27 Vakantiedagen

Overnachten in Kenia – soorten accommodaties

Vanwege de grote hoeveelheid aan reizigers die jaarlijks naar Kenia gaan, is er volop keuze aan accommodaties. Vooral in de buurt van de twee grote steden Nairobi en Mombasa, bij de wildparken en aan de kust zijn vele soorten accommodaties gevestigd.

Budget accommodaties (€10 – €30)

Wil je overnachten in een budget accommodatie, dan is een basic guesthouse of kamperen in eigen tent de beste optie. Verwacht vooral geen luxe bij het boeken van een goedkope accommodatie. Een gedeelde badkamer en een bed met muggennet erboven is de standaard voor budget guesthouses. Backpackers hostels zijn er weinig te vinden in Kenia; alleen in Nairobi wat.

Bekijk alle budget accommodaties in Kenia.

Middenklasse accommodaties (€30 – €75)

De meeste reizigers die Kenia bezoeken verblijven in een middenklasse hotel of lodge. Vandaar dat 3-sterren hotels en middenklasse guesthouses volop te vinden zijn. Men is hier vaak gewend aan internationale gasten, waardoor de kwaliteit en de netheid meestal in orde is. Het ontbijt is vaak gebaseerd op het Engelse ontbijt met toast, eieren, worst en witte bonen in tomatensaus. De meeste wildparken bieden luxe tenten aan als overnachtingsoptie. Je slaapt dan in een ingerichte tent met hemelbed en eigen badkamer. Ook aan de kust liggen vele 3-sterren hotels en resorts waar tegen een vaak gunstige prijs all inclusive verbleven kan worden.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Kenia.

Luxe accommodaties (€75 >)

In Kenia worden vele luxe en vaak aparte overnachtingsmogelijkheden aangeboden. In en om de wildparken liggen veel luxe lodges van waaruit privé-safari’s worden georganiseerd in de parken. Slapen in een privé lodge met eigen butler en zwembad is niet ondenkbaar. Overnacht met uitzicht op de wilde dieren of in een luxe tent op de savanne in the middle of nowhere. In de grotere steden en aan de kust liggen vele 4- en 5-sterren hotels, zowel van grote internationale hotelketens als van lokale eigenaren.

Bekijk alle luxe accommodaties in Kenia.

Hotels in Kenia zoeken

Hotels in Kenia zoeken

Boek je rondreis naar Kenia

Sawadee
1. Sawadee

Rondreizen en familiesafari's.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Kampeer- en combireizen.
Bezoek website

Riksja Tanzania & Kenia
3. Riksja Tanzania & Kenia

Zelf je Kenia reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Kenia rondreizen
Vanaf €221 incl. vliegticket

Vliegtickets Kenia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kenia
V.a. 453