Lake Nakuru in Kenia staat voornamelijk bekend vanwege de enorme hoeveelheid flamingo’s die er leven. Dit zorgt voor unieke plaatjes waarbij het meer vaak helemaal roze kleurt.

Reizigers over Lake Nakuru

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Lake Nakuru bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 9 Lake Nakuru reiservaringen

Laatst bijgewerkt op 2 januari, 2020

Lake Nakuru

Lake Nakuru is een van de meren van de Grote Slenk en ligt ten zuiden van het stadje Nakuru, in centraal-Kenia. Het meer beschikt over een uniek ecosysteem dat zorgt voor de groei van enorm veel algen. De algen vormen geliefd voer voor de flamingo’s, waardoor deze in grote getalen het meer opzoeken. Het landschap rond het meer is afwisselend met enerzijds grasvlaktes en acaciabomen en anderzijds heuvels en natuurlijk het blauwe meer zelf. Het unieke meer wordt beschermd door de instelling van het Lake Nakuru National Park en door UNESCO, die het meer in 2011 uitriep tot beschermd Werelderfgoed.

Vliegtickets Kenia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kenia
V.a. 453

Overnachten in Kenia

Vergelijk alle hotels in Kenia
Bekijk hotels

Miljoenen flamingo’s

Lake Nakuru flamingo's

In Nakuru National Park leven twee soorten flamingo’s: de kleine flamingo en de ‘gewone’ flamingo. De kleine flamingo, die met zijn gemiddelde grootte van 1 meter helemaal niet zo klein is, heeft een lichtroze kleur met op de vleugels donkerroze en zwarte punten. De gewone flamingo is met ongeveer 1,5 meter een stuk groter dan zijn soortgenoot. Ook is deze flamingosoort over het algemeen iets dieper roze van kleur. Er wordt geschat dat er op bepaalde momenten ongeveer 2 miljoen (!) flamingo’s aanwezig zijn op en rond het Nakurumeer. Dit zorgt voor een kleur- en geluidsspektakel dat zijn weerga niet kent.

Lake Nakuru flamingo's

Wildlife in Lake Nakuru National Park

Het Nakurumeer staat dan wel bekend om de vele flamingo’s, toch is er ook genoeg ander wild te zien. Het totale nationale park heeft een oppervlakte van 188 km2 en huist onder andere giraffen, bavianen, zwarte neushoorns en witte neushoorns. De zwarte neushoorn is helaas in trek bij stropers in Afrika, waardoor de populatie hiervan gestaag krimpt. Leeuwen, cheeta’s en luipaarden kun je ook aantreffen in Lake Nakuru National Park, al zijn de eerste twee hier zeer zeldzaam. De kans op het spotten van luipaarden is een stuk groter. Naast de flamingo’s even in het gebied ook honderden andere vogelsoorten, zoals pelikanen en adelaars.

Lake Nakuru wildlife
Lake Nakuru baviaan

Op safari rond Lake Nakuru

De wegen in het park zijn voor het merendeel onverhard, waardoor een safari met een 4×4 is aan te raden. Je kunt prima zelf een jeep huren en een dagje rondrijden door het park. De wegen zijn, ondanks dat ze onverhard zijn, redelijk goed onderhouden. Alleen in het regenseizoen kunnen de gravelwegen veranderen in flinke modderstromen. Uiteraard is het ook mogelijk om een safari onder begeleiding van een gids en chauffeur te maken. Voordeel hiervan is dat deze goed de weg weten en daardoor bekend zijn met de vaste hangplekken van bepaalde wilde dieren.

Lake Nakuru safari

Faciliteiten in het park

Lake Nakuru National Park is in vergelijking met andere nationale parken in Kenia vrij klein qua oppervlakte. De keuze aan overnachtingsmogelijkheden en overige faciliteiten is beperkt. In het park zijn twee lodges (Mbweha Camp Lake Nakuru en Sarova Lion Hill Game Lodge) en een aantal kampeerplekken. Deze zijn erg basic; overnachten doe je in een tentje en eten en drinken moet zelf worden meegebracht. Net buiten het Lake Nakuru Park liggen diverse lodges en hotels, vooral in het plaatsje Nakuru. Hier zijn meerdere simpele hotelletjes vanaf €20 per nacht.

Lake Nakuru– hoe kom je er?

Het Nakurumeer ligt op ruim 160 kilometer van hoofdstad Nairobi: een dagtrip is een prima optie. Met een auto is het nationale park in ongeveer 2 uur rijden te bereiken. Naast het huren van een auto is het ook mogelijk om een dagtour te boeken vanuit Nairobi waarbij je ’s ochtends wordt opgehaald bij je hotel, een dagje Lake Nakuru bezoekt en ’s avonds weer terug wordt gereden naar Nairobi.

Met de lokale bus kun je vanuit Nairobi rechtstreeks naar het stadje Nakuru rijden. Vanuit hier kun je een taxi of lift regelen naar de ingang van het park. Houd er wel rekening mee dat er in het park geen openbaar vervoer is.

Een gangbare route is om vanuit Lake Nakuru in ongeveer 5 uur tijd naar de Masai Mara te rijden om daar de Kenia reis voort te zetten.

Georganiseerde Kenia-rondreizen die Lake Nakuru aandoen vind je o.a. bij FOX Verre Reizen, Sawadee, Djoser en Shoestring.

Top 3 Kenia specialisten

Sawadee
Sawadee

Meerdere Kenia en Tanzania groepsrondreizen, maar ook speciale rondreizen en safari’s voor het hele gezin.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Voor Kenia kampeerrondreizen, combireizen met Tanzania en Zanzibar.
Bezoek website

Riksja Tanzania & Kenia
Riksja Tanzania & Kenia

Zelf je Kenia en/of Tanzania reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Beste reistijd Lake Nakuru

De beste reistijd voor Lake Nakuru staat min of meer gelijk aan de beste reistijd voor de Masai Mara. Op safari gaan kan het beste in de droge periode van juni tot en met september, aangezien wilde dieren dan beter te spotten zijn. In januari en februari valt er over het algemeen ook weinig neerslag, al kunnen de temperaturen dan boven de 30 graden komen waardoor het erg heet kan zijn. In de maanden maart tot en mei en van oktober tot en met december is het regentijd.

Kenia rondreis aanbiedingen

9 Lake Nakuru reiservaringen en tips • 13 landen bezocht
  27 reviews
  2 waarderingen

  “Flamingo's en unieke uitzichten”

  Geplaatst 13-04-2019

  Het meer was gevuld met vele vogels, waaronder ook vele flamingo's. Onze gids gaf aan dat ze dit jaar wel in kleinere getalen aanwezig waren dan voorgaande jaren. Doordat de waterstand hoger was geworden, zijn veel bomen gestorven, welke nu in als dode stammen in het water staan. Uniek om te zien.
  Tijdens de safari zijn we rond het hele meer gereden en hebben we veel dieren gezien, voor ons waren dit de eerste zebra's van onze reis.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 48 landen bezocht
  26 reviews
  12 waarderingen

  “Kamperen tussen de wilde dieren”

  Geplaatst 27-11-2017

  In Nakuru NP kun je nog echt tussen de wilde dieren slapen. Zet je eigen tentje op op één van de "campings" in het park. Zorg er wel voor dat je een kampvuur maakt zodat de hyena's 's nachts niet té dichtbij komen.
  Het is maar een klein park, maar de vele dieren en het meer met de roze gloed van flamingo's is een bezoek meer dan waard.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 30 landen bezocht
  26 reviews
  26 waarderingen

  “Veel wildlife en slapen in een tent”

  Geplaatst 22-11-2017

  Er zijn in Lake Nakuru National Park veel dieren te zien. Het gebied is niet enorm groot, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het meer zelf, waar het park naar vernoemd is, vond ik niet heel bijzonder, maar we hebben wel veel wildlife gezien. O.a. neushoorns, leeuwen, zebra's, gazelles, giraffen, waterbuffels, bavianen en vele soorten (water)vogels. Vooral de vele neushoorns (ook één neushoorn met een jong) vond ik mooi om te zien. Naar neushoorns hoef je in dit park niet echt te zoeken want er zijn er veel.

  Wij verbleven voor één nacht in Flamingo Hill Tentend Camp in het national park zelf. Wat een geweldige ervaring was dat. Je slaapt in een tent, dus het voelt alsof je heel dicht bij de wilde dieren bent gedurende de nacht. Dikke aanrader, heerlijk geslapen tussen het Afrikaanse wild. Al die geluiden die je 's nachts hoort; heel bijzonder.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 47 landen bezocht
  27 reviews
  28 waarderingen

  “Ons favoriete parkje in Kenia”

  Geplaatst 21-11-2017

  Het is geen groot park, maar je ziet heel veel dieren. De duizenden flamingo's, boom klimmende leeuwen, neushoorns en hyena's zie je bijna gegarandeerd. Wij kamperen altijd graag in het park. We hebben daar de meest bijzondere ontmoetingen met dieren gehad. Hyena's die langs ons kampvuur oplopen als we zaten te eten, een buffel die opeens achter mij stond te grazen (doodeng) en luipaarden die langs liepen. En natuurlijk de bavianen die hier in de bomen wonen. Heerlijke plek.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  52 reviews
  23 waarderingen

  “Bijzonder landschap”

  Geplaatst 19-11-2017

  De gamedrive die we hebben gedaan was niet onze mooiste, misschien zijn we erg verwend op andere plekken. Met de truck hebben we rond het meer gereden. Doordat het waterniveau was gestegen zijn er nu minder flamingo's dan voorheen. We konden even uit de truck bij het meer, daardaprachtige hebben we prachtige foto's gemaakt van de vele dode bomen die uit het water reikte. Ook een mooi uitzichtpunt waar je het hele nationale park kon bekijken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 39 landen bezocht
  34 reviews
  25 waarderingen

  “Neushoorns in de regen”

  Geplaatst 29-10-2017

  Lake Nakuru is een natuurpark wat rond het meer ligt. We hebben o.a. neushoorns, boomklimmende leeuwen, vechtende giraffes en een grote bavianenfamilie gezien. Erg bijzonder! Helaas zijn de flamingo’s verhuisd naar ondiepere meren, al hebben we toch nog een paar groepjes vogels gezien. Wat een contract, de miljoenenstad Nakuru en het fotogenieke National Park. Een land van tegenstellingen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 1 review
  0 waarderingen

  “Aantal flamingos veel minder sinds 2013”

  Geplaatst 06-02-2016

  Afgelopen september daar geweest maar duizenden flamingo's zijn er niet meer, laat staan miljoenen.
  In 2013 is de waterspiegel in Lake Nakuru, Lake Baringo, e.d. meters gestegen (en daarna weer wat gedaald) zonder duidelijke oorzaak. Daardoor is (uiteraard) de biotoop behoorlijk veranderd en kunnen de flamingo's er weinig voedsel meer vinden en zijn ze massaal weg getrokken of doodgaan.
  Erg jammer, maar het gebied blijft de moeite waard om te bezoeken!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Duizenden Flamingo's in Lake Nakuru”

  Geplaatst 05-02-2016

  In 2005 in Lake Nakuru geweest na een trip naar Nairobi. Vanuit het hotel zijn we met een busje naar Lake Nakuru gereden, was een rit van 2 uur, en hebben daar een dag op het park doorgebracht. Vooral het meer met de duizenden flamingo's heeft indruk gemaakt. Neushoorns en vele andere dieren gezien. In de middag nog een heerlijke lunch gehad met een fantastisch uitzicht over het park. De foto's zijn door een reisgenoot gemaakt.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “PRACHTIG GEBIED, VOL NATUUR EN LEVEN”

  Geplaatst 05-02-2016

  Heel veel wild gezien, zelfs een luipaard op 10 meter ! Baboon Cliff bezocht, en uiteraard foto's van de duizenden flamingo's, maraboes, pelikanen, neushoorns, zebra's, buffels en nog veel meer. Camping was voor ons prima !

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Lake Nakuru reiservaring en tips!

Ben jij in Lake Nakuru geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Kenia specialisten

Sawadee

Sawadee

Bij Sawadee vind je meerdere Kenia en Tanzania groepsrondreizen, maar ook speciale rondreizen en safari’s voor het hele gezin.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Voor Kenia kampeerrondreizen, combireizen met Tanzania en Zanzibar, luxere lodge-reizen en 45 dagen ‘Kaapstad naar Nairobi’.
Bezoek website


Riksja Tanzania & Kenia

Riksja Tanzania & Kenia

Stel zelf de individuele Kenia en/of Tanzania reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Meer Kenia reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individuele reizen + strand!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Kras
Kras

Voordelig & internationale groepen.
Bezoek website

TUI
TUI

Korte safari's & startpakket.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Familiereis én Oeganda-combi.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Kenia in style.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Privé safari’s.
Bezoek website

Baobab
Baobab

Diverse familiereizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Kenia

Alle bezienswaardigheden in Kenia

Vliegtickets naar Kenia


Hotels in Kenia zoeken

Hotels in Kenia zoeken

Boek je rondreis naar Kenia

Sawadee
1. Sawadee

Rondreizen en familiesafari's.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Kampeer- en combireizen.
Bezoek website

Riksja Tanzania & Kenia
3. Riksja Tanzania & Kenia

Zelf je Kenia reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk 112 Kenia rondreizen
Vanaf €841 incl. vliegticket

Vliegtickets Kenia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kenia
V.a. 453

Volg ons op Facebook