San Gimignano ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

12 San Gimignano reiservaringen en tips

Geweldig

25%

Tof

75%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jaco Verheul
    op 31-07-2020
    4 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Heerlijk rustig”

    Leuke stad om naar toe te gaan, zeker nu er, als gevolg van het Covid-geleuter, bijna geen toeristen zijn. Vond het binnen de stad niet heel spannend. Een beetje 13 in een dozijn maar dan met wat torens. Van een afstand ziet het er spectaculairder uit dan wanneer je er tussen loopt. De wereldberoemde ijssalon maakt zijn faam meer dan waar. Heerlijk!! Met de droge nog wel (stiekem) een paar mooie foto's kunnen maken vanaf het plein voor de ingang van de stad. Leuk dat we er geweest zijn maar ik ga er niet voor terug.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bianca
    op 04-05-2019
    13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “When in Rome”

    Houd je van geschiedenis? Go to Rome. Geen stad met mooiere en meer historische gebouwen als Rome. Net buiten het centrum een Airbnb boeken en een OV-abbonement nemen, dan kan je de stad makkelijk verder te voet ontdekken. Neem goede wandelschoenen mee zodat je het lang kan uithouden. De stad heeft zoveel moois te ontdekken. Naast de beroemde bezienswaardigheden zoals het Colosseum en het Vaticaan kan je ook naar de minder bekende wijkjes gaan om heerlijk te genieten van de lekkere wijnen en pastas. Een echte aanrader voor een paar dagen, net iets langer dan een weekendje. Er is namelijk zoveel te zien. Ook kan er heerlijk gewinkeld worden.

    Het nachtleven in Rome is zeker ook een must-do. Het gaat hier snacht's helemaal los en er is altijd wat te doen vanwege de internationale studenten die altijd in Rome te vinden zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rieneke Hassing
    op 17-01-2018
    1 review • 1 waardering
    4

    “San Gimignano”

    Op het Piazza della Cisterna vind je gelateria Dondoli. Dit is een wereldberoemde ijssalon.
    De ijssalon is is bekend geworden door bijzondere smaken ijs, bijvoorbeeld de Champelmo (met roze Pompelmoes en mousserende wijn) en de Crème di Santa Fina (met pijnboompitten en saffraan).
    Ijs-meester Sergio heeft is de prestigieuze MAM-prijs gewonnen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ana-Maria Elena Koster
    op 21-11-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 37 waarderingen
    5

    “Prachtige middeleeuwse stad”

    Supertoeristische stad-dorp van Toscane bekend door de lange oude stenen torens. Die kun je van ver zien, dus als je met de auto bent, mis het uitzichtpunt niet. Dat is een iconisch beeld van San Gimignano. Je kunt makkelijk parkeren buiten de muren van de stad en het is niet duur. Binnen de stadsmuren voel je je al in andere tijden! Hier is een mooie plek om het beste ijsje van Toscane te proberen, wijn of andere soeveniertjes kopen. Het platteland rond San Gimignano is prachtig in de herfst, maak een kort stop tussen de druiven velden en geniet van dit prachtige beeld.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Claudia
    op 13-11-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Middeleeuwse vibes”

    San Gimignano (San Gim bij de lokale bevolking) is een erg leuk stadje dat bekend staat om zijn vele grote torens. Het verhaal gaat dat de inwoners van de stad tegen elkaar opbouwden om te showen wie er de beste was. Deze torens zorgen voor veraf al voor prachtige uitzichten op de stad zelf. In de stad geeft het een middeleeuws gevoel. Omdat alles toch wel dicht op elkaar gebouwd is, kan je gemakkelijk een hoek omgaan en verrast worden door weer iets moois, simpelweg omdat je het van tevoren niet zag aankomen. Het enige nadeel van San Gim is, zoals al door velen anderen gezegd, dat het erg toeristisch is. De hoofdstraat bijvoorbeeld is qua winkels (en prijzen!) helemaal gericht op toeristen. Zodra je van het gebaande pad afwijkt en de kleine steegjes gaat ontdekken, wordt het echter pas echt leuk en merk je pas echt de fijne vibes van de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marloes de Bruin
    op 10-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 16 waarderingen
    4

    “Middeleeuws gevoel”

    San Gimignano zie je in de verte al liggen met de grote torens. Het is een dorp bekend om het ijs en om deze torens. De stad bestaat eigenlijk uit een grotere winkel straat maar zodra je deze verlaat zijn er vele leuke straatjes waar je doorheen kan dwalen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vivian
    op 08-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    5

    “leuk dorpje met lekkere ijsjes”

    San Gimignano is zeer toeristisch, maar dat maakt het in dit geval alleen maar gezellig. Je hebt er leuke straatjes met allemaal winkeltjes en leuke restaurantjes. Daarnaast heb je heel veel ijswinkels met heel lekker Limoncello ijs. Wanneer je een dagje naar Toscane gaat, zou ik zeker een dagje besteden aan dit stadje.

    Wat ik echter wel van collega-reizigers heb begrepen is dat het in Augustus niet leuk druk is hier. Beter is om hier buiten Augustus naar toe te gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dennis van der Velden
    op 04-11-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 17 waarderingen
    4

    “Terug in de tijd”

    Het is toeristisch, maar zeker de moeite waard. Schilderachtig dorpje, waar je je terug in de tijd waant. Het is natuurlijk bekend om het ijs, wat heerlijk is maar je moet er wel wat voor over hebben want er zijn lange wachtrijen.
    Verder kan je heel leuk winkelen, prachtige foto's maken of gewoon lekker genieten op een van de vele terrasjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tessa Neijmeijer
    op 01-11-2017
    33 landen bezocht • 13 reviews • 19 waarderingen
    4

    “Het Manhattan van Toscane”

    Midden tussen de heuvels van Toscane ligt het middeleeuwse stadje San Gimignano. Naast de mooie en goedbewaarde middeleeuwse architectuur is hier nog wat bijzonders te zien. De stad staat namelijk vol met hoge torens. Deze middeleeuwse 'wolkenkrabbers' werden gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw door verschillende rijke families in de stad. Degene met de hoogste toren kreeg het meeste aanzien. Van de ruim 70 torens die hier hebben gestaan zijn er nu nog 14 over.

    Vanaf de Rocca di Montestaffoli heb je prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Verder is het vooral leuk om door de klein straatjes te dwalen. Op de Piazza della Cisterna vind je de beste ijswinkel van het land: Gelateria Dondoli. Die titel hebben ze niet voor niets, dus trotseer de rij en je zult zeker geen spijt krijgen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patrick ten Kate
    op 27-10-2017
    11 landen bezocht • 15 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Leuk dorpje om te zien , maar erg druk”

    Als je met de auto komt, kan je het beste parkeren op P1. Dit is het goedkoopste en kost volgens mij 6 euro per dag. het is slechts 5 minuten lopen tot de stadspoort. San Gimignano is autovrij, dus in de stad kan je sowieso niet parkeren. Je kan proberen om dichterbij te komen, maar als dat vol is, kan je weer helemaal terug. Net buiten de stadsmuur bij de parking van de bussen is een supermarkt. Als je door de stadspoort komt, loop je de middeleeuwen in. Prachtig! Leuke winkeltjes en neem vooral wat wijn mee! Aangekomen op het centrale plein, neem je een ijsje bij de ijszaak met de lekkerste ijsjes ter wereld. Tenminste... het staat boven de zaak, maar de smaak is echt fantastisch, dus ik geloof het wel!! Wat is nog meer leuk? Geniet van de prachtige uitzichten en beklim de hoogste toren! Kost maar een paar euro, maar je hebt echt een prachtig uitzicht over het dorp en de mooie omgeving! Voor een klein dorpje als San Gimignano heeft het verrassend veel winkeltjes. We zijn er nu een paar keer geweest, maar het verveeld nooit. Er lopen wel ontzettend veel Japanners rond, maar waar niet in Toscane?

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Toscane vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Toscane vakantie aanbieders

Deel jouw San Gimignano reiservaring en tips!

Ben jij in San Gimignano geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?