27 Vakantiedagen

Schitterende natuurparken, exotisch wild, parelwitte stranden en oeroude volksstammen. Al het mooie van Afrika is verenigd in Kenia. Na een intense safari in beroemde parken als de Masai Mara, Amboseli National Park of Tsavo East & Tsavo West, en nachtenlang ontwaken tussen leeuwen en neushoorns, met op de achtergrond vaak de besneeuwde bergtoppen van Mount Kilimanjaro, wacht het ultieme relaxen aan de fraaie stranden van Kenia’s oostkust.

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Kenia is een van dé grote safaribestemmingen van Afrika. Je vindt er de ‘Big Five’, maar ook vele andere dieren. Kenia stikt van de natuur- en wildparken en vele behoren tot de mooiste ter wereld. Het populairst zijn die in het zuiden.

 • Top
  Amboseli National Park

  Amboseli National Park

  Dichtbij wilde olifanten
  4 reviews

  Amboseli National Park ligt tegen de grens met Tanzania aan en is één van de beste plekken om wildlife te spotten in Afrika. Dit komt vanwege het unieke klimaat met weinig regenval. Daarnaast is dit dé plek om dichtbij wilde olifanten kunt komen.

  Lees meer >

 • Hell’s Gate National Park

  Hell’s Gate National Park

  Rotsformaties & wandelsafari’s
  4 reviews

  Hell’s Gate National Park in Kenia staat bekend om zijn spectaculaire rotsformaties. Het is één van de weinige Afrikaanse natuurparken waar je op de fiets of te voet een safari kunt maken. Je fietst hier zomaar langs een kudde giraffen of zebra’s!

  Lees meer >

 • Lake Nakuru

  Lake Nakuru

  Miljoenen flamingo’s
  9 reviews

  Lake Nakuru in Kenia staat voornamelijk bekend vanwege de enorme hoeveelheid flamingo’s die er leven. Dit zorgt voor unieke plaatjes waarbij het meer vaak helemaal roze kleurt.

  Lees meer >

 • Top
  Masai Mara

  Masai Mara

  De klassieke Big Five
  5 reviews

  De Masai Mara is het bekendste national park van Kenia. Het is dé plek voor een meerdaagse safari. Rijd over de weidse groene vlaktes en probeer de Big Five te spotten.

  Lees meer >

 • Mombasa

  Mombasa

  Havenstad vol historie
  4 review

  Mombasa is de ‘gateway’ voor een verblijf op de Keniaanse stranden aan de oostkust. Maar reis niet meteen door naar het strand: deze levendige stad zit vol boeiende historie.

  Lees meer >

 • Nairobi

  Nairobi

  Beruchte metropool
  8 reviews

  Nairobi heeft een bedenkelijke reputatie als een van de gevaarlijkste steden ter wereld. En het is allesbehalve een prachtstad. Toch is het een van Afrika’s meest dynamische en boeiende metropolen.

  Lees meer >

 • Oostkust Kenia

  Oostkust Kenia

  Resorts & exotische stranden
  4 reviews

  De beste plek om een Kenia-reis eindigen is de oostkust. Hier geen tentjes in het wild, zelfgekookte maïsmeelpap en primitieve stammen, maar resorts aan het strand, tropisch fruit en de bijzondere Swahili-cultuur.

  Lees meer >

 • Top
  Tsavo East & Tsavo West

  Tsavo East & Tsavo West

  Het échte Afrika
  2 reviews

  Tsavo East en Tsavo West vormen samen het grootste nationale park van Kenia. Het is Kenia op zijn meest Afrikaans. Tijdens een safari kun je de complete Big Five spotten en ondertussen ook dichtbij giraffen, zebra’s en antilopen komen!

  Lees meer >

Rondreizen naar Kenia

Top 3 Kenia specialisten

Sawadee

Sawadee

Bij Sawadee vind je meerdere Kenia en Tanzania groepsrondreizen, maar ook speciale rondreizen en safari’s voor het hele gezin.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Voor Kenia kampeerrondreizen, combireizen met Tanzania en Amboseli National Park, luxere lodge-reizen en 45 dagen ‘Kaapstad naar Nairobi’.
Bezoek website


Riksja Tanzania & Kenia

Riksja Tanzania & Kenia

Stel zelf de individuele Kenia en/of Tanzania reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website


Meer Kenia reisorganisaties

ANWB Vakanties
Shoestring
TUI
Koning Aap
Tenzing Travel
Baobab
Hotels Kenia

Hotels in Kenia

Vergelijk hier alle hotels in Kenia

Bekijk hotels

Meer over hotels in Kenia