Rondreis Kenia

Een reis naar Kenia maken? Vergelijk hieronder alle actuele Kenia rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

44 Kenia rondreizen gevonden

 • Rondreis OEGANDA, KENIA EN TANZANIA - 27 dagen; Safari rond het Victoriameer

  27-daagse groepsrondreis

  Het Victoriameer speelt een centrale rol in deze bijzondere rondreis door Oeganda, Kenia en Tanzania. Rond dit enorme wateroppervlak bezoek je kleurrijke stammen en indrukwekkende wildparken als de Serengeti en de Ngorongorokrater. In Bwindi en Kibale kun je zelfs chimpansees en gorilla’s zien. Om nooit meer te vergeten! Je reist per goed uitgeruste safaritruck en overnacht op sfeervolle campings. Een reis voor de avontuurlijk ingestelde reiziger!

  €4095

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis

  18-daagse groepsrondreis

  Op zoek naar de Big Five Met terreinwagens de Ngorongorokrater ontdekken Op safari in Masai Mara, de Serengeti of de Ngorongorokrater Aandacht voor verschillende bevolkingsgroepenn

  €4395

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Familiereis Kenia Comfort-Plus

  familiereis

  Deze familiereisdoor Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meestafwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn nietheel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Nakuruen Amboseli. In Naivasha kun je zelfs wandelen of fietsen tussen de giraffen,gazellen en zebra's. Je ontmoet de kleurrijke Maasai stammen en de reis eindigtaan de witte stranden van de Indische Oceaan, waar je kunt snorkelen of gewoonlekker aan de rand van het zwembad liggen. Je overnacht in hotels en in lodges, veelal met zwembad. Tijdens deze reis kampeer je niet.

  €3769

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar; Oost-Afrika compleet

  22-daagse groepsrondreis

  Ga mee op deze avontuurlijke kampeer- en hotelrondreis door het deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Geniet van groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro en uitgestrekte savannes waar het wemelt van de olifanten, giraffen en gnoes. Met wat geluk zie je de koning van dit alles: de leeuw. Je bezoekt beroemde nationale parken als Serengeti en Masai Mara. Op het tropische paradijs Zanzibar kun je alle indrukken laten bezinken op de heerlijke stranden. Tijdens deze reis kom je niet alleen vele soorten dieren tegen, maar kom je ook in contact met een aantal traditioneel levende volkeren. Je reist rond per robuuste overland truck die volledig is uitgerust met kampeer- en kookspullen. De kampeerplaatsen bevinden zich in de meest prachtige landschappen. Laat je betoveren door Kenia, Tanzania en Zanzibar!

  €3499

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

  21-daagse groepsrondreis

  Complete hotel/lodge reis door Kenia & Tanzania Bezoek aan de diverse meren in Riftvallei Vogels, nijlpaarden en krokodillen spotten op Lake Baringo Afsluitend verblijf op dee witte zandstranden van Zanzibar

  €4495

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

  21-daagse groepsrondreis

  Complete reis door Kenia & Tanzania Kennismaken met Samburu en Masai Op safari in Samburu, de Serengeti en Ngorongorokrater Ontspannen afsluitend verblijf op Zanzibarr

  €3195

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

  15-daagse groepsrondreis

  Op safari in het Serengeti nationaal park Met terreinwagens de Ngorongorokrater ontdekken Dwaal door het labyrint van steegjes in de Stonetown Ontspannen strand afsluiting op Zanzibarar

  €2995

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  familiereis

  Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Masai Mara en Nakuru. Hier zie je zebra's, giraffen, gnoes en honderdduizenden flamingo's en misschien ook wel leeuwen! We bezoeken de Ngorongorokrater, waar hyena's, nijlpaarden, neushoorns en luipaarden in afzondering leven. Daarnaast wandelen we aan de voet van de machtige Kilimanjaro en heb je de kans om de Samburu en Maasai stammen te ontmoeten. Tijdens een dorpswandeling in Mto wa Mbu maak je kennis met het lokale leven en lunch je bij de mensen thuis. We eindigen op het exotische eiland Zanzibar, waar je kunt duiken of snorkelen.

  €4019

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten

  groepsrondreis

  Tijdens deze rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar bezoeken we de mooiste parken van Kenia én Tanzania: Masai Mara, Nakuru, Amboseli, Tarangire, Serengeti en de krater van Ngorongoro. Kenia en Tanzania behoren tot de mooiste en meest afwisselende landen van Afrika. De bevolking is net zo gevarieerd als het landschap. Naast natuur ook cultuur: We bezoeken Masai dorp in de Loita Hills. Hier leren we meer over de leefwijze van deze bijzondere stam en trekken we samen met de Masai de heuvels in.

  €4819

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Minisafari Lake Nakuru & Masai Mara

  4-daagse individuele rondreis

  Deze korte tour neemt je naar het hart van de Great Rift Valley waar het Lake Nakuru National Park ligt. Vervolgens reis je naar de betoverende Masai Mara, waar je een aantal onvergetelijke game drives zult maken.

  €1351

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Olifanten, giraffen en Out of Africa

  individuele rondreis

  Deze afwisselende excursie neemt je mee de stad uit, om dichterbij de natuur te komen en het huis te bezoeken waar Karen Blixen gewoond heeft, waar de klassieke film Out of Africa over gaat.

  €141

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Safari Discover Kenia Deluxe

  10-daagse individuele rondreis

  De klassieke safari rondreis Discover Kenia neemt je mee op safari naar Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en de Masai Mara. Je verblijft in eersteklasse lodges. Tenslotte sluit je je vakantie af met een heerlijk ontspannen strandverblijf.

  €3442

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Wildlife Experience Kenia & Tanzania in internationale groepjes

  11-daagse individuele rondreis

  Met deze tour combineer je de indrukwekkendste parken in zowel Kenia als Tanzania. Je reist in internationale groepjes door de Masai Mara en de Serengeti, maar je zult ook je ogen uitkijken in de Ngorongoro krater en in het Amboseli National Park.

  €4517

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 12-daagse groepsrondreis Het Beste van Kenia en Tanzania

  11-daagse groepsrondreis

  Deze onvergetelijke reis door Kenia en Tanzania laat je het beste van twee geweldige landen zien. In Kenia bezoeken we het Masai Mara wildreservaat en Lake Nakuru en in Tanzania Serengeti National Park, de schitterende Ngorongoro krater en Tarangire National Park.

  €4078

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 12-daagse privérondreis Out of Africa - Kenia

  11-daagse groepsrondreis

  Kenia beleven zoals Kenia bedoeld is! Samen met een privéchauffeur die tevens ranger is, bezoek je de bekendste nationale parken, zoals het Masai Mara National Reserve en het Amboseli National Park, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt op de Kilimanjaro in Tanzania!

  €2938

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 15 daagse safari Best of Kenya

  15-daagse groepsrondreis

  15-daagse Verre reizen naar Centraal bij 15 daagse safari Best of Kenya

  €2674

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 8 daagse safari The Mombasa Rendezvous

  8-daagse groepsrondreis

  8-daagse Verre reizen naar Centraal bij 8 daagse safari The Mombasa Rendezvous

  €1535

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 8 daagse safari Tsavo & Taita

  8-daagse groepsrondreis

  8-daagse Verre reizen naar Kust bij 8 daagse safari Tsavo & Taita

  €1377

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Bamburi Beach

  8-daagse zonvakantie

  8-daagse Zonvakantie naar Kust bij Bamburi Beach

  €910

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Baobab Beach Resort & Spa

  8-daagse zonvakantie

  8-daagse Zonvakantie naar Kust bij Baobab Beach Resort & Spa

  €1159

  incl. vliegticket

  Bekijken

Rondreizen door Kenia

Van plan om een rondreis Kenia te gaan maken? Goede keuze! Kenia verenigt ál het mooie van Afrika: schitterende natuurparken, exotisch wild (de hele Big Five!), parelwitte stranden en oeroude volksstammen. Het land is relatief ontwikkeld, een soort ‘instap-Afrika’ in de positieve zin van het woord. Ga op safari in beroemde parken als de Masai Mara, Amboseli National Park of Tsavo East & Tsavo West en word wakker tussen leeuwen en neushoorns, met op de achtergrond de machtige bergtoppen van Mount Kilimanjaro. En natuurlijk wacht daarna ultiem relaxen aan de fraaie stranden van Kenia’s oostkust.

Het klimaat van Kenia

Kenia kent een grote verscheidenheid aan verschillende klimaten: variëren van een tropisch regenwoudklimaat in het zuidwesten en een tropisch moessonklimaat in centraal Kenia tot een warm steppe- en woestijnklimaat in de rest van het land. In vergelijking met andere landen die dichtbij de evenaar gelegen zijn, is het in Kenia erg droog. Het land kent afhankelijk van de plaats één of twee regenseizoenen per jaar. De gemiddelde jaartemperatuur is ongeveer 24 graden. Doordat Kenia vele klimaten kent variëren de hoogseizoenen erg per regio. Er is daarom niet echt een eenduidig hoogseizoen voor het gehele land aan te geven, je kunt er het hele jaar terecht (zie ook ‘Veelgestelde Vragen’)!

Kenia rondreis boeken

Is je keuze definitief op Kenia gevallen? Voor een georganiseerde Kenia-rondreis kun je bij talloze reisorganisaties terecht. Let op: je hoeft niet alléén voor Kenia te kiezen, er zijn ook diverse rondreizen die het land combineren met andere Afrikaanse (buur)landen, zoals Tanzania en/of Oeganda. Voor groepsreizen Kenia kun je terecht bij o.a. Djoser, Sawadee, Shoestring of TUI. Reis je liever individueel? Kijk dan hier bij 333 Travel of bouw je eigen reis met de bouwstenen van Riksja Travel.

Veelgestelde vragen

De gemiddelde temperaturen in Kenia variëren van 21 tot 26 graden, waardoor het er het gehele jaar aangenaam is. Vanwege de ligging nabij de evenaar kent het land geen sterke temperatuurschommelingen. Doordat Kenia vele klimaten kent variëren de hoogseizoenen erg per regio. Er is daarom niet echt een eenduidig hoogseizoen voor het gehele land aan te geven. Juni tot en met oktober is voor de regio van Nairobi en midden-Kenia het hoogseizoen. Er valt dan nauwelijks regen en het is niet te heet. Hierdoor is wildlife beter te spotten omdat zij zich minder tegen de hitte hoeven te beschermen en er minder natuurlijke drinkplaatsen zijn. December tot en met half maart is het over het algemeen droog en warm in de omgeving van Mombasa, de kust en zuidoost Kenia. In dit gebied liggen ook de bekende stranden van Kenia en die kunnen natuurlijk het best bezocht worden met mooi weer en weinig regen.

Voor een Kenia-rondreis kun je bij talloze reisorganisaties terecht. Let op: je hoeft niet alléén voor Kenia te kiezen, er zijn ook diverse rondreizen die het land combineren met andere Afrikaanse (buur)landen, zoals Tanzania en/of Oeganda. Voor groepsreizen Kenia kun je terecht bij o.a. Djoser, Sawadee, Shoestring of TUI. Reis je liever individueel? Kijk dan hier bij 333 Travel of bouw je eigen reis met de bouwstenen van Riksja Travel. Met het gezin of de hele familie naar Kenia? Bekijk dan de speciale familiereizen van Sawadee of Djoser!

Veiligheid in Kenia is in enkele specifieke regio’s een issue. Vooral in het noordoosten zijn diverse gebieden die bij de rijksoverheid in de kleurcode oranje of rood vallen, wat betekent dat waakzaamheid betrachten nodig is of dat er een negatief reisadvies geldt. Reis niet naar de districten Mandera, Garissa en Wajir, het vasteland van het district Lamu, het eiland Kiwayu en de grensgebieden met Somalië. Dat gezegd hebbende: het grootste deel van Kenia is wel veilig, vooral de bekende natuurparken en stranden. Uiteraard geldt vooral in grote steden Nairobi en Mombasa wel dat je waakzaam moet zijn. Ga af op je gevoel; doe geen dingen die je thuis ook niet zou doen en voelt iets niet helemaal fijn, ga dan meteen weg. ’s Avonds over straat lopen alleen dan wel met een klein groepje is not done; het is beter om een taxi te nemen, ook al is het maar een klein stukje. Op straat bevinden zich vele sjacheraars die reizigers aanklampen en soms wel kilometers meelopen om hun waar te verkopen of om een donatie voor een school of ziek familielid te krijgen. Over het algemeen kan worden gesteld dat officiële instanties zoals scholen en stichtingen niet dit type mensen inzetten om geld te werven, waardoor dit vaak scams zijn. Ga je met een georganiseerde reis naar Kenia? Dan weet de reisorganisatie- en leiding heel goed wat wel en niet kan, en zul je alleen veilige gebieden bezoeken.

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?