Rondreis Kenia

Een reis naar Kenia maken? Vergelijk hieronder alle actuele Kenia rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

53 Kenia rondreizen gevonden

 • Groepsrondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  21-daagse groepsrondreis

  Deze avontuurlijke en zeer afwisselende rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de liefhebber van safari, Afrikaans wild en authentieke cultuur. We reizen door gevarieerde landschappen, spotten wild tijdens safari's, bezoeken de kleurrijke Maasai en sluiten de reis relaxt af op het eiland Zanzibar. Deze reis is alleen geschikt voor avonturiers met een flinke dosis aanpassingsvermogen doordat we reizen met onze eigen safaritruck, de wegen hier en daar wat hobbels bevatten en we vaak vroeg opstaan om zoveel mogelijk van deze prachtige landen te kunnen zien. We slapen een aantal nachten in hotels, maar wat deze reis echt bijzonder maakt zijn de kampeerovernachtingen tussen het wild en onder de sterrenhemel. Een waar avontuur!

  €3599

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar; Oost-Afrika compleet

  22-daagse groepsrondreis

  Ga mee op deze avontuurlijke kampeer- en hotelrondreis door het deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Geniet van groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro en uitgestrekte savannes waar het wemelt van de olifanten, giraffen en gnoes. Met wat geluk zie je de koning van dit alles: de leeuw. Je bezoekt beroemde nationale parken als Serengeti en Masai Mara. Op het tropische paradijs Zanzibar kun je alle indrukken laten bezinken op de heerlijke stranden. Tijdens deze reis kom je niet alleen vele soorten dieren tegen, maar kom je ook in contact met een aantal traditioneel levende volkeren. Je reist rond per robuuste overland truck die volledig is uitgerust met kampeer- en kookspullen. De kampeerplaatsen bevinden zich in de meest prachtige landschappen. Laat je betoveren door Kenia, Tanzania en Zanzibar!

  €3649

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis

  18-daagse groepsrondreis

  Op zoek naar de Big Five Met terreinwagens de Ngorongorokrater ontdekken Op safari in Masai Mara, de Serengeti of de Ngorongorokrater Aandacht voor verschillende bevolkingsgroepenn

  €4695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

  21-daagse groepsrondreis

  Complete hotel/lodge reis door Kenia & Tanzania Bezoek aan de diverse meren in Riftvallei Vogels, nijlpaarden en krokodillen spotten op Lake Baringo Afsluitend verblijf op dee witte zandstranden van Zanzibar

  €4995

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

  21-daagse groepsrondreis

  Complete reis door Kenia & Tanzania Kennismaken met Samburu en Masai Op safari in Samburu, de Serengeti en Ngorongorokrater Ontspannen afsluitend verblijf op Zanzibarr

  €3795

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

  15-daagse groepsrondreis

  Op safari in het Serengeti nationaal park Met terreinwagens de Ngorongorokrater ontdekken Dwaal door het labyrint van steegjes in de Stonetown Ontspannen strand afsluiting op Zanzibarar

  €3695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  familiereis

  Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Masai Mara en Nakuru. Hier zie je zebra's, giraffen, gnoes en flamingo's en misschien ook wel leeuwen! We bezoeken de Ngorongorokrater, waar hyena's, nijlpaarden, neushoorns en luipaarden in afzondering leven. Daarnaast heb je de kans om de Samburu en Maasai stammen te ontmoeten. Tijdens een dorpswandeling in Mto wa Mbu maak je kennis met het lokale leven en lunch je bij de mensen thuis. We eindigen op het exotische eiland Zanzibar, waar je kunt duiken of snorkelen.

  €4299

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Familiereis Kenia Comfort

  familiereis

  Deze familiereisdoor Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meestafwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn nietheel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Nakuruen Amboseli. In Naivasha kun je zelfs wandelen of fietsen tussen de giraffen,gazellen en zebra's. Je ontmoet de kleurrijke Maasai stammen en de reis eindigtaan de witte stranden van de Indische Oceaan, waar je kunt snorkelen of gewoonlekker aan de rand van het zwembad liggen. Je overnacht in hotels en in lodges, veelal met zwembad. Tijdens deze reis kampeer je niet.

  €4149

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Kenia: Wildparken van Kenia

  8-daagse individuele rondreis

  Midden: Nairobi, startpunt > Noord: Samburu GR, wild aan de rivier. Midden: Aberdare NP, waterdrinkplaats voor lodge > Lake Nakuru, vogels > Big Five in Masai Mara > Nairobi, einde.

  €2500

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bouwsteen Kenia: Fly Inn Safari

  3-daagse individuele rondreis

  Midden: Vlieg vanaf Nairobi naar Masai Mara National Park om twee nachten te overnachten en spannende safaritochten te maken waarin u wilde dieren spot.

  €1260

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • 16 daagse safari Best of Kenya

  16-daagse groepsrondreis

  16-daagse Verre reizen naar Centraal bij 16 daagse safari Best of Kenya

  €3223

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Pracht en Praal van Kenia

  6-daagse individuele rondreis

  Deze bijzondere tour in internationale groepjes door Kenia neemt je mee op safari naar hele afwisselende parken en reservaten. Laat je gewoon verrassen door wat Kenia je allemaal te bieden heeft.

  €2311

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 12-daagse privérondreis Out of Africa - Kenia

  11-daagse groepsrondreis

  Kenia beleven zoals Kenia bedoeld is! Samen met een privéchauffeur die tevens ranger is, bezoek je de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park, dat uitkijkt op de Kilimanjaro in Tanzania.

  €3975

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Best Deal Safari & Strand

  9-daagse individuele rondreis

  Combineer een ontspannen strandvakantie aan Bamburi Beach met een tweedaagse safari naar het Tsavo National Park.

  €2360

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Combinatie rondreis Kenia & Tanzania

  13-daagse individuele rondreis

  Kenia: Nairobi, startpunt > Masai Mara, lokale bevolking > Lake Nakuru, paradijs voor vogels > Amboseli National Park > Tanzania: Lake Manyara, flamingo's > Serengeti, spot de Big 5 > Ngorongoro Crater, prachtige uitzichten > Tarangire National Park

  €5350

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Grand Tour Kenia & Tanzania

  13-daagse individuele rondreis

  Tijdens deze tour combineer je de twee ultieme safaribestemmingen Kenia en Tanzania. Uiteraard reis je door de Masai Mara en de Serengeti, maar je zult ook je ogen uitkijken in bijvoorbeeld de Ngorongoro krater en in Lake Nakuru National Park. Tenslotte is het ontspannen tijdens een strandvakantie op Zanzibar.

  €7093

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Kenia: Migratie in de Masai Mara

  9-daagse individuele rondreis

  Midden: Nairobi, startpunt > Midden: Volg de migratie in de Masai Mara en spot ook de Big Five > Nairobi, einde.

  €3300

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen

  21-daagse groepsrondreis

  Spectaculaire gamedrives in de beroemde nationaal parken Lake Nakuru en SerengetiRelax eindigen aan de hagelwitte stranden van ZanzibarObserveer olifanten, leeuwen, zwarte neushoorns, buffels, giraffes in hun natuurlijke habitatBezoek Massaidorp nabij Mto wa Mbu

  €4395

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Pracht & Praal van Kenia Privé

  8-daagse individuele rondreis

  Deze bijzondere privétour door Kenia neemt je mee op safari naar hele afwisselende parken en reservaten. Laat je gewoon verrassen door wat Kenia je allemaal te bieden heeft.

  €2744

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Kenia: Masai Mara, Lake Elementaita en Amboseli

  7-daagse individuele rondreis

  Midden: begin Nairobi > open vlaktes van Masai Mara > Lake Elementaita, vogels spotten. Zuid: Amboseli National Park, kuddes olifanten en Kilimanjaro. Midden: einde reis Nairobi.

  €2100

  excl. vliegticket

  Bekijken

Rondreizen door Kenia

Van plan om een rondreis Kenia te gaan maken? Goede keuze! Kenia verenigt ál het mooie van Afrika: schitterende natuurparken, exotisch wild (de hele Big Five!), parelwitte stranden en oeroude volksstammen. Het land is relatief ontwikkeld, een soort ‘instap-Afrika’ in de positieve zin van het woord. Ga op safari in beroemde parken als de Masai Mara, Amboseli National Park of Tsavo East & Tsavo West en word wakker tussen leeuwen en neushoorns, met op de achtergrond de machtige bergtoppen van Mount Kilimanjaro. En natuurlijk wacht daarna ultiem relaxen aan de fraaie stranden van Kenia’s oostkust.

Het klimaat: beste reistijd voor een rondreis Kenia

Kenia kent een grote verscheidenheid aan verschillende klimaten: variëren van een tropisch regenwoudklimaat in het zuidwesten en een tropisch moessonklimaat in centraal Kenia tot een warm steppe- en woestijnklimaat in de rest van het land. In vergelijking met andere landen die dichtbij de evenaar gelegen zijn, is het in Kenia erg droog. Het land kent afhankelijk van de plaats één of twee regenseizoenen per jaar. De gemiddelde jaartemperatuur is ongeveer 24 graden. Doordat Kenia vele klimaten kent variëren de hoogseizoenen erg per regio. Er is daarom niet echt een eenduidig hoogseizoen voor het gehele land aan te geven, je kunt er het hele jaar terecht (zie ook ‘Veelgestelde Vragen’)!

Kenia rondreis boeken

Is je keuze definitief op Kenia gevallen? Voor een georganiseerde Kenia-rondreis kun je bij talloze reisorganisaties terecht. Let op: je hoeft niet alléén voor Kenia te kiezen, er zijn ook diverse rondreizen die het land combineren met andere Afrikaanse (buur)landen, zoals Tanzania en/of Oeganda.

Veelgestelde vragen over Kenia rondreizen

De gemiddelde temperaturen in Kenia variëren van 21 tot 26 graden, waardoor het er het gehele jaar aangenaam is. Vanwege de ligging nabij de evenaar kent het land geen sterke temperatuurschommelingen. Doordat Kenia vele klimaten kent variëren de hoogseizoenen erg per regio. Er is daarom niet echt een eenduidig hoogseizoen voor het gehele land aan te geven. Juni tot en met oktober is voor de regio van Nairobi en midden-Kenia het hoogseizoen. Er valt dan nauwelijks regen en het is niet te heet. Hierdoor is wildlife beter te spotten omdat zij zich minder tegen de hitte hoeven te beschermen en er minder natuurlijke drinkplaatsen zijn. December tot en met half maart is het over het algemeen droog en warm in de omgeving van Mombasa, de kust en zuidoost Kenia. In dit gebied liggen ook de bekende stranden van Kenia en die kunnen natuurlijk het best bezocht worden met mooi weer en weinig regen.

Voor een Kenia-rondreis kun je bij talloze reisorganisaties terecht. Let op: je hoeft niet alléén voor Kenia te kiezen, er zijn ook diverse rondreizen die het land combineren met andere Afrikaanse (buur)landen, zoals Tanzania en/of Oeganda. Voor groepsreizen Kenia kun je terecht bij o.a. Djoser, Sawadee, Shoestring of TUI. Reis je liever individueel? Kijk dan hier bij 333 Travel of bouw je eigen reis met de bouwstenen van Riksja Travel. Met het gezin of de hele familie naar Kenia? Bekijk dan de speciale familiereizen van Sawadee of Djoser!

Veiligheid in Kenia is in enkele specifieke regio’s een issue. Vooral in het noordoosten zijn diverse gebieden die bij de rijksoverheid in de kleurcode oranje of rood vallen, wat betekent dat waakzaamheid betrachten nodig is of dat er een negatief reisadvies geldt. Reis niet naar de districten Mandera, Garissa en Wajir, het vasteland van het district Lamu, het eiland Kiwayu en de grensgebieden met Somalië. Dat gezegd hebbende: het grootste deel van Kenia is wel veilig, vooral de bekende natuurparken en stranden. Uiteraard geldt vooral in grote steden Nairobi en Mombasa wel dat je waakzaam moet zijn. Ga af op je gevoel; doe geen dingen die je thuis ook niet zou doen en voelt iets niet helemaal fijn, ga dan meteen weg. ’s Avonds over straat lopen alleen dan wel met een klein groepje is not done; het is beter om een taxi te nemen, ook al is het maar een klein stukje. Op straat bevinden zich vele sjacheraars die reizigers aanklampen en soms wel kilometers meelopen om hun waar te verkopen of om een donatie voor een school of ziek familielid te krijgen. Over het algemeen kan worden gesteld dat officiële instanties zoals scholen en stichtingen niet dit type mensen inzetten om geld te werven, waardoor dit vaak scams zijn. Ga je met een georganiseerde reis naar Kenia? Dan weet de reisorganisatie- en leiding heel goed wat wel en niet kan, en zul je alleen veilige gebieden bezoeken.

Gemiddelde beoordeling:
4.7 16144 - reviews totaal

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief