King’s Highway – roadtrip dwars door Jordanië

King’s Highway – roadtrip dwars door Jordanië

De regionale hoofdweg van Jordanië is de King’s Highway. Deze koninklijke weg loopt door de bergen van het noorden dwars door het westelijke deel van het land naar het zuiden. Langs de weg vind je veel bekende bezienswaardigheden.

Door , laatst bijgewerkt op 12 mei 2022
3 minuten lezen

Waar loopt de King’s Highway?

De King’s Highway is een traditionele autoweg die van het noorden van Jordanië, bij de grens van Syrië, naar het zuiden van het land loopt in de richting van Akaba. In het verleden werd King’s Highway gebruikt als handelsroute en Christelijke en Islamitische pelgrimsroute. De weg was tijdens de klassieke Oudheid een belangrijke verbinding tussen het oude Midden-Oosten en de Rode Zee. Hij startte in Egypte en liep door tot Aqaba. Er werden luxe producten vervoerd, zoals wierook en kruiden.

Jordanië reis boeken – onze tips!

Tijdens de Byzantijnse periode werd King’s Highway gebruikt als pelgrimsroute naar Mount Nebo, bij De Jordaan. Na de overwinning van het land door de moslims werd de Koninklijke Weg gebruikt als weg vanuit Syrië naar Mekka. Tegenwoordig is het de bekendste autoweg van het land.

Welke bezienswaardigheden liggen aan de King’s Highway?

Wanneer je met je huurauto (hier regelen via Sunny Cars), met de bus of met de taxi, over King’s Highway rijdt, passeer je typische Jordaanse natuur, dorpen vol boerderijen en een aantal bekende archeologische sites. De weg volgt de contouren van de heuvels langs de oevers van de Jordaan. Je rijdt langs de kastelen van Kerak en Shobak, langs de Dana Biosphere Reserve en langs Wadi Musa, waar je de ruïnes van Petra vindt.

 • De King’s Highway is een route die je kunt gebruiken als hoofdroute tijdens je roadtrip door Jordanië.
 • Vanaf deze weg sla je namelijk gemakkelijk af richting de Dode Zee, Amman, Mount Nebo en de religieuze plaatsen rondom de Jordaan.
 • Daarnaast liggen Wadi Rum en Jerash ook niet ver verwijderd van de King’s Highway.
King’s Highway, Jordanië King’s Highway, Jordanië King’s Highway King’s Highway

King’s Highway – Hoe kom je er?

King’s Highway loopt door het westen van Jordanië.

 • Je bereikt de weg vanuit Amman, Jerash, Wadi Rum, Wadi Musa, Aqaba, Mount Nebo en de Dode Zee.
 • Huurauto’s op Amman airport kun je onder meer boeken via Sunnycars.

Vind je het wat spannend om zelf door het landschap van Jordanië te rijden? Rondreizen Jordanië zijn in allerlei soorten en maten te boeken: met uiteenlopende programma’s, lengtes en prijskaartjes.

King’s Highway

LEES OOK: Mooiste plekken Jordanië: de 10x absolute hoogtepunten!

King’s Highway – Beste reistijd

De beste reistijd om King’s Highway te ontdekken is tijdens het voor- en najaar. In deze seizoenen is de temperatuur aangenaam en is de kans op zandstormen klein.

Jordanië reis boeken – onze tips!

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

5 King’s Highway reiservaringen en tips

 • Annet van der Stel op 11-05-2019

  “Mooie weg, slingerend, stoffig”

  Wij reden deze weg vanaf Amman.. De weg slingert door het land en soms rij je door kleine dorpjes. In Wadi Rum (het stadje bij Petra waar alle hotels staan), bevond ons hotel zich helemaal bovenaan de stad. Toen we verder reden bleek dat daar ook de Kings Highway verder ging, heel apart. We reden zo de weg op. Dat was in maart, het was toen in de vroege ochtend erg koud, maar 5 graden en er was laaghangende bewolking, totaal niet verwacht dit weer.
  De Kings Highway heeft leuke afslagen en je ziet soms prachtige vergezichten. Het is in ieder geval veel leuker rijden dan de snelweg terug naar Amman waar grote vrachtwagens overheen denderen en die soms erg slechte stukken heeft.

 • Annet van der Stel op 10-05-2019

  “Hammamat Ma’in, heetwaterbronnen. ”

  Op onze route van Madaba reden wij via het Dead Sea Panoramic Complex naar Hammamat Ma’in, heetwaterbronnen. Meer info over route e.d. is in de Lonely Planet te vinden.
  Dit was een superleuke ervaring. Nooit eerder stonden wij onder een warme/hete waterval. Er waren vooral lokale mensen en dat maakte het ook extra leuk. In onze schaarse westerse badkleding krijg je wel veel bekijks van de mannen. Een t-shirt erover dragen is dan wel een goed idee. Achteraf bleek dat er nog een aparte waterval was voor vrouwen. Die hebben wij gemist.
  Het was beslist de moeite waard om hier een stukje voor om te rijden.

 • Robbin op 18-04-2019

  “route als attractie op zich”

  Dee route is niet slechts een route die je zo snel mogelijk wil afleggen, voor deze route mag je best de tijd nemen. Niet omdat het een lange route is, maar omdat het je prachtige uitzichten geeft onderweg en interessante stops heeft (o.a. Kerak).

 • sammy tempels op 25-06-2018

  “mooie weg door een prachtig landschap”

  De King’s Highway kronkelt door de bergen langs kloven, dorpen en kastelen. Geniet van het overweldigende uitzicht op de Wadi Mujib kloof en maak een stop bij het kruisvaarderskasteel Kerak. De woeste omgeving en de rit naar.......is nog veel mooier dan het kasteel zelf. Deze route van Noord naar Zuid of omgekeerd is de ideale weg om van Amman naar Aqaba te reizen en is veel mooierr dan de saaie Dessert Highway. In ongeveer 3.5 uur leg je deze afstand af (zonder stops).

 • Kiki op 27-10-2017

  “Mooie route”

  Een mooie route die je niet kan missen als je een rondreis maakt door Jordanië.
  Ik had het geluk dat ik gereden werd en kon genieten van het prachtige uitzicht.
  Neem tussendoor de tijd af en toe eens ergens te stoppen en te genieten van het uitzicht dat niet aan je voorbij schiet!
  De kronkelende weg....die voor en achter je zichtbaar is...gewoon mooi de stilte en rust om je heen.
  Tijdens de zonsondergang....verschijnt er een prachtige gloed over de bergen, om stil van te worden!

Lees alle uitgebreide ervaringen

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16128 - reviews totaal

Deel jouw King’s Highway reiservaring en tips!

Ben jij in King’s Highway geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief