• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Venetië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

69 Venetië reiservaringen en tips

Geweldig

25%

Tof

54%

Wel oké

19%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Profiel Klaas En Wilma Dijkslag
    Klaas En Wilma Dijkslag op 25-02-2021
    11 reviews • 1 waardering
    5

    “Moet je gezien hebben”

    In oktober met nog heerlijk warm weer twee dagen hier verbleven. Neem een kaart voor de water taxi, zo kun je alle eilandjes bezoeken. In de periode dat wij er waren was het absoluut niet te druk. Ook een plekje op een terras nog goed te vinden. Wij vonden de prijzen meevallen, duurde verwacht. Nogmaals in de zomer in juli, voor één dag bezocht. Ook toen niet over de kop druk. Voor één dag kun je het beste de auto bin een voorstad parkeren en het laatste stukje met de trein verder reizen. Voor een dagje kun je het belangrijkste deel van Venetië gemakkelijk te voet bereiken. Komen zeker terug

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Monique Verhees - Thomassen
    Monique Verhees - Thomassen op 04-01-2021
    6 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Oogverblindend ”

    Venetië is vaak een plaast waar iedereen aan de gondels denkt dit is ook zeker de moeite waard om te doen, maar Venetië bied ook meer, zoals plaatsten wat een beetje achteraf ligt. Dit lijkt op lost places. Hier kom je vaak terecht als je het spel geocaching doet.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Saar
    Saar op 09-03-2020
    15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    4

    “onvergelijkbaar”

    Andere plekken worden wel eens 'klein Venetië' of 'Venetië van het noorden' o.i.d. genoemd, maar dit is absoluut niets vergeleken bij het enige echte Venetië. Het is zo'n bijzondere plek!
    Onderweg ernaartoe merk je het al, over een lange brug bereik je het eiland en als je via de train arriveert en het station uitloopt, wordt je direct overweldigd door de eerste kanalen. Tip; neem vanaf het station de betaalbare vaporetto (soort ov-busboot). Er zijn lijnen waarmee je het hele grand canal doorvaart en waardoor je Venetië echt op de juiste manier kan beleven (vanaf het water) zonder dat je de overprijsde gondel instapt. Loop ook wat verder dan het San Marco plein, richting de wijken Castello of Cannaregio, net zo mooi, maar iets rustiger.
    Gelateria Al Sole aan de zuidkant bij de afmeerplaats San Basilio is echt een aanrader! Betaalbaar en overheerlijk zelfgemaakt ijs, supervriendelijk personeel en ook nog ontzettend grote bollen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sylvia Bouwknegt
    Sylvia Bouwknegt op 10-05-2019
    21 landen bezocht • 12 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Venetië”

    Venetië is echt een plaats die je moet bezoeken in Italië. We zijn er twee keer geweest, 1x met de auto die je vervolgens gelijk moet parkeren in een grote parkeergarage en 1x met de boot vanaf Fusina. Het zijn allemaal kleine straatjes met leuke winkeltjes. Ook nog met de gondel een tochtje gemaakt. Even navragen wat de prijs is van zo'n tocht leert dat er nogal prijsverschil kan zijn.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    Ilse Bouwknegt op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Een mooie stad omgeven door water”

    Venetie kan ik iedereen aanrader, ondanks te vele verkopers en toeristen die overal lopen is Venetie gewoon een mooie stad waar je je prima een dag kan vermaken. Wij zijn niet met de gondel geweest omdat dat voor ons te duur was, maar het is ook allemaal prima te lopen. Zeker een aanrader, waar ik ook best nog wel een keer heen zou willen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Brenda Delahaye
    Brenda Delahaye op 05-05-2019
    11 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Romantiek bij water”

    Venetië was erg leuk om een lange dag om te krijgen. Echter lijkt mij Venetië wel een dagtripje of tweedaagse trip. Venetië is erg toeristisch met veel souvenir winkels. In Venetië is het vooral leuk en mooi om plekken zoals het San Marcoplein, het Dogepaleis, de Basiliek van San Marco enzovoort te bezichtigen. Verder zijn er niet echt plekken waar je binnen moet zijn geweest. Loop wat rond in de wijk Castello, hier waren niet zo veel toeristen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marianne de Jong
    Marianne de Jong op 30-04-2019
    30 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Magische waterstad”

    Tijdens onze vakantie aan het Gardameer zijn we er een dag op uit gegaan naar Venetië. Daar aangekomen zijn we eerst naar het centraal gelegen plein gegaan die een deel onder water stond, er werden uit alle hoeken vandaan allemaal plateau's op paaltjes gehaald zodat de winkels ondanks al het water gewoon begaanbaar bleven. Erg grappig om mee te maken en om te zien dat ze ier zo goed zijn bedacht op het water.
    Wij hebben de hele dag rond gelopen door alle smale en mooie straatjes die Venetie bied, ook de lunch deden we in een smal straatje bij een schattig pastarestaurantje waar twee tafeltjes buiten stonden, daar hebben we onder het genot van een heerlijk wijntje en een pasta alle indrukken op ons in laten werken.
    Na de lunch zijn we de basiliek van San Marco binnen gegaan, onwijs mooi van binnen! Wat wij wel een minpunten vonden is dat je voor veel delen moet betalen als je het wilt bekijken en die bedragen zijn vaak best wel flink.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lindsay
    Lindsay op 30-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 16 waarderingen
    5

    “Romantisch Venetië”

    Venetië, de stad van de liefde. Het is hier zo romantisch dat je wel met je partner heen MOET gaan! Deze stad geeft je zo'n goed gevoel, dat is niet te omschrijven. Heerlijk rond lopen in het stadje is wat ons het beste beviel. Let op, deze stad is wel duur!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marrit van Esch
    Marrit van Esch op 26-04-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Venetië”

    Een droom die uitkomt; Venetië bezoeken. De Italiaanse versie van Giethoorn, met veel geavanceerdere middelen tot transport, bijvoorbeeld de open of overdekte busbootjes, de speedboten (James Bond?) en de prachtige gondels, met zijn Italianen in gestreept pakje, die je door de allernauwste straatjes peddelen. Venetië is druk, erg druk, maar het geeft niet. Iedereen is er om de schoonheid van de stad te bezoeken. Verdwaal in de kleine straatjes en eet Italiaans schepijs. Bezoek ook Murano! Het eiland van de glasblazers. Als een grote glazen schaal lastig is om mee te nemen, koop dan een kleinigheidje, die zijn redelijk betaalbaar. Vanaf het San Marcoplein kijk je je ogen uit naar alle beeldhouwwerken en gebouwen om je heen. Wandel over de bruggen en zie het Canal Grande, terwijl je vast bedenkt welke smaak pasta je deze avond gaat nemen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel K
    K op 26-04-2019
    13 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    4

    “Meerdere keren geweest, blijft leuk”

    Ondanks dat ik Venetië al meerdere keren bezocht heb, blijft het een ontzettend leuke plek om heen te gaan. Jammer dat het steeds drukker en drukker wordt maar de stad houdt zijn charmes. Vanzelfsprekend zijn terrasjes op het San Marco plein erg duur maar er zijn genoeg andere leuke restaurantjes te vinden in de kleinere straatjes wat verder van de hotspots in de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Venetië stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Venetië stedentrip aanbieders

Deel jouw Venetië reiservaring en tips!

Ben jij in Venetië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief