Rome ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

149 Rome reiservaringen en tips

Geweldig

66%

Tof

31%

Wel oké

3%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Evelien Breidel
    op 08-03-2020
    27 landen bezocht • 17 reviews • 21 waarderingen
    3

    “Rome - Eeuwenoud ”

    Drie volle dagen om Rome te ontdekken is meer dan genoeg. We bezochten Rome is maart. Lekker rustig en ook geluk met het lenteweer. We logeerden in hotel Quirinale dat centraal gelegen is, vlakbij station Roma Termini. Dit hotel heeft een directe doorgang naar Teatro dell'Opera di Roma dat achter het hotel ligt. Hier bezochten we een balletvoorstelling. De operazaal is prachtig.

    Vaticaanstad is zeker een bezoek waard. Neem hier wel de tijd voor. Behalve het gigantische Sint Pietersplein en Sint Pietersbasiliek is het Vaticaan Museum ook aan te raden. Via dit museum kun je naar de Sixtijnse kapel en kun je De schepping van Adam van Michelangelo bewonderen.

    Vanuit Vaticaan stad liepen wij over de Engelenbrug naar Piazza Navona en bekeken we het Pantheon. Daarna door naar Trevi. De Trevi Fontein is een van de mooiste fonteinen die ik ooit hebt gezien. Dit was ook de drukste plek tijdens ons bezoek aan Rome. Als je in deze buurt bent, haal dan zeker een ijsje bij Venchi Cioccolato e Gelato.

    De volgende dag liepen we via de Spaanse Trappen naar Villa Borghese. En via dit park naar Piazza del Popolo. Aan dit plein staan tweelingkerken Santa Maria dei Miracoli en Santa Maria in Montesanto Santa. De wijk is ideaal om te winkelen, eten en drinken.

    Op onze laatste dag bezochten we een van de 7 moderne wereldwonderen: het Colosseum. Een prachtig imposant bouwwerk. Rond het Colosseum zijn veel straatverkopers te vinden. Hier zijn ze ook meer opdringerig dan elders is Rome. Via het Colosseum liepen we langs Forum Romano naar het Momument van Victor Emanuel II. Vlakbij ligt de wijk Monti waar je heerlijk kunt eten. Aanraders voor diner zijn restaurant Il Nido Del Pettirosso en restaurant La Matriciana dal 1870.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Rome:
    Vaticaanstad - Trevi Fontein - Piazza del Popolo

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mabel
    op 22-05-2019
    5 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Magische stad”

    Rome is een magische stad! Vol cultuur, prachtige parken en overheerlijk eten. In Rome verveel je je nooit. Er is altijd bedrijvigheid en veel te zien. Rome kenmerkt zich door de prachtige gebouwen met rijke historie en prachtige natuur tussen deze historie door. Je kunt er rond blijven lopen; iedere keer zie je weer iets nieuws. Rome is dan ook zeker een aanrader!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleanne
    op 09-05-2019
    25 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Stad van de oudheid”

    Rome is een geweldige stad, waar je minimaal een keer in je leven geweest moet zijn. Vooral als je geïnteresseerd bent in de Grieks-Romeinse Oudheid, kijk je hier je ogen uit. Tempels, kerken, ruïnes, het Vaticaan, het is werkelijk waar ongelofelijk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marc
    op 09-05-2019
    16 landen bezocht • 26 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Stad vol historie en ultieme sfeer Italië”

    Rome is een prachtige stad, die ik maar liefst 2 weken heb bezocht met mijn klasgenoten van het gymnasium. De stad bruist gewoon van de historie en er doorheen lopend waan je je in een heel groot open lucht museum. Waar je ook loopt de resten uit de klassieke oudheid zijn overal om je heen. Het colosseum, forum romanum, de sint Pieter, de Engelenburgt, het Vaticaan, zo kan ik nog eindeloos doorgaan. Allemaal de moeite waard van het bezichtigen en boek dus zeker flink wat dagen of zelfs meer dan een week als je naar deze stad toegaat. De stad staat daarnaast ook vol met prachtige kerken (mocht je hiervan houden) en uiteraard is de Italiaanse sfeer ook zeker aanwezig. Lekker eten en drinken kun je overal en het Zuid-Europese weer zorgt er het grootste deel van het jaar voor dat je hier ook gewoon buiten op het terras van kunt genieten. Als het erg warm is zou ik echter ook juist aanraden om eens ergens binnen te gaan zitten, want de pandjes waar al die restaurantjes inzitten geven erg veel sfeer en tevens de nodige verkoeling. Zeker op toeristische pleinen zul je buiten vooral tussen de toeristen zitten en binnen gezellig met de lokale bevolking. Mocht je zoals wij nog een dagje over hebben is een uitstapje naar Pompei ook zeker de moeite. Het bijzondere verhaal rondom het door de Vesuvius verwoeste stadje en een beklimming van de vulkaan zelf zijn een mooie afwisseling op de bruisende stad die Rome is. Ik ga hier zeker nog een keer naar terug!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Rome, veel te doen!”

    Ook Rome is zeker een leuke stad om te bezoeken. Wij waren er in de zomer, wat ik niet zal aanraden aangezien het voor ons toen echt te warm was. Maar verder, wat een prachtige stad! Met genoeg bezienswaardigheden. Wij hebben het Colosseum bezocht, de Trevifontijn, St-Pieters en de Spaanse trappen. En het was het allemaal waard! Naast de bezienswaardigheden zijn er ook genoeg eet en drink tentjes waar je even in de schaduw weer heerlijk tot rust kon komen met de echte Italiaanse sfeer om je heen.
    Ik zou heel graag weer naar Rome willen, maar dan een periode kiezen waarin het minder warm is.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 07-05-2019
    35 landen bezocht • 32 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Alleen maar liefde!”

    Rome, je hebt mn hart gestolen. Alleen maar liefde voor deze heerlijke stad. Wij hebben een airbnb genomen met dakterras en jacuzzi en dit was natuurlijk helemaal top. Na een lange dag cultuur snuiven, wijntje mee, kaasje mee en heerlijk bijkomen op het terras. Er is zoveel te zien in deze stad, het is net een openlucht museum. En dan hebben we het niet eens over het eten gehad! Van onweerstaanbaar streetfood tot fine dining, er is voor ieder wat wils. Wanneer je de highlights gaat bezoeken, vertrek vroeg!! Uren in de rij staan voor het Colloseum heb je geen zin in.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Guus Berns
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 39 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Een stad voor de echte cultuur junk ”

    Het Colosseum was werkelijkwaar geweldig. De rondleiding in Vaticaanstad was heel bijzonder, ook voor niet gelovige mensen. Met o.a. de Sint Pieters basilic, vaticaan museum en nog mooier: de Sixtijnse kapel. In het oude gedeelte van Rome kom je het echte itiliaanse leven tegen. Bezoek deze stad en ontdek de veelzijdige geschiedenis.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elena
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Cultuur”

    In elke hoek valt hier iets te zien. Zo zijn er overal indrukwekkende kerken met elk een uniek verhaal. De stad heeft zo'n grote geschiedenis dat dit terug te zien is in elk deel van de stad. Je hoeft ook niet per se de toeristische trekpleisters op te zoeken om een mooi beeld van Rome te kunnen krijgen. Ga juist dat ene onbekende straatje in om te kunnen genieten van een heerlijke maaltijd of pak de fiets om Rome vanuit een ander perspectief te bekijken en plof neer op een picknickkleed buiten de stad onder het genot van een Italiaans wijntje!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kim Haslinghuijs
    op 05-05-2019
    32 landen bezocht • 14 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Openluchtmuseum ”

    Rome vind ik één van de meest fascinerende steden in Europa. Op elk hoekje van de straat zie je wel iets bijzonders of moois. Rijk aan cultuur, mooie gebouwen en overheerlijk eten. Uitgaan doe je het beste bij Piramide. Bezoek ook eens Lido voor een dagje strand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Cedric Van der Ploeg
    op 05-05-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 17 waarderingen
    4

    “Adembenemend mooi en erg druk”

    Voor de prachtige historie en cultuur is Rome een absolute must: het Pantheon, de Sixtijnse Kapel, het Colloseum en de Sint Pieter zijn allemaal nog mooier dan in de boekjes. Ook het eten is er overheerlijk. Een nadeel is wel de constante drukte van toeristen, maar ook het verkeer dat nonstop door de stad scheurt.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Rome citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Rome stedentrip aanbieders

Deel jouw Rome reiservaring en tips!

Ben jij in Rome geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?