27 Vakantiedagen

Hoogtepunten van Jordanië

Al eeuwenlang zijn mensen gefascineerd door het koninkrijk Jordanië, een overzichtelijke maar gevarieerde reisbestemming. Je kunt er ronddwalen in de majestueuze oude stad Petra (één van de wonderen uit de oudheid), talloze Bijbelse plekken bezoeken, je vergapen aan ruige landschappen, drijven op de Dode Zee, relaxen op het strand van Akaba, feesten in hoofdstad Amman of slapen onder de sterren in één van de meest bijzondere woestijnen ter wereld: Wadi Rum. In Jordanië maak je een reis door de tijd.

De oude, maar hippe hoofdstad Amman

Citadel van Amman

De citadel van Amman.

De hoofdstad van Jordanië is een oude stad, gebouwd op 18 heuvels. In het commerciële hart van de stad vind je ultramoderne gebouwen, hotels, restaurants en trendy winkels, terwijl je in andere gedeeltes vooral historische bezienswaardigheden ziet. Je kunt het Romeinse amfitheater en de Koning Abdullah-moskee bezoeken, Arabische koffie drinken in een koffiehuis en heerlijk ronddwalen in het oude traditionele centrum. Maar Amman is ook een stad vol hippe nachtclubs en stijlvolle rooftop-bars, die pas diep in de nacht hun deuren sluiten.

Jerash: het Pompeï van Jordanië

Triomfboog van Jerash

Triomfboog van Jerash.

Eén van de best bewaarde Romeinse overblijfselen in de wereld, Jerash, is eeuwenlang bedolven geweest onder het zand. Jaren geleden is de stad helemaal uitgegraven en gerestaureerd. Je vindt er brede geplaveide straten, tempels, theaters, badhuizen, fonteinen en stadsmuren met torens en poorten. Jerash is bovendien mooi gelegen op een vlakte, omringd door heuvelachtig beboste gebieden.

Het magische wereldwonder Petra

Al Khazneh, de schatkamer van de Farao

Al Khazneh, de schatkamer van de Farao in Petra.

In het westen van Jordanië, ten oosten van Wadi Araba tussen de Dode en de Rode Zee, ligt het eeuwenoude Petra. Ooit was Petra de hoofdstad van de Nabateeërs, waar 2000 jaar geleden gehandeld werd en koningen zich vestigden. De stad is gelegen in een kloof tussen de bergen en is voor een groot deel uitgehakt uit roze-rood-bruin-gekleurde rotsen van zandsteen. Deze unieke archeologische locatie werd benoemd tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen en staat al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wadi Rum: de Vallei van de Maan

Wadi Rum

Wadi Rum is een uitgestrekte vallei met een bizar landschap vol grillige rotspartijen. Er leven nog verschillende nomadische stammen in de woestijn. Je kunt zelfs overnachten in een Bedoeïenenkamp. Ontdek de woestijn met een jeepsafari, te voet of per kameel. Eind juli vindt in Wadi Rum het Distant Heat Festival plaats, waarbij de woestijn verandert in een openlucht discotheek.

 • Akaba

  Akaba

  15 reisreviews

  In het zuiden van Jordanië ligt de stad Akaba. Deze op twee na grootste stad van het land staat hoofdzakelijk in het teken van zon-zee-strandvakanties. Het is ook dé bestemming in Jordanië om te gaan duiken en snorkelen.

 • Al-Karak

  Al-Karak

  2 reisreviews

  Al-Karak is gelegen in het westen van Jordanië, ongeveer 125 km ten zuiden van Amman. In de 12e eeuw reisden veel kruisvaarders af naar Al-Karak. In deze stad ligt namelijk een religieus kasteel.

 • Amman

  Amman

  14 reisreviews

  Amman is de hoofdstad van Jordanië. De stad is gebouwd op heuvels en bestaat uit twee delen: het moderne en zakelijke westelijke deel en het traditionele Islamitische oosten. Door de hele stad vind je eeuwenoude bezienswaardigheden en een groeiend nachtleven.

 • Dana Natuurreservaat

  Dana Natuurreservaat

  5 reisreviews

  Dana Biosphere Reserve is het grootste beschermde natuurgebied van Jordanië. Je vindt er een grote diversiteit aan flora en fauna, prachtige wandelroutes en als uitvalbasis een bedoeïenendorpje met eeuwenoude stenen huizen.

 • De Jordaan

  De Jordaan

  0 reisreviews

  Dwars door de Jordaanvallei, via het meer van Tiberias naar de Dode Zee, stroomt De Jordaan. Deze religieuze rivier vol historie in het westen van Jordanië kun je vanuit meerdere plekken ontdekken.

 • Top
  Dode Zee

  Dode Zee

  16 reisreviews

  In het westen van Jordanië ligt de wereldberoemde Dode Zee, een uniek kuur- en genezingsoord vol historische waarde. Het meer staat ook bekend om het hoge zoutgehalte waardoor je op het water blijft drijven.

 • Jerash

  Jerash

  9 reisreviews

  In het noorden van Jordanië, op zo’n 50km van Amman, ligt de stad Jerash. Jerash was een van de belangrijkste Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten. Je vindt er ruïnes die wel 2000 jaar oud zijn.

 • King’s Highway

  King’s Highway

  5 reisreviews

  De regionale hoofdweg van Jordanië is de King’s Highway. Deze koninklijke weg loopt door de bergen van het noorden dwars door het westelijke deel van het land naar het zuiden. Langs de weg vind je veel bekende bezienswaardigheden.

 • Top
  Petra

  Petra

  35 reisreviews

  Een eeuwenoude stad uitgehakt in rotsen van roodbruin zandsteen: Petra is Jordanië’s grootste toeristische troef. Deze unieke archeologische locatie werd benoemd tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen en staat al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 • Top
  Wadi Rum

  Wadi Rum

  22 reisreviews

  In het verre zuiden van Jordanië vind je een van de meest bijzondere valleien ter wereld: Wadi Rum. Met zijn rode zand, fotogenieke duinen en hoge rotswanden is dit misschien wel het mooiste woestijnlandschap op aarde.

Top 3 Jordanië specialisten

TUI

TUI

TUI is de grootste en bekendste reisorganisatie van Nederland en biedt diverse rondreizen aan naar Jordanië, waaronder groepsreizen, singlereizen én individuele flydrives met huurauto.
Bezoek website


Riksja Jordanië

Riksja Jordanië

Bij Riksja kun je zelf je eigen Jordanië reis op maat samenstellen door een combinatie te maken van diverse bouwstenen. Ze bieden ook advies op maat en diverse familiereizen.
Bezoek website


Better Places

Djoser

Avontuurlijke reizen-specialist Djoser heeft een ruim aanbod aan groepsreizen door Jordanië, waaronder ook een speciale Jordanië wandelreis en combireizen met o.a. Israel en Egypte.
Bezoek website

Meer Jordanië reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Tweak je privé-rondreis.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Groeps-, single of privéreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Incl. familiereis Jordanië!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Avontuurlijke groepsrondreizen.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Jordanië

Alle bezienswaardigheden in Jordanië

Vliegtickets naar Jordanië


Hotels in Jordanië zoeken

Hotels in Jordanië zoeken

Boek je rondreis naar Jordanië

Sawadee
1. Sawadee

Avontuurlijke groepsrondreizen.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Jordanië rondreizen
Vanaf €785 incl. vliegticket

Vliegtickets Jordanië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Jordanië
V.a. 155