27 Vakantiedagen

Vliegen naar Jordanië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Jordanië via:

Jordanië is een land gelegen in het Midden-Oosten. Het land is vanuit Europa goed te bereiken. Je kunt vanuit Amsterdam en Brussel al voor ongeveer €300, met één tussenstop, vliegen naar Amman of Akaba. Directe vluchten zijn er 4x per week van Schiphol naar Amman met Royal Jordanian, reken dan op zo’n €450 retour. Indirecte vluchten naar Amman en Akaba worden o.a. verzorgd door Ukraine International, British Airways, Turkish Airlines, Austrian Airlines, KLM, TUI, Transavia en Air France. Een vlucht, inclusief tussenstop van 2 uur, duurt ongeveer 7,5 uur. De directe vluchten van Royal Jordanian naar Amman doen er een kleine 5 uur over.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Jordanië

  • Als je het niet erg vindt om één keer over stappen kun je proberen of er verschil zit in prijs met het vliegen vanuit bijvoorbeeld Londen, Düsseldorf of Parijs.
  • Als je genoeg tijd hebt, en het niet erg vindt om een nachtje door te halen, kun je kijken of er nachtvluchten en/of hele vroege vluchten in de ochtend zijn. Deze vluchten zijn vaak een stuk goedkoper dan vluchten overdag of ’s avonds.
  • Vergelijk vluchten vanuit Amsterdam en/of Brussel naar zowel Aqaba als Amman met elkaar. Soms is de ene bestemming goedkoper dan de ander.
  • Zeker in het laagseizoen kan het lonen om last minute vliegtickets naar Jordanië te boeken. Voor vluchten in het hoogseizoen is het juist verstandig om ruim van te voren te boeken.

Vliegen vanuit andere landen in het Midden-Oosten

Je kunt Jordanië combineren met andere landen in het Midden-Oosten. Vanuit bijna alle landen in het Midden-Oosten is het mogelijk om naar Jordanië te vliegen. Het enige land van waaruit je momenteel niet naar Jordanië en andersom kunt vliegen is Syrië. De luchtvaartmaatschappijen die o.a. vluchten binnen het Midden-Oosten verzorgen zijn Middel East Airlines, Royal Jordanian Airlines, Qatar Airlines en Egypt Air.

Vliegen binnen Jordanië

Jordanië heeft twee luchthavens: een luchthaven in Akaba en een luchthaven in Amman. Tussen deze twee steden is het mogelijk een binnenlandse vlucht te nemen. Vluchten worden verzorgd door Royal Jordanian Airlines, kosten ongeveer €100 en duren maximaal 1 uur.

Amman Queen Alia International Airport

Amman Airport is de luchthaven van de hoofdstad van Jordanië. Het vliegveld is gelegen in de Zizya area en ligt 30 km ten zuiden van de stad. Je bereikt het vliegveld vanuit Amman per taxi, bus of zelf gehuurde auto.

Aqaba King Hussein International Airport

Het vliegveld van de stad Aqaba is het tweede vliegveld van Jordanië. Op dit vliegveld komen ook internationale vluchten aan. Aqaba is een stad gelegen in het zuiden van Jordanië. Het vliegveld ligt op nog geen 24 km van de grens van Egypte en wordt dus vaak als tussenstop richting Egypte gebruikt.

Vliegtickets naar Jordanië boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Jordanië boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Jordanië niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Jordanië vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Jordanië via:

Bezienswaardigheden Jordanië

Alle bezienswaardigheden in Jordanië

Vliegtickets naar Jordanië


Hotels in Jordanië zoeken

Hotels in Jordanië zoeken

Boek je rondreis naar Jordanië

Sawadee
1. Sawadee

Avontuurlijke groepsrondreizen.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Jordanië rondreizen
Vanaf €785 incl. vliegticket

Vliegtickets Jordanië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Jordanië
V.a. 155

Volg ons op Facebook