In Tsavo East & Tsavo West geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 2 Tsavo East & Tsavo West reiservaringen

Tsavo East & Tsavo West

Tot 1948 vormden Tsavo East en Tsavo West samen één National Park, maar daarna zijn de twee gescheiden door een snelweg en een spoorweg. De twee parken worden echter nog steeds wel eens aangeduid als Tsavo National Park, genoemd naar de rivier de Tsavo. Tsavo East is met zijn 13.747 vierkante kilometer de grootste van de twee parken. Het is één van de oudste en grootste nationale parken van heel Kenia.

Vliegtickets Kenia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kenia
V.a. 457 Meer over vliegen naar Kenia

Overnachten in Kenia

Vergelijk alle hotels in Kenia
Bekijk hotels

Het échte Afrika

Tsavo East & Tsavo West

Bij het binnenrijden van zowel Tsavo East als Tsavo West National Park waan je je meteen in het echte Afrika. Dieprode zandwegen met aan weerszijden graslanden en savannes, met op de achtergrond groene heuvels: de perfecte omgeving voor een safari. De twee parken beslaan samen zo’n 22.000 km2 en worden gescheiden door de A109 snelweg, die als verbinding dient tussen Nairobi en Mombasa.

Verschillend Tsavo East & Tsavo West

Tsavo West

Tsavo West.

Tsavo West verschilt qua natuur van Tsavo East door de aanwezigheid van meer heuvels en dichtere begroeiing, waardoor het spotten van dieren er soms iets lastiger is, maar de landschappen fotogenieker zijn. Tsavo East is platter, met uitgestrektere en drogere vlaktes waarover de Galana rivier stroomt. Tsavo West is natter dan Tsavo East, met diverse moerassen, Lake Jipe en de Mzima Springs. Bezoek in Tsavo East dan weer één van de vele rotsen, zoals de bekende Mudanda Rock (die doet denken aan Ayers Rock in Australië), waar een populaire drinkwaterplaats is voor o.a. olifanten en luipaarden.

Tsavo National Park
Zonsondergang in Tsavo East

Zonsondergang in Tsavo East.

Wildlife in Tsavo East en Tsavo West

Zowel Tsavo East als Tsavo West barsten van het wildlife, zowel klein als groot. Het is goed mogelijk om hier de volledige Big Five te spotten: de olifant, het luipaard, de neushoorn, de buffel en de leeuw. Ten opzichte van de olifanten in sommige andere Afrikaanse parken, is het opvallend dat de olifanten in Tsavo vaak roodbruin van kleur zijn in plaats van grijs. Dit komt omdat de olifanten zichzelf hier besproeien met de roodbruine aarde, ter bescherming tegen de zon. Ook giraffen, zebra’s, antilopen, hyena’s, impala’s en cheeta’s leven in grote getalen in beide parken. In het water en op de moerasgronden van vooral Tsavo West kom je veel krokodillen en nijlpaarden tegen. Ook kleinere dieren zijn er volop in Tsavo: van dik diks, hagedissen en rockdassies tot schildpadden en aardwolven.

Zebra's in Tsavo East

Zebra’s in Tsavo East.

Giraffen in Tsavo West

Giraffen in Tsavo West.

Baviaan in Tsavo East

Baviaan in Tsavo East.

Op safari in Tsavo East & Tsavo West

Omdat Tsavo East National Park en Tsavo West National Park gescheiden worden door een snelweg, is het niet gebruikelijk om continue van het ene naar het andere park op en neer te rijden. Vaak wordt in Tsavo East gestart met de safari, om vervolgens na één of twee dagen over te steken naar Tsavo West. De wegen in het park zijn over het algemeen onverhard, maar wel redelijk onderhouden. In het regenseizoen kunnen de zandwegen echter veranderen in modderwegen, waardoor zelf rijden lastiger wordt. De rest van het jaar is het prima te doen om zelf een auto of 4×4 te huren en zelfstandig op safari te gaan. Natuurlijk kun je ook een tour boeken of een privégids in de arm nemen die getrainde ogen heeft als het gaat om het spotten van wildlife.

Tsavo East & Tsavo West safari

Overnachten in Tsavo East of Tsavo West

In de twee parken zijn samen ongeveer 40 accommodatie-opties gevestigd, variërend van luxe lodges tot basic kampeermogelijkheden. Sommige kampen bieden faciliteiten in de vorm van een restaurant, winkeltje, bar of zwembad, terwijl andere accommodaties echt basic zijn en geen enkele faciliteiten hebben. Ook buiten de parken zijn talloze lodges gevestigd, deze zijn meestal aanzienlijk goedkoper dan de lodges ín de parken. Twee tips: het Severin Safari Camp (Tsavo West, v.a. €273) en het Loyk Tsavo Camp (v.a. €175, Tsavo East).

Tsavo East en West National Park – hoe kom je er?

Afhankelijk van de ingang en het park (East of West), is het ongeveer 180 tot 250 kilometer rijden vanaf enerzijds Nairobi en anderzijds Mombasa. De parken liggen direct aan de snelweg die deze twee steden met elkaar verbindt. In Nairobi en Mombasa kun je zelf een auto te huren en naar de parken rijden, of een georganiseerde safari boeken waar vervoer bij inbegrepen is. Je kunt vanuit Nairobi en Mombasa ook met de lokale bus richting de parken. Je moet dan uitstappen in het plaatsje Voi, vanwaar je een lift of (gedeelde) taxi kunt nemen. Houdt er rekening mee dat er in het park geen openbaar vervoer aanwezig is. Je kunt Tsavo ook bereiken met een klein chartervliegtuigje, maar dat is een erg dure grap.

Georganiseerde Kenia rondreizen die Tsavo aandoen vind je o.a. bij FOX Verre Reizen of bij Riksja Travel.

Top 3 Kenia specialisten

Sawadee
Sawadee

Meerdere Kenia en Tanzania groepsrondreizen, maar ook speciale rondreizen en safari’s voor het hele gezin.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Voor Kenia kampeerrondreizen, combireizen met Tanzania en Zanzibar.
Bezoek website

Riksja Tanzania & Kenia
Riksja Tanzania & Kenia

Zelf je Kenia en/of Tanzania reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Beste reistijd Tsavo East & Tsavo West

Half juli tot en met september en december tot en met half maart zijn de beste maanden om de beide Tsavo National Parks te bezoeken. Dit zijn de droge periodes, waarin wildlife beter te spotten is vanwege lager struikgewas en grassen. Tevens zijn er dan minder drinkbronnen aanwezig, waardoor dieren vaak de grotere en bekende drinkplaatsen bezoeken. Houdt er rekening mee dat het in december tot en met half maart erg heet kan zijn met temperaturen van boven de 30 graden.

Reisinspiratie

Alle Kenia artikelen

Kenia rondreis aanbiedingen

2 Tsavo East & Tsavo West reiservaringen en tips • 18 landen bezocht
  26 reviews
  21 waarderingen

  “Bijzonder landschap!”

  Geplaatst 20-10-2017

  Heel mooi landschap! Nadat we al verschillende parken in Kenia gezien hadden was Tsavo West echt een verrassing. Van lava-gesteente tot groene stukken. Helaas weinig dieren kunnen spotten in onze 2 dagen hier, door de bebossing is het lastiger om dieren te zien. Wij hadden onze dosis al gehad in Masai mara dus hebben in Tsavo genoten van het landschap! Ga naar het uitkijkpunt voor een geweldig uitzicht.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Prive Sarai tour”

  Geplaatst 07-02-2016

  Omdat er uiteindelijk niet meer mensen waren die mee wilde met de georganiseerde safari tour, waren mijn moeder en ik met z'n 2en. Wat heerlijk achteraf. Alle ruimte om van alle kanten vanuit het busje de dieren te kunnen bekijken zonder dat er mensen in de weg staan. Ook erg fijn voor het mooi op de foto zetten van de dieren!

  Een goeie spiegelreflex camera met grote lens is aan te raden voor een ieder die mooie foto's wil nemen!

  Een bezoek aan de parken met een gids is aan te raden. Wij hadden een gids die ook veel vertelde en die soms meer ziet dan jij als leek. Deze kan ook gevaarlijke situaties inschatten (zoals bij ons een boze olifant) en daar naar handelen.

  Meer dan de moeite waard! (foto's plaats ik later nog bij, heb ik nu niet bij de hand)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Tsavo East & Tsavo West reiservaring en tips!

Ben jij in Tsavo East & Tsavo West geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Kenia specialisten

Sawadee

Sawadee

Bij Sawadee vind je meerdere Kenia en Tanzania groepsrondreizen, maar ook speciale rondreizen en safari’s voor het hele gezin.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Voor Kenia kampeerrondreizen, combireizen met Tanzania en Zanzibar, luxere lodge-reizen en 45 dagen ‘Kaapstad naar Nairobi’.
Bezoek website


Riksja Tanzania & Kenia

Riksja Tanzania & Kenia

Stel zelf de individuele Kenia en/of Tanzania reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Meer Kenia reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individuele reizen + strand!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Kras
Kras

Voordelig & internationale groepen.
Bezoek website

TUI
TUI

Korte safari's & startpakket.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Familiereis én Oeganda-combi.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Kenia in style.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Privé safari’s.
Bezoek website

Baobab
Baobab

Diverse familiereizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Kenia

Alle bezienswaardigheden in Kenia

Vliegtickets naar Kenia


Meer over vliegen naar Kenia

Hotels in Kenia zoeken

Hotels in Kenia zoeken

Boek je rondreis naar Kenia

Sawadee
1. Sawadee

Rondreizen en familiesafari's.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Kampeer- en combireizen.
Bezoek website

Riksja Tanzania & Kenia
3. Riksja Tanzania & Kenia

Zelf je Kenia reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk 123 Kenia rondreizen
Vanaf €743 incl. vliegticket

Vliegtickets Kenia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kenia
V.a. 457 Meer over vliegen naar Kenia