Dubrovnik ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

21 Dubrovnik reiservaringen en tips

Geweldig

38%

Tof

43%

Wel oké

19%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Saar
    op 29-04-2019
    15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    4

    “prachtige historische stad (centrum)”

    Het oude centrum van Dubrovnik is waarschijnlijk het enige deel van de stad dat je zal bezoeken hier. Je waant je hier terug in de tijd. De stad is volledig ommuurd (sommige delen noodgedwongen hersteld) en door de muur te belopen, kom je langs prachtige uitkijkpunten. Ook de binnenstad is ontzettend leuk, naast een grotere soort ''promenade'' heb je allerlei kleine steegjes en straatjes om heerlijk in te verdwalen (en leuke restaurantjes!). Sinds de Game of Thrones hype wordt het stadje helaas echt platgelopen door toeristen (probeer dus in een voor/na-seizoen te gaan). Heb je meerdere dagen de tijd; bezoek dan ook zeker het eilandje Lokrum voor de kust van Dubrovnik! Je hebt hier wat kleine kiezelstrandjes een aangenaam briesje en mooie botanische tuinen om heerlijk doorheen te wandelen en wat schaduw op te zoeken en zo de warme stenen (in de zomer dan uiteraard) van Dubrovnik even te ontvluchten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Pistoor
    op 27-04-2019
    14 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Mooiste stad van Kroatië”

    Persoonlijk vind ik Dubrovnik de mooiste stad van Kroatië, en dan heb ik het puur over het oude ommuurde centrum. De stad wordt overspoelt door toeristen (zelfs buiten het hoogseizoen stroomt het hier elke dag vol), vooral ook door de cruiseschepen die hier dagelijks aanleggen. Desalniettemin is het een heerlijke stad om een paar dagen door te brengen. Tips: de stadsmuren, vanaf hier heb je mooie uitzichten over de oranje daken van het oude centrum, het is een wandeling van plusminus 2 km in de volle zon, dus houdt rekening met het tijdstip waarop je deze wandeling maakt. Boottocht naar Lokrum, vanaf de haven kun je met een boot naar het eiland Lokrum. Dit is een leuk tripje waarbij je op het eiland heerlijk kunt wandelen en kunt zwemmen in de zee.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lindsay
    op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Practige Dubrovnik”

    Dubrovnik is een hele mooie stad waar je je wel een paar dagen kan vermaken. Lekker rond lopen in het oude centrum was onze favoriete bezigheid. Ook kan je naar een viewpoint rijden. Dan heb je mooi uitzicht over het hele gedeelte van de oude stad

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel mariska
    op 22-04-2019
    22 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Prachtige stad ”

    Hele mooie stad. Wij hebben de wandeling over de muur gedaan, hele mooie uitzichten. Het is zeker toeristisch, maar dat is het wel waard. Avonds is het erg sfeervol en kun je overal lekker op het terras zitten. Wij zijn naar het War foto Museum geweest, dit is zeker een aanrader, om wat van de geschiedenis mee te krijgen. We zijn met de kabelbaan naar boven gegaan, vanaf waar we de zonsondergang hebben gezien, je kijkt dan uit over de stad en de eilandjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sanne
    op 17-04-2019
    23 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Leuke stad voor een weekend weg! ”

    Sinds Game of Thrones wordt Dubrovnik overspoeld door toeristen die een kijkje komen nemen op de plek waar de serie is opgenomen. Het is dus wel een beetje aan de drukke kant maar dat doet niet af aan het plezier wat je hier kunt hebben tijdens bijvoorbeeld een weekendje weg. De oude stad is een erg mooie stad met autentieke gebouwen en een mooie hoofdstraat. Zelf was ik erg gecharmeerd van deze stad en van de muur waar je kaartjes voor kunt kopen en op kunt lopen, het uitzicht op de zee vanaf de muur is prachtig en de stad heeft verder een mediterraan tintje. Wel is de stad een beetje aan de dure kant en valt dus niet onder de budgetbestemmingen. Toch zou ik deze stad aanraden om een paar dagen naartoe te gaan, de mensen zijn vriendelijk, de wijn en het eten zijn goed en met goed weer kun je heerlijk naar de zee!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Versteeg
    op 15-04-2019
    28 landen bezocht • 15 reviews • 1 waardering
    3

    “Drukke stad! ”

    Sinds Game of Thrones is Dubrovnik een ontzettend populaire bestemming geworden. Je vindt in de stad zelf dan ook veel reclame en merchandise voor de serie, iets wat wat mij betreft veel afdeed aan het vakantiegevoel. De stad is ook ontzettend duur en het wemelt van de mensen, dus tot rust komen doe je vooral buiten het oude stadscentrum, maar dat deel is meteen een stuk minder indrukwekkend. Tip: ze hebben ook gratis musea in het centrum die een stuk rustiger (en in de zomer ook verkoelend) zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 13-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Prachtige stad die je gezien moet hebben”

    Dubrovnik is een fantastische stad, die in het verleden enorm rijk was. Daardoor zijn er prachtige gebouwen neergezet. Zelfs Napoleon had er ontzag voor en wilde het niet vernietigen. Helaas is het tijdens de recente Balkanoorlogen wel flink beschadigd. Dat is allemaal wel goed hersteld en het oude, kleine binnenstadje wordt dagelijks overspoeld door 1 of meerdere cruiseschepen. Tip: check vooraf hoeveel schepen er zijn en hoe druk het er dus is.

    Dankzij de filmlocaties uit Game of Thrones komen er meer toeristen dan ooit. Het is er naast druk ook duur. Een stadstour Game of Thrones kost omgerekend 20 euro, met de kabelbaan is 20 euro, retourtje met de boot 20 euro en de stadsmuren zijn ook 20 euro. Ga je in het laagseizoen, dan is het wel wat goedkoper. Eten en drinken is ook flink aan de prijs, evenals parkeren. Advies: parkeer buiten de stad en pak vervolgens de bus. Ga iig niet zomaar ergens parkeren, want auto's worden weggesleept en je betaalt een flinke boete.

    Mijn tips voor Dubrovnik:
    - Een Game of Thrones tour, superleuk om de locaties uit de serie te zien en de verhalen van de locals te horen over de opnames.
    - Kupari: buiten het centrum vind je een verlaten resort dat tijdens de oorlogen helemaal verwoest is. Supertoffe locatie!
    - Cavtat: leuk en schattig dorpje vlakbij het vliegveld, fijn even de drukte ontvluchten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura
    op 11-04-2019
    31 landen bezocht • 4 reviews • 1 waardering
    5

    “Heerlijke stad”

    Dubrovnik is een heel gezellig stadje met mooie stadsmuur waar je lekker rond kan slenteren. Ga 's ochtends vroeg een wandeling maken over de stadsmuur. Je hebt een prachtig uitzicht over de kust en de stad Dubrovnik. 's Zomers is er 's avonds op straat allemaal live muziek. Ga eten in de smalle straatjes van de stad. Wij vonden vooral ook de Cave bar (niet in de oude stad maar daarbuiten) erg relaxed voor een borrel waar je dan 's avonds langzaam de zon onder ziet gaan. Aanrader om te gaan eten is: Peppers eatery (buiten de oude stad). Een hotel boeken buiten de oude stad is prima te doen. Met de bus kan je gemakkelijk naar de oude stad en terug voor weinig geld. Als je in Dubrovnik naar het strand wilt, heb je een aantal beach clubs waar je bedjes kunt huren in de wijk Babin Kuk. Ook leuk vanuit Dubrovnik is een dag uitstap naar Montenegro!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelle
    op 09-04-2019
    43 landen bezocht • 15 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Mooiste stad van Zuid-Europa”

    Dubrovnik is een bijzondere stad. In het hoofseizoen natuurlijk erg druk maar dat maakt de stad niet minder mooi. De stad zelf is toeristisch daar kun je niets aan veranderen maar als je de tijd neemt en rustig de stad gaat verkennen dan vind je een prachtige stad. Neem in de zomer voldoende water mee, zeker als je over de muren rond de stad gaat lopen. Een zeer mooie stad en een fantastisch land.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Britt Jespers
    op 06-04-2019
    33 landen bezocht • 55 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Duur, druk, maar gaaf”

    Wij hebben in de zomer verschillende landen gecombineerd en daarbij hebben we ook Kroatië meegepakt. We moesten in de rij staan om de binnenstad in te kunnen, maar toen we er waren, was het zeker de moeite waard. De stadsmuren bewandelen is wel erg toeristisch en prijzig, maar wel leuk om te doen! Er zijn verschillende musea te vinden in Dubrovnik en je kunt er naar het strand, dus het is erg veelzijdig. Ook zijn er veel leuke restaurants te vinden, waar je zeker vis moet eten. Een stukje buiten de binnenstad zijn we gaan wandelen en daar hadden we mooi uitzicht over een groot gedeelte van de stad. Zorg dat je midden op de dag even de binnenstad uit bent, want dan komen er cruise boten aan en dan kun je er amper lopen door de drukte. Dubrovnik is wel wat lastig te bewandelen, omdat er veel hoogteverschil is en het was er erg warm toen wij er waren, maar ook de kerk die wat hoger ligt, is echt te moeit waard. Als je in de buurt bent, moet je deze stad zeker niet overslaan. En als je de drukte wil ontvluchten, kun je de boot op om naar een eilandje vlakbij te gaan. Daar is het in ieder geval een stuk rustiger.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kroatië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kroatië vakantie aanbieders

Deel jouw Dubrovnik reiservaring en tips!

Ben jij in Dubrovnik geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?