Siena ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

18 Siena reiservaringen en tips

Geweldig

56%

Tof

39%

Wel oké

6%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jaco Verheul
    op 31-07-2020
    4 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Mooiste stad in de omgeving ”

    Om parkeerellende te voorkomen met de trein naar Siena gegaan, vanaf station Castelfiorentino ben je er binnen een uur voor nog geen 6 euro. Dankzij Covid was het extreem rustig in de stad. Dus op het gemak alle bezienswaardigheden kunnen bezoeken. Il Campo en de Duomo zijn zeker wel hoogtepunten maar ook de Fonte Nuova is een bezoekje meer dan waard. Een ijsje moet je niet halen op de rand van Il Campo maar een paar straten verderop bij Kopakobana. Wij vonden Siena in ieder geval leuker dan Florence.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee
    op 03-08-2019
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Favoriete stad in Europa!”

    Siena moet je gezien hebben als je een keer in Toscane bent! In Toscane heb ik alles wel gezien, aangezien ik er 3 keer geweest ben, maar Siena is het mooiste wat ik in Toscane gezien heb. De stad, de sfeer, de architectuur, het eten. Alles is er helemaal top. Zelfs de natuur rondom Siena is mooi. Echt een prachtig, authentiek Italiaans stadje. Ik zou er graag nog een keer naar toe gaan. Zeker een aanrader!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Siena een favoriet!”

    Siena is zeker een van mijn favorieten van Italië! Wij zijn speciaal naar Siena gegaan voor de paardenrace, en wauw dit is echt een ervaring die je niet snel vergeet. De sfeer die op het plein hing was zo speciaal. Je voelt gewoon iedereens spanning voor de wedstrijd. Ik moet wel zeggen dat na de wedstrijd er wel wat stof kan opwaaien, en het wat minder prettig wordt, maar verder een echte aanrader. De stad zelf is ook echt een hele mooie Italiaanse stad. Echt een stad om gewoon heerlijk rond te lopen en de atmosphere tot je te nemen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marthe Joosten
    op 02-05-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Een der mooiste pleinen ter wereld, maar druk.”

    Siena’s plein, de Piaza del Campo is onvergetelijk mooi. Twee keer per jaar kun je hier ook de beroemde paardenrace bezichtigen, begin juli en eind augustus. Ook de dom is ontzettend indrukwekkend. Enige minpuntje: behalve het plein en de hieraan gelegen gebouwen, zijn er weinig andere hoogtepunten. Aardig voor een rustmomentje: de botanische tuin.
    De streek is overigens ook prachtig. Ga bijvoorbeeld eens als dagtrip vanuit Siena naar Volterra, een geweldig oud stadje, ongeveer een uurtje verderop per auto.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris Weijenborg
    op 08-04-2019
    13 landen bezocht • 15 reviews • 2 waarderingen
    3

    “Ik had er meer van verwacht”

    Om maar heel eerlijk te zijn: ik had iets meer verwacht van Siena. Veel mensen zijn laaiend enthousiast, ik vond het helaas wat saai en klein, vooral vergeleken bij andere Italiaanse steden. Het was leuk om even rond te struinen, het centrale plein is wel mooi en er zitten wat gezellige barretjes en restaurantjes, maar Siena is niet een stad waar je veel dagen hoeft door te brengen als je het mij vraagt. Wel kan Siena een mooi uitgangspunt zijn om de hele regio/Toscane wat verder te verkennen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jan Theunissen
    op 16-05-2018
    1 review • 1 waardering
    5

    “Siena”

    Met de auto gereden naar het oude centrum van Siena. Parkeergarage is aan de rand. De stad is heel mooi bewaard gebleven, gebouwen zijn goed onderhouden en de straten zijn schoon. Heel veel kleine winkeltjes en bezienswaardigheden. De Duomo is een must, net als het Piazza del Campo. Kijk en geniet van deze prachtige stad.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maurice Schneider
    op 15-05-2018
    1 review • 2 waarderingen
    5

    “Siena”

    Ik word altijd stil als ik opnhet Piazza del Campo sta. Wat een indrukwekkend plein is dit, van welke kant je het ook bekijkt. Wij gaan er altijd terug als we ook maar enigszins in de buurt zijn . Voor lekker eten (en betaalbaar) ga je juist niet naar het plein maar bijvoorbeeld naar d erestaurantje op het kleinere pleintje beneden achter het Palazzo. Verder heel veel mooie genouwen en makkelijk beloopbaar. Ik zou er graag willen wonen!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Evert Kwakkel
    op 01-12-2017
    3 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Siena en Toscane in één woord : GEWELDIG !”

    Italië is mijn favoriete vakantie land ,en Siena één van de geweldig mooie steden om te bezoeken !
    Hier onder plaats ik een link van één van onze bezoeken aan Sienna en Toscane op YouTube .
    Italië is elke keer op nieuw genieten waar je ook komt het is altijd opnieuw als of je thuis komt .

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Geert Van Loock
    op 01-12-2017
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Prachtig Siena”

    De voorbije jaren tijdens de zomervakanties doorheen Toscane getoerd, en ook wat mij betreft was Siena een hoogtepunt.
    Gemakkelijk parking gevonden aan station, en zo kuierend naar Piazza Del Campo, Dom enz...
    Ben je in Toscane, kan je echt niet om Siena heen !

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 23-11-2017
    25 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Blijvend mooie herinneringen!”

    We kwam aan in Siena met de auto en het voelde alsof we even terug waren in de tijd. Mooie straten en een gezellige sfeer. We kwamen door een soort steegje het plein oplopen en dat was een prachtig gezicht met de kathedraal tegenover ons. Verder is het een mooi plein om een rondje over te maken en een drankje te doen op het terras. Zeker van toegevoegde waarde tijdens je vakantie in Italië!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Toscane vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Toscane vakantie aanbieders

Deel jouw Siena reiservaring en tips!

Ben jij in Siena geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?