• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Volterra ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

6 Volterra reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

33%

Wel oké

0%

Niet zo

17%

Vreselijk

0%

 • Jaco Verheul op 31-07-2020

  “Zeker de moeite waard!”

  Knus en gezellig plaatsje. De weg er naar toe is alleen al adembenemend. Alles is goed aan te lopen. Vergeet zeker de archeologische opgravingen niet. Het Romeinse waterbekken is, ondanks het formaat, echt de moeite waard. Het amfitheater vonden we wat tegenvallen. Vanaf de rand van het stadje heb je prachtige vergezichten. Wij vonden het meer de moeite waard dan bv Pisa

 • Harry Asveld op 04-01-2020

  “Volterra”

  Leuk klein stadje met leuke winkeltjes. Ook mooie uitzichten vanaf de stadsmuren. Ook leuk om te bekijken is hoe het Albast verwekt wordt. Albast is een steen die vrij zacht is en niet geschikt om mee te bouwen maar gebruikt wordt voor sieraden en bv. Lampen omdat het doorschijnend is.
  Er ligt een camping naast het stadje waardoor je lopend het stadje kunt bekijken.

 • Esmee op 05-08-2019

  “Tegenvaller”

  Het ziet er op de foto's leuker uit dan dat het in werkelijkheid is. Ik zou Volterra niemand aanraden, maar als je tijd over hebt, dan is Volterra vast een keer leuk om de dag door te komen. Het Romeinse theater in Volterra is dan wel weer leuk om te zien.

 • Michel ter Braak op 03-05-2019

  “Prachtig Volterra”

  Wij verbleven in het dal met het uitzicht op dit schitterende dorpje. We reden iedere dag wel even op en neer om een kleine delicatessenwinkel een panini met lokale heerlijkheden op te halen. Overdag kan het nog wel eens drukker zijn door aanwezigheid van bussen, maar 's avonds is het vaak heerlijk rustig. Restaurantjes ten overvloede.
  Ga je op eigen gelegenheid: parkeren P3 is gratis. Toegegeven, het is dan een pittige wandeling naar boven (want veel treden), maar deze wandeling is ook al de moeite waard! Echt een dorpje om lekker rond te slenteren en heerlijk in te verdwalen.
  San Gimignano is inderdaad ook erg mooi en zou je zeker moeten bezoeken. Toch is dit stadje al veel toeristischer.

 • Marthe Joosten op 02-05-2019

  “Oude straatjes en oude Etrusken”

  Volterra is een fantastisch oud stadje in het hart van Toscane. Het is minder druk dan Siena, een uur verderop, maar ook zeker de moeite waard. Het meest bezocht wordt waarschijnlijk het Romeins theater. De zitplaatsen liggen er wat verloren bij, maar je krijgt toch een goed idee van hoe het geweest zou moeten zijn.
  Ga ook zeker het Etruskisch museum binnen, wat goede uitleg geeft over de voorgangers van de Romeinen. Mocht je richting het zuiden verder reizen, bezoek ook zeker Cerveteri, een Etruskische necropolis, om meer over dit volk te leren. Het is verder gewoon heerlijk om door de eeuwenoude straatjes van Volterra te struinen.

 • op 28-10-2017

  “Prachtig Middeleeuws dorpje, hoog gelegen”

  De weg ernaar toe is al een belevenis op zich. Prachtige kronkelweggetjes leiden je naar boven, waar Volterra ligt. Zet soms de auto stil om te genieten van de prachtige uitzichten! In het hoogseizoen kan parkeren nogal een probleem zijn, maar uiteindelijk vind je wel een plekje. Wij vonden Volterra echt een prachtig bewaard dorpje. Leuke authentieke winkeltjes en smalle straatjes. San Gimignano is heel bekend, maar wij vonden Volterra wel net zo mooi, of zelfs mooier. Vanaf de stadsmuur heb je ook mooi zicht op een oud Romeins theater. Je kan er ook in, maar ik begreep dat de toegangsprijs nogal aan de hoge kant was. Terwijl je het van boven af ontzettend goed kan zien. Volterra is niet groot, dus verwacht niet dat je hier een dag kan winkelen, maar het is zo ontzettend mooi, dat moet je gewoon gezien hebben.

Toscane vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Toscane vakantie aanbieders

Deel jouw Volterra reiservaring en tips!

Ben jij in Volterra geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief