27 Vakantiedagen

Vliegen naar Kenia

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Kenia via:

Vanuit Nederland gaan er meerdere vluchten per dag naar Kenia. De meeste van deze vluchten gaan naar de hoofdstad Nairobi. Vliegen op Nairobi is voornamelijk handig bij een bezoek aan Lake Nakuru, de Masai Mara, Naivasha, het Victoria Meer en Mount Kenya. Voor een zon-, zee- en strandvakantie is vliegen naar kuststad Mombasa het handigst. Verder kun je vanuit Mombasa de Nationale Parken Tsavo East & Tsavo West en Amboseli National Park goed bezoeken. Vanuit Nederland is de vliegtijd met een rechtstreekse vlucht naar Nairobi ongeveer 8 uur.

Welke vliegroutes naar Kenia?

KLM en Kenya Airways vliegen vanaf Amsterdam Schiphol meerdere malen per dag dan wel rechtstreeks of met een overstap naar Nairobi. Een rechtstreeks retourtje met KLM boek je al vanaf €560. Vluchten met overstap naar Nairobi vind je soms al vanaf €450 retour. Naar Mombasa gaan, sinds Arkefly in 2014 stopte met de route, geen rechtstreekse vluchten meer vanuit Nederland. Vliegen naar Mombasa is dus altijd met minimaal één overstap halverwege, zoals in Istanbul of Dubai (of in Nairobi). Tickets zijn vaak wat duurder dan naar Nairobi.

Vanaf Düsseldorf en Brussel gaan geen directe vluchten naar Kenia, maar vooral vanaf Brussel kan het prijstechnisch wel lonen om met een overstap naar Nairobi of Mombasa te vliegen. Een retourtje Brussel – Nairobi met één overstap kan vanaf €440 worden geboekt. Ga je een rondreis door Kenia maken of wil je de natuurparken in de buurt van Nairobi combineren met het strand? Dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld van Amsterdam naar Nairobi te vliegen en vanuit Mombasa weer terug naar Nederland of omgekeerd.

Vliegen vanuit Afrika

Vanuit de meeste Afrikaanse buurlanden vertrekken geregeld vluchten naar bijvoorbeeld Nairobi of Mombasa, al is Oost-Afrika voor reizigers een typische bestemming om met een huurauto over land van het ene naar het andere land te reizen. Vliegen in deze regio is namelijk niet goedkoop. Voor een enkeltje van Dar es Salaam in Tanzania naar Nairobi in Kenia betaal je zo €200. Ook vanaf Mount Kilimanjaro, de Serengeti en Zanzibar in Tanzania gaan geregeld vluchten naar Nairobi of Mombasa. Vanuit buurlanden Oeganda (Entebbe) en Soedan (Khartoum) kun je ook direct naar Nairobi vliegen. En vanuit Rwanda (Kigali) is zowel Nairobi als Mombasa te bereiken met een rechtstreekse vlucht. Ook vanuit Johannesburg in Zuid-Afrika kun je rechtstreeks naar Nairobi vliegen. Nairobi kan dan worden gebruikt als tussenstop onderweg naar huis van Zuid-Afrika naar Europa.

Vliegen binnen Kenia

Binnen Kenia is de lijn tussen de Mombasa en Nairobi de meest voorkomende vliegroute. Zowel Kenianen die op zakenreis gaan als reizigers die strand en natuur willen combineren maken veel gebruik van deze route. Voor een enkeltje met een directe vlucht van Mombasa naar Nairobi betaal je ongeveer € 50 a € 60. De eilandengroep Lamu in de Indische Oceaan wordt tevens veel met het vliegtuig bezocht. Een enkeltje Nairobi – Lamu kost bijvoorbeeld € 140. Veel wildparken beschikken over een eigen klein vliegveldje waar voornamelijk chartervluchten landen. Voor de luxe reiziger bestaat de mogelijkheid om een klein vliegtuigje met piloot af te huren en zo van wildpark naar wildpark te vliegen. Er zijn vijf nationale luchtvaartmaatschappijen, namelijk Kenya Airways, Airkenya, Mombasa Air Safari, Safarilink en Fly540. De luchtvaartmaatschappijen Safarilink en Mombasa Air Safari zijn voornamelijk gespecialiseerd in het uitvoeren van vluchten tussen Mombasa en Nairobi en nationale wildparken in zowel Kenia als Tanzania. Fly 540 is de budget luchtvaartmaatschappij van Kenia die tevens veel door lokale inwoners wordt gebruikt.

Vliegvelden in Kenia

Kenia heeft vijftien veelgebruikte vliegvelden, waarvan de twee bekendste het Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi en het MOI International Airport in Mombasa zijn. Naast de hieronder genoemde luchthavens, kent Kenia ook talloze kleine vliegstrips waar af en toe charter- of militaire vliegtuigen kunnen landen.

Julius Nyerere International Airport in Dar es Salaam

Dit is de grootste luchthaven van kenia en hij is vernoemd naar een voormalig president van dit land. De meeste internationale vluchten naar kenia landen op dit vliegveld, zoals de directe vlucht van KLM.

Jomo Kenyatta International Airport – Nairobi

Met ongeveer 6 miljoen passagiers op jaarbasis is dit het grootste vliegveld van Kenia: het is zelfs het drukste vliegveld in geheel oost- en centraal Afrika. De luchthaven is vernoemd naar de eerste president van Kenia, de heer Jomo Kenyatta. Leuk feit is dat deze drukste luchthaven van de regio maar over één landingsbaan beschikt. De faciliteiten op de luchthaven zijn vrij basic: enkele winkeltjes voor souvenirs of dutyfree producten en een paar eet- of drinkmogelijkheden.

MOI International Airport – Mombasa

Dit is de tweede grootste luchthaven van Kenia. Het is een kleinschalig vliegveld met een aantal faciliteiten voor reizigers, zoals winkeltjes en een mogelijkheid om iets kleins te eten of drinken.

Kleinere vliegvelden in Kenia

 • Amboseli Airport – Amboseli
 • Eldoret International Airport – Eldoret
 • Kisumu Airport – Kisumu
 • Kiwayu Airport – Kiwayu
 • Manda Airport – Manda (luchthaven voor een bezoek aan Lamu)
 • Lewa Airport – Lewa Downs reservaat
 • Lokichoggio Airport – Lokichoggio
 • Malindi Airport – Malindi
 • Mara Serena Airport – Masai Mara National Park
 • Mulika Lodge Airport – Meru National Park
 • Wilson Airport – Nairobi (voor binnenlandse vluchten)
 • Nanyuki Airport – Nanyuki
 • Samburu Airport – Samburu

Vliegtickets naar Kenia boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Kenia boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar kenia niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Kenia vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Kenia via:

Bezienswaardigheden Kenia

Alle bezienswaardigheden in Kenia

Vliegtickets naar Kenia


Hotels in Kenia zoeken

Hotels in Kenia zoeken

Boek je rondreis naar Kenia

Sawadee
1. Sawadee

Rondreizen en familiesafari's.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Kampeer- en combireizen.
Bezoek website

Riksja Tanzania & Kenia
3. Riksja Tanzania & Kenia

Zelf je Kenia reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Kenia rondreizen
Vanaf €221 incl. vliegticket

Vliegtickets Kenia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kenia
V.a. 453

Volg ons op Facebook