaling vatbaar en dat gaat ook echt wel een x weer gebeuren.

  • Edwin Bax op 07-01-2017

    “De andere kant van Rome. ”

    Als je overweegt om Rome te bezoeken boek een fietstocht (onder begeleiding). Al goed te doen met tieners het is niet zwaar. Waarom! Je komt op plaatsen waar je zelf 123 niet zou komen en je ziet de meeste bezienswaardigheden uit een andere hoek. En krijgt leuke lokale info. Kort om een echte aanrader om Rome te verkennen. Tip doe dit op je eerste dag.

Rome citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Rome stedentrip aanbieders

Deel jouw Rome reiservaring en tips!

Ben jij in Rome geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief