Sardinië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

15 Sardinië reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

33%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Heidi Pype
    op 31-07-2019
    14 landen bezocht • 3 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Sardinië : een echte aanrader !!”

    Ik ben net terug van 3 weken Sardinië. Zalig eiland : de geuren, de kleuren, de gastvrije bevolking. Ik hield er ook een online - reisdagboek met veel foto's bij. Hier kun je het inkijken : https://y.is/Ysq8I

    16 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 08 januari 2020 14:14

      Mag ik u eens vragen is het op sardinie heeeeeeeel warm in de maand augustus? Mvg vera

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    op 17-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    4

    “Wat een prachtige streek”

    Wij reden van noord naar zuid in sardinie via de west kust. Je komt prachtige stranden tegen onderweg waar je blijft plakken. Je moet het eilnd bijna bezoeken met een auto want het openbaar vervoer is niet geweldig. De steden zijn daarbij ook perfect om een dag in rond te wandelen. Je kan hier het echte italie opsnuiven (voornamelijk Cagliari vonden we een topper). De mensen zijn gastvrij maar spreken vooral in het binnenland niet veel meer dan italiaans. Wij hadden autopech en werden onmiddellijk uitgenodigd om te overnachten bij een locale visser ondanks het feit dat we bijna niet konden communiceren. Super die Italianen!

    8 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ingrid Koote Arnout
    op 07-01-2019
    5 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Droomeiland”

    Heb niet voor niets mee gedaan aan Droomhuis Gezocht op Sardinië. Eiland van woest binnenland, wonderschone baaien, hagelwitte en gouden stranden, azuurblauwe zee, geschiedenis, heerlijk eten en vriendelijke bevolking. Je moet het zelf ervaren!!!

    8 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2019 16:04

      Dit is wat ik nodig heb: een echte Sardinië-kenner! Afgelopen zomervakantie hebben mijn man en ik een rondreis gemaakt in West-Amerika. Dit jaar willen we graag weer een keer naar Italië, het land wat mijn hart verovert heeft. Wel lijkt het me leuk om een wat anders-als-anders reis te maken in Italië. Zodoende kwam ik op Sardinië. Ik sta voor de klas dus we zitten aan de zomervakantie vast en mijn man zit met zijn vakantiedagen waardoor we niet langer dan 2 weken weg kunnen. Daarom lijkt het vliegtuig pakken en een huurauto huren in Sardinië mij de beste oplossing. Graag willen we op 3 locaties 4 dagen verblijven. Wat zou jij adviseren als locaties om te verblijven zodat je van daaruit het eiland kan bezoeken? In Amerika hebben we op veel plekken maar 1 nacht gezeten, maar dat willen we nu dus niet. Graag hoor ik van jou wat de 3 beste centrale plekken zijn om te zitten. We zouden dan vliegen op Olbia. Bedankt alvast! :)


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2019 16:04

      Dit is wat ik nodig heb: een echte Sardinië-kenner! Afgelopen zomervakantie hebben mijn man en ik een rondreis gemaakt in West-Amerika. Dit jaar willen we graag weer een keer naar Italië, het land wat mijn hart verovert heeft. Wel lijkt het me leuk om een wat anders-als-anders reis te maken in Italië. Zodoende kwam ik op Sardinië. Ik sta voor de klas dus we zitten aan de zomervakantie vast en mijn man zit met zijn vakantiedagen waardoor we niet langer dan 2 weken weg kunnen. Daarom lijkt het vliegtuig pakken en een huurauto huren in Sardinië mij de beste oplossing. Graag willen we op 3 locaties 4 dagen verblijven. Wat zou jij adviseren als locaties om te verblijven zodat je van daaruit het eiland kan bezoeken? In Amerika hebben we op veel plekken maar 1 nacht gezeten, maar dat willen we nu dus niet. Graag hoor ik van jou wat de 3 beste centrale plekken zijn om te zitten. We zouden dan vliegen op Olbia. Bedankt alvast! :)


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2019 16:05

      O sorry, hij kon het bericht niet plaatsen maar nu staat hij er 2x.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Loes Otte
    op 02-08-2018
    1 review • 14 waarderingen
    5

    “Sardinië”

    We zijn echte Sardiniefans. Inmiddels het hele eiland wel gezien. Zoveel prachtige plekken, mooie stranden. Maddelena eiland en omringende eilanden zijn prachtig. Porto Cervo is decadent maar absoluut de moeite waard om te zien. Ga met de boot naar Isola Tavolara. Dit kan vanuit Porto San Paulo aan de oostkust. Huur zelf een bootje in Cala Gonone en vaardigheden langs indrukwekkende rotsen en de mooiste stranden zoals Cala Luna. Geniet vooral van de lieve mensen, de Sardijnse sfeer, het heerlijke eten. Sardinie heeft zoveel te bieden.

    14 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robert Wagenveld
    op 01-08-2018
    1 review • 15 waarderingen
    5

    “Sardinië”

    Schitterende natuur in het binnenland, prachtige stranden en rotskusten. Wij zijn nu 2,5 weken op Sardinië, 1 week aan de westkust ten noorden van Oristano en nu 1,5 week aan de oostkust in Budoni, een half uur zuidelijk van Olbia. Beide kuststreken hebben hun charme. De noordkust tussen Santa Terresa Gallura en Palau is erg mooi. Je kunt Crosica en de Magdalena eilanden zien liggen en de rotskusten met granieten rotsen vervormd door water en zand zijn bijzonder. De Berenrots Capo d'Orso, bij Palau is wellicht het fraaiste stukje natuur Kunst maar als je de beer wilt zien dan maak je het meeste kans hem vanaf de provinciale weg SP13 richting van Le Saline te zien. Als je kiest voor een betaald bezoek aan Capo d'Orso zelf om de beer te zien dan kom je bedrogen uit want je staat er te dichtbij en de beer is alleen vanuit een bepaald perspectief te zien. De Magdalena eilanden zijn ook zeker de moeite waard en een bezoek aan deze eilanden met een boot vanuit Palau is een ervaring op zich. Aan de westkust is Alghero een bezoek zeker waard. Als je daar bent kan je ook met een veerboot de Grotto di Netunno bezoeken. Een erg mooie stalagmieten en tieten grot. Neem wel genoeg cash geld mee om er in te kunnen. Het strand van Is Arutas is speciaal, een soort van kwarts korrels waarop je ligt. Ook het archeologisch park van Santa Christina ten noorden van Oristano, met eigen afslag op snelweg ss131, is de moeite waard als je geïnteresseerd bent in de cultuur van het eiland. Vlakbij liggen Santu Lussurgiu en San Leonardo De Siete Fuentes. Lussúrgiu is een pittoresk plaastje met fraaie straatjes. San Leonardo is beroemd om haar bronwater bronnen.
    Aan de noordoost kant van het eiland is een bezoek aan het stadje Orgosolo zeker de moeite waard al is het maar om de autotrip er naar toe. Ook een excursie naar Gola di Gorropu met jeep vanuit Dorgali moet je doen als je van wandelen en klimmen houdt.
    De Costa Smeralda ten noorden van Olbia met haar luxe jachten en luxe vakantiehuizen is een leuke dagtrip.
    Onze 3 weken Sardinië zitten er bijna op maar we gaan zeker terug.
    Geen wonder dat Italianen gek zijn van Sardinië.

    15 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Keylee
    op 01-12-2017
    17 landen bezocht • 13 reviews • 35 waarderingen
    5

    “Zo helder als de Malediven”

    Ik kan hier eigenlijk heel kort over zijn. Sardinië moet je echt bezoeken als je gek bent op mooie stranden. Die vind je hier namelijk volop. Wij verbleven in een Bed & Breakfast in San Pantaleo, een dorp waar verder niks te doen is en dat niet aan het strand ligt. De bed & breakfast was echter heel erg aan te raden (La Sasima op Airbnb), ontzettend leuke vrouw die je met open armen ontvangt in een prachtige villa op het 'platteland'. Er is geen zwembad aanwezig, maar wel een hele grote tuin vol met ligkussens en hangmatten. Met de auto ben je binnen 20 minuten op veel mooie strandjes (zoals Porto Istana, Olbia en Porto Taverna). Het eiland is qua grootte goed te overzien als je een auto hebt; een auto huren zou ik dan ook zeker aanraden. Zo hebben wij een dag uitgetrokken om de noordkant van het eiland te ontdekken (Santa Teresa Gallura, Porto Pollo) en zijn we ook een dag op excursie naar de Maddalena eilanden geweest per boot. Dit is écht een aanrader; je hebt niet het idee dat je je nog in Europa begeeft. De bootexcursie is weliswaar toeristisch, maar zelf kom je niet zo snel op deze plekken. Qua restaurants zou ik zeker een bezoekje brengen aan Punta Baja. Vooraf wel voor de zekerheid reserveren, want het is vaak erg druk. Dit restaurant zit op een prachtige locatie (aan het water), heeft een zwembad en een prachtige tuin. Het eten was heerlijk en de service goed. Wat verder wel leuk is om een keer te zien is Phi Beach; een soort 'beach club', waar men graag gezien wordt. Drankjes zijn overpriced, maar het is leuk om een keer gezien te hebben. Porto Cervo zou ik ook niet overslaan, een chique kustplaats waar de jetset bijeenkomt in grote jachten. De haven ligt dan ook vol met speedboten, zeilboten en jachten van miljonairs. Het kijken waard én ook meteen een hapje eten, als je een beetje rondkijkt vind je genoeg betaalbare opties!


    28 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 06 januari 2020 21:54

      Hallo Keylee, ik zou de B&B graag vinden maar het lukt niet. kun je me een handje helpen. je beschrijving is aanstekelijk


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 06 januari 2020 21:55

      Hallo Keylee, ik zou de B&B graag vinden maar het lukt niet. kun je me een handje helpen. je beschrijving is aanstekelijk


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 06 januari 2020 21:55

      Hallo Keylee, ik zou de BenB graag vinden maar het lukt niet. kun je me een handje helpen. je beschrijving is aanstekelijk


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 06 januari 2020 21:55

      Hallo, ik zou de BenB graag vinden maar het lukt niet. kun je me een handje helpen. je beschrijving is aanstekelijk

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roos
    op 23-11-2017
    23 landen bezocht • 27 reviews • 55 waarderingen
    5

    “Adembenemend mooi”

    Vergeleken met de rest van het land wordt Sardinië lang niet zo vaak bezocht als de laars. Dat is erg jammer, want de mensen hier ontzettend gastvrij zijn, er wordt hier heerlijkgekookt met ''schone'' producten en omdat het land erg veelzijdig is. In de zomer kun je genieten van de mooie stranden. Door het hele jaar heen bezoek je de leuke dorpen en de nuraghe. Je huurt hier erg gemakkelijk een auto en dat geeft je de vrijheid om alle leuke plekken op het eiland te bezoeken. Bezoek de waterval vlakbij Villacidro, het prachtige Cagliari, het beeldschone Bosa en de grotten van Nettuno.

    19 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jasper Hendrix
    op 21-11-2017
    21 landen bezocht • 13 reviews • 47 waarderingen
    5

    “De vriendelijkste mensen van Italië ”

    Wat een topeiland is Sardinië! En wat een vriendelijke mensen. Wij zijn veelal liftend het eiland rond gegaan en nergens hebben we langer dan 10 minuten hoeven te wachten. Mensen zijn vol interesse. En ondanks de armoede die hier toch wel heerst is de mentaliteit van de mensen fantastisch, supervriendelijk. Wij verbleven in Alghero, een leuk vissersdorpje. Je kunt vanaf hier over de rotsen verschillende baaien opzoeken. Tussen de rotsen zijn leuke plekjes te vinden waar je lekker kunt zonnebaden. Wel wat lastiger om het water in te gaan op veel plekken. In het laagseizoen kan het erg rustig zijn op Sardinië waarbij het kan voelen alsof je de enige toerist bent. Het is de moeite waard om een treinrit te maken door de binnenlanden naar bijvoorbeeld de andere kant van het eiland. Op een relaxte manier kun je zo dit prachtige eiland en de natuur aanschouwen.

    29 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Floris O.
    op 21-11-2017
    21 landen bezocht • 13 reviews • 17 waarderingen
    4

    “Heelijke bestemming met strand en natuur”

    Echte mediterraanse parel! De typisch droge natuur en rotsachtige kustlijnen typeren het ruige karakter van Sardinië. Ook voor strandvakanties een goede bestemming, gezien de warme temperatuur en het heldere water. Het eten is geweldig als je van pasta's, vis en zeevruchten houdt. Zo krijg je ze in Nederland zeker niet!

    11 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sophie
    op 14-11-2017
    12 landen bezocht • 15 reviews • 28 waarderingen
    4

    “Een rustige sfeer en een robuust landschap”

    Sardinië is een heerlijk eiland met aangename temperaturen en een prachtig landschap. Het landschap bestaat uit veel rotsen en is behoorlijk droog. Er is niet heel veel toerisme en de toeristen die ik tegen ben gekomen waren Italianen van het vaste land. Verwacht dus ook geen enorme trekpleisters. In je vakantie op Sardinië kun je lekker relaxen, de pitoreske dorpjes bezoeken, naar de preachtige helderblauwe stranden gaan (je vindt hier de mooiste stranden in europa) of buitenactiviteiten doen zoals canyoning of bergbeklimmen.

    15 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Sardinië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Sardinië vakantie aanbieders

Deel jouw Sardinië reiservaring en tips!

Ben jij in Sardinië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?