• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Umbrië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

18 Umbrië reiservaringen en tips

Geweldig

72%

Tof

28%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Emie le Noble-Wempe
    Emie le Noble-Wempe op 22-12-2019
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Umbrië, rechtstreeks vliegen vanuit Rotterdam”

    Vanaf half april 2020 vliegt Transavia op woensdag en zaterdag van Rotterdam the Hague airport naar Perugia! Wij hebben een huis in Gubbio, de mooiste Middeleeuwse stad van Italië en zijn echt erg blij met deze nieuwe verbinding.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 22-12-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Umbrië”

    Zo een geweldig mooie streek dat wij besloten hebben er een B&B te openen in het voorjaar van 2020, Casa Signano in Panicale. Het Lago di Trasimeno en de omringende stadjes, de natuur, de vriendelijke Italianen,... Zovvel te zien en te beleven!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Barbara Vd Smissen-Nurczyk
    Barbara Vd Smissen-Nurczyk op 27-11-2017
    31 landen bezocht • 13 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Piano Grande ”

    Umbrië is een prachtig gebied in hartje Italië dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. De prachtiger middeleeuwse dorpjes, het adembenemende landschap en vooral de rust die er nog te vinden is maken Umbrië zo bijzonder. Als de bloemen op de Piano Grande uitkomen is dit een van s'werelds mooiste aangezichten!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yorben Schulpen
    Yorben Schulpen op 26-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 44 waarderingen
    5

    “Rustige versie van Toscane”

    Deze provincie kan je erg hard vergelijken met Toscane, maar dan met een heel stuk minder toeristen. Het grote nadeel hiervan is dat je minder restaurants zult vinden in de kleinere dorpen en dus iets vaker zult moeten rondrijden. Hier krijg je echter veel voor terug; authenticiteit en gastvrijheid. Mooie dorpen zijn Orvieto, Perugi en Todi.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ana-Maria Elena Koster
    Ana-Maria Elena Koster op 21-11-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 40 waarderingen
    5

    “Spoleto, Marmore waterval en Orvieto”

    Spoleto is een prachtig dorpje in Umbrie met authentieke landschap van het italiaanse platteland. In een halvedag kun je de kleine straten en steegjes lopen en een wandeling maken naar Ponte del Torri. Vanuit die brug kun je het dorpje heel mooi zien en het landschap is te mooi voor woorden. Het is een minder populaire bestemming op het platteland van Italie en dat vond ik juist mooi, van de drukte hadden we er genoeg. De andere halve dag hebben we Marmore waterval bezocht. Het is niet een natuurlijk waterval maar je krijgt wel het Niagara gevoel en het uitzicht van de verschillende punten is geweldig. Daar zijn een paar korte wandelroutes, echt een aanrader. Orvieto is een mooie kleine stad op een heuvel met als belangrijkste attractie de katedraal. Prachtig van buiten en van binnen. Als je met de auto bent, stop een paar bochten voordat je in Orvieto aankomt om de stad van ver op de heuvel te zien. Zo mooi!

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 18-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Hier kom ik terug”

    Umbrie heeft mijn hart gestolen. De mensen, het klimaat, de cultuur en natuurlijk het eten. Het is ontzettend divers, een stuk minder toeristisch als Toscane en prima te doen als je in twee dagen reist. Rondom het meer van Trasimeno kan je prima verblijven. Alles wat je dan wilt zien is binnen een uurtje te doen met de auto. Ga naar Assisi, Montepulciano, Cortona. Allemaal prachtig en ook de rijden ernaartoe is een feestje. Het kan in de zomer erg warm zijn! Wij hebben 40 graden op de teller gehad. Dan is het niet echt fijn om met kids een stadje te bezoeken maar lig je liever aan het zwembad.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MARLEEN PEETERS
    MARLEEN PEETERS op 15-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 41 waarderingen
    4

    “Spello, een authentiek stadje in Umbrië”

    Spello wordt dikwijls niet bezocht bij een reis in Umbrië. Nochtans is het zeker de moeite waard. Het stadje is niet heel groot maar het is aangenaam wandelen in de smalle steegjes en tussen de fleurige bloembakken. Het stadje heeft 2 mooie stadspoorten en als je onder de Porta Conselare de klim naar boven aanvat, kom je bij het kerkje Santa Maria Maggiore met een heel mooie fresco van Pinturicchio. Klim je nog hoger, kom je aan op het marktplein Piazzetta Mazzoni met tal van kleine winkeltjes.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marloes de Bruin
    Marloes de Bruin op 14-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Natuurlijk schoon”

    Umbrië is een provincie in Italië. Deze provincie heeft veel te bieden. Het is vele malen rustiger dan Toscane. De heuvels zijn er net allemaal wat hoger. Een van de mooie dingen om te doen is een wandeling in de grotten. Een fantastisch uitzichtpunt is Monte Gucco. Daarnaast zijn de steden zoals Perugia, Assisi en Gubbio leuk om te bezoeken. Vaak op marktdagen zijn deze plekken het gezelligst.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MARLEEN PEETERS
    MARLEEN PEETERS op 11-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 41 waarderingen
    5

    “Orvieto: één van de prachtigste kerken van Italië”

    Als je naar Orvieto rijdt, zie je de stad al van ver boven op de heuvel liggen. In de stad gaat alle aandacht naar de Duomo en deze aandacht verdient ze ook. 300 jaren heeft men er aan gewerkt en voor mij één van de mooiste kerken van Italië. Bekijk de kerk ook eens langs binnen en bezoek ook het naastgelegen museum met alle werken die aan de kerk geschonken werden. Verder vind je in de stad nog de (water)put van San Patrizio, uitgehouwen om de stad van water te voorzien. De stad heeft verder nog heel wat winkels in de binnenstad. En niet vergeten de lekkere witte wijn te proeven.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MARLEEN PEETERS
    MARLEEN PEETERS op 11-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 41 waarderingen
    5

    “Montefalco: een piepklein dorpje boven op de berg”

    Montefalco is een klein dorpje in Umbrië, hoog gelegen boven op de berg met hele mooie vergezichten over de omliggende wijngaarden. Niettegenstaande het dorpje klein is kan je er makkelijk een ganse dag doorbrengen, ver weg van de drukte van Perugia of Assisi. Je start de dag in het Museo Civico, de vroegere kerk. Omdat er zoveel fresco's aanwezig waren, heeft men van de kerk een museum gemaakt. Het marktplein nodigt uit voor de lunch. In de namiddag kan je op verkenning gaan in de omliggende wijngaarden en de prachtige Sagrantino di Montefalco ontdekken. In het museum is ook de mogelijkheid voor een wijndegustatie aanwezig.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Umbrië vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Umbrië reiservaring en tips!

Ben jij in Umbrië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief