Hell’s Gate National Park (Kenia): fietsen tussen zebra’s & unieke rotsformaties

Hell’s Gate National Park (Kenia): fietsen tussen zebra’s & unieke rotsformaties

Hell’s Gate National Park in Kenia staat bekend om zijn spectaculaire rotsformaties. Het is één van de weinige Afrikaanse natuurparken waar je op de fiets of te voet een safari kunt maken. Je fietst hier zomaar langs een kudde giraffen of zebra’s!

Door , laatst bijgewerkt op 12 mei 2022
5 minuten lezen

Inhoud:

 1. Mount Longonot
 2. Per fiets of te voet op safari in Hell’s Gate
 3. Wildlife in Hell’s Gate
 4. Slapen tussen de wilde dieren in Hell’s Gate
 5. Reizen naar Hell’s Gate National Park
 6. Beste reistijd Hell’s Gate National Park
 7. Reiservaringen en tips

Waar staat Hell’s Gate National Park om bekend?

Hell’s Gate National Park is ontstaan vanwege een vulkaanuitbarsting en vulkanische activiteit in de bodem. Het park heeft een uniek landschap dat bestaat uit vreemd gevormde rotsformaties en steile kliffen. Onder het aardoppervlak is nog steeds vulkanische activiteit waarneembaar, waardoor er her en der in het park hot springs en geisers te vinden zijn.

De naam Hell’s Gate doet overigens geen recht aan de vredigheid en schoonheid van het park. Het landschap is afwisselend met groene heuvels, wilde dieren, grasvlaktes en rotsen. Met zijn 68 km2 is Hell’s Gate één van de kleinste natuurparken van Kenia.

Kenia reis boeken – onze tips!

Top-5 Kenia reisaanbieders
 1. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. 333 Travel – privérondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – ook kampeerreizen!
  Bekijk aanbiedingen
 5. Koning Aap – combi met Oeganda
  Bekijk aanbiedingen

Mount Longonot

Het hoogste punt van Hell’s Gate National Park is de vulkaan Mount Longonot. Deze 2.780 meter hoge vulkaan is te beklimmen via – een op sommige plekken zeer steil – pad. Boven zie je de kraterwand van de vulkaan en heb je uitzicht over het landschap en de dieren in het national park. Het bekende Lake Naivasha, dat vlakbij het Hell’s Gate National Park ligt, is ook in de verte te zien.

Hell’s Gate National Park

Per fiets of te voet op safari in Hell’s Gate

Een safari is Hell’s Gate is niet te vergelijken met een safari in welk ander natuurpark in Kenia dan ook. Vanwege de kleinschaligheid van het park kun je deze regio makkelijk zelfstandig bezoeken. De wegen zijn overzichtelijk en redelijk goed onderhouden. Houd je wel van een beetje avontuur? Maak dan zelf zonder gids een fiets- of wandelsafari tussen de wilde dieren.

 • Probeer de kuddes giraffen, zebra’s of wildebeesten zo dicht mogelijk te naderen zonder ze weg te jagen.
 • Het kán zijn dat je al fietsend of wandelend op een leeuw of cheeta stuit, maar de kans is vrij klein.
 • Wie toch liever onder begeleiding van een professionele gids gaat, kan bij binnenkomst in het park een gids boeken die met je meegaat.
 • Ook per auto kun je een safari maken in het park, al dan niet onder begeleiding van een gids.

Wildlife in Hell’s Gate

Giraffen, zebra’s, wildebeesten, zwijnen, hyena’s, bavianen, elanden en gazellen zijn de meest voorkomende diersoorten in het Hell’s Gate National Park. Leeuwen en cheeta’s zijn er ook, maar die worden hier maar sporadisch gespot. Van de Big Five tref je hier alleen buffels en leeuwen aan. In Hell’s Gate National Park leven ruim 100 vogelsoorten, waaronder arenden en gieren. Vanwege de kleinschaligheid van het park is de kans om wilde dieren te spotten erg groot.

Hell’s Gate National Park

Slapen tussen de wilde dieren in Hell’s Gate

Hell’s Gate National Park heeft 3 overnachtingsmogelijkheden, allemaal vrij basic. Je kunt er alleen met je eigen tent terecht op een kampeerplek, waarbij je zelf je eten moet meebrengen en koken. Houd er rekening mee dat de campsites niet omheind en niet bewaakt zijn. Je slaapt dus letterlijk tussen de wilde dieren! Als je in lodges of hotels wilt overnachten, dan is het nabijgelegen Lake Naivasha de beste uitvalsbasis. Tips:

Hell’s Gate National Park

Hell’s Gate National Park – hoe kom je er?

Hell’s Gate National Park ligt ongeveer 90 kilometer van de hoofdstad Nairobi en is met een auto in ongeveer 1,5 uur te bereiken. De weg ernaartoe is geasfalteerd en redelijk goed onderhouden.

 • De ingang van het park ligt ongeveer 5 kilometer verwijderd van het stadje Naivasha.
 • Elke dag rijden er meermaals lokale bussen (rit = 2 uur) tussen Nairobi en Naivasha.
 • Vanaf Navaisha moet je een lift of taxi regelen die je naar de ingang van het park brengt.

Kun je geen genoeg krijgen van de natuur en wildlife spotten? Bezoek na Hell’s Gate National Park dan ook Lake Nakuru of Masia Mara. Masai Mara is het bekendste nationale park van Kenia en ligt bij de grens met Tanzania. Wie zich het liefst op sleeptouw laat nemen, kan kiezen voor een georganiseerde rondreis Kenia inclusief bezoek aan Hell’s Gate National Park.

Wat is de beste reistijd voor Hell’s Gate National Park?

De omgeving van Nairobi en daarmee ook Hell’s Gate National Park kent per jaar twee korte regenseizoenen: van maart tot en met mei en in november en december. Vaak regent het niet de hele dag, maar zijn dit één of meerdere hevige tropische buien. De beste reistijd voor het Hell’s Gate park is dan ook in de overige maanden in januari en februari of in juni tot en met oktober. Tijdens de maanden januari en februari is de gemiddelde temperatuur over het algemeen wat hoger en kan het daardoor flink heet worden. Van juni tot en met oktober is het met gemiddeld 22 graden iets koeler.

Kenia reis boeken – onze tips!

Top-5 Kenia reisaanbieders
 1. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. 333 Travel – privérondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – ook kampeerreizen!
  Bekijk aanbiedingen
 5. Koning Aap – combi met Oeganda
  Bekijk aanbiedingen

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

4 Hell’s Gate National Park reiservaringen en tips

 • Jelle op 11-04-2019

  “Fietsen tussen de zebra's”

  Kenia is heerlijk afwisselend. Naast de standaard safaris kun je in Hell's Gate NP ook op de fiets genieten van al het moois. Dit is meer dan de moeite waard. Een mooie belevenis om rustig in je eigen tempo te fietsen. De fietsen kun je huren bij de campings in de buurt of bij de kruising bij de ingang van het park. Wel even de fiets goed testen (mn de remmen en de versnelling). Het fietsen is redelijk eenvoudig. De paden en de bordjes zijn duidelijk. Wij zijn naar de kloof gefiets (ong 8 km) dan een uurtje wandelen (gids wel gewenst) en dan weer 8 km terug. Een heerlijk relaxte dag.

 • Eva Walraven op 29-10-2017

  “Fietsend langs de zebra’s”

  Als echte Nederlander voelen safari’s een beetje lui; de hele dag in een busje dieren kijken. Gelukkig kun je in Hells Gate de Hollandse chauvinist uithangen; fietsend door een National Park! Er zijn geen roofdieren, maar wel giraffes, gazelles, zebra’s, apen, wrattenzwijnen en buffels. En daar fiets je dan tussen. Ook kun je in de canyon een tourtje doen. Kies als je niet zo’n beste conditie hebt wel de vlakke route en verblijf lekker aan Lake Naivasha!

 • Laura van der Heijden op 19-10-2017

  “Fietsen tussen de zebra's!”

  Een heel bijzondere ervaring om zo dicht bij de dieren te zijn! Het fietsen is ongeveer een uur heen en een uur terug. Er werd gezegd dat terug fietsen te zwaar was maar als Nederlander moet dit makkelijk in een uurtje lukken. Neem lekker de tijd om te stoppen voor overstekende zebra's en giraffen, heerlijk! De wandeling van een uur tussen de rotsen is weer een heel ander stukje Kenia maar wederom heel mooi! Let op voor aapjes die je eten stelen. Huur de fietsen bij de gate en niet bij je accommodatie. Bij de gate is het het goedkoopst en de fietsen zijn het beste.

 • Jorien de Vries op 03-01-2017

  “Op de fiets!”

  Op de fiets door her Afrikaanse landschap! Tof! Je ziet vooral zebra's, maar het is bijzonder om daar zo dicht bij te zijn! Het fietsen kan wel zwaar zijn als je niet gewend bent om op een mountainbike te fietsen!
  In het park heb je rotsformaties die absoluut het hoogte punt zijn van je bezoek. Je waant je in Jordanië, the grand canyon en lion king tegelijk! Een leuke wandeltocht met fijne uitzichten! Zeker het bezoeken waard.

Lees alle uitgebreide ervaringen

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16128 - reviews totaal

Deel jouw Hell’s Gate National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Hell’s Gate National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief