Istrië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Istrië reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

40%

Wel oké

0%

Niet zo

10%

Vreselijk

0%

  • Profiel Luc Wijdeveld
    op 19-06-2021
    1 review • 1 waardering
    5

    “Rijkste stukje in EU in cultureel historische bezienswaardigheden”

    Hoogtepunten zijn het weer terugzien van wat je eerder had gezien, maar doordat je nu vooraf opzoekt via internet, meer leest en begrijpt over de rijk gevulde geschiedenis van overheersing, onderdrukking maar ook dat er zoveel bewaard is gebleven, voel je met de inwoners mee.
    Ik kom al meer dan 30 keer in Kroatië, het meest in Istrië, met de motor, buscamper, auto met caravan, single auto voor hotel of appartement en nu met caravan op depot en neem de motorscooter mee achter de auto, dat laatste is de meest intense belevenis in toegevoegde waarde. Je ziet meer, je komt overal dichterbij.
    Deze pagina is al zeer goed! Ik beheer een fb groep, ingericht als pagina over de bezienswaardigheden van Istrië, mijn eigen ervaring is daar in verwerkt, maar ook veel web-bronnen geraadpleegd met vermeldingen, navigatie punten, video's en foto's. Kan een aanvulling zijn voor deze pagina en ik neem deze pagina op als aanbeveling in mijn groep.
    notitie: mijn groep geeft alleen maar de bezienswaardigheden, dus geen campings, hotels etc.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee
    op 05-08-2019
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Prachtig land en heerlijke vakantiebestemming!”

    Tot nog toe heb ik in Istrië alleen de plaatsen Umag en Novigrad bezocht. Dit omdat we vanuit Slovenië op dagtripje naar Kroatië gingen. Als je in Kroatië bent, kun je dus ook ideaal een dagje naar Slovenië gaan. Istrië is echt prachtig. Leuke stadjes aan de zee, leuke boulevards, leuke terrasjes, binnenstadjes, genoeg toeristenwinkeltjes en super vriendelijke mensen! Je kunt hier heerlijke boottochten maken van lange of korte duur. Als je Kroatië binnen rijdt, krijg je meteen een vakantiegevoel. De omgeving is netjes, de natuur ziet er goed uit, en de meeste huizen en gebieden zijn goed onderhouden. Kroatië is totaal niet duur. Het is alleen een nadeel dat parkeermeters vaak geen briefgeld boven de 50 kuna innemen. Verder kun je in Kroatië zelf vrij gemakkelijk geld wisselen of kuna's pinnen via ATM machines. Umag is vooral leuk omdat het een levendige stad is, met genoeg winkels en terrassen. Novigrad is een super idyllisch stadje met leuke straatjes en gebouwen. Zeker de moeite waard om te bezoeken dus!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jaron
    op 12-05-2019
    22 landen bezocht • 15 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Het noorden van het mooie Kroatië”

    Vooraf: het vliegen naar Pula verliep helemaal goed. De Kroaten waren erg vriendelijk toen ik voor het eerst in Kroatië binnenliep na de vliegreis. Al snel had ik door dat het in de zomer lekker warm was in heel Kroatië.
    Istrië heeft hele mooie stranden. Deze stranden bestaan uit alleen maar steentjes. De meningen zijn hierover verdeeld, maar persoonlijk vond ik dit erg fijn. Waterschoenen zijn dus wel een must. Het eten is heerlijk; pizza's en pasta's.
    Het leuke aan Istrië vind ik dat het zo dicht bij Italië ligt. Vanuit Istrië kan je als daguitje op een boot naar Italië, bijvoorbeeld Venetië. Dit uitje is voor vele gezinnen betaalbaar. Daarnaast kan ik alleen maar als tip geven om een bootje te huren en te varen wanneer je in het mooie Kroatië komt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Willem
    op 10-05-2019
    26 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Idyllische plek dichtbij huis”

    Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om een prachtige omgeving te vinden. Istrië heeft een prachtige kustlijn met helderblauw water en hele mooie natuur. Daarnaast zijn de dorpjes/stadjes ook nog eens heel leuk om doorheen te slenteren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marthe Joosten
    op 02-05-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    2

    “Leuk met vrienden of vriendinnen voor de feestjes”

    Ik bezocht Istrië met een groepsreis met jongeren. Vanuit Porec bezochten we ook Medulin, Rovinj, een leuk oud stadje, en de Plitvice Meren. Als je voor de gezelligheid of feestjes gaat, kies dan voor Porec, dit is toch waar het meeste te doen is.
    De kustplaatsjes zijn vooral veel bezocht door jongeren, en ik zou ze ook niet aanraden voor ouderen, of gezinnen met jongere kinderen. Wellicht is het dan beter om meer naar het Zuiden af te reizen, bijvoorbeeld naar Dubrovnik.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marrit van Esch
    op 26-04-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Rovinj ”

    Kroatië is met de auto makkelijk te bereiken en ook al is Istrië een plaats waar veel families zich voor drie weken vastpinnen op een van de prachtige campings, wij konden met een tentje zo op de bonnefooi terecht bij onze eerste keus. Zon, zee, strand, alles is aanwezig. Rijd naar Pula voor een Amfitheater, uitzicht vanaf de rotskusten en mojito's om mee te nemen. Ga naar Porec, Vrsar of Novigrad en ontdek in elk stadje het kerkje, de gezelligheid en het lekkere eten. Of ga niet te ver weg, wandel het prachtige Rovinj in, neem plaats aan de haven en eet wat je kunt, loop door de cobblestone straatjes omhoog en omlaag, bewonder de enorme jachtschepen in de haven en geniet van de Kroatische gastvrijheid.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hemmo Nobbe
    op 26-01-2018
    15 landen bezocht • 10 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Kroatië is naturisme!”

    Kroatië is naturisme en het behoort tot de meest populaire bestemmingen voor liefhebbers van naakt toerisme.
    De Kroatische kust is een van de mooiste naturisme bestemmingen. Naaktstranden, waar u kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van de Adriatische kust, de kristalheldere zee, natuur en de mensen. Ik zal proberen de mooiste stranden in Kroatië te beschrijven. Ik begin met het populairste strand van Kroatië: het strand Iza Andrije ligt op het eiland Murter aan de rand van de plaats Tisno. Het was vernoemd naar de kerk van St. Andrija, waarachter het ook ligt. Het is rotsachtig met een verharde ligweide waar u kunt zonnen en genieten van uw vakantie. Op de achtergrond is een dennenbos, waarvan de takken soms reiken tot aan de zee. Onder de bomen kunt u zich beschermen voor de intense hitte. Op het strand zijn geen faciliteiten, u moet dus zelf eten en drinken meenemen. U kunt het strand bereiken met de auto, of te voet door het bos.
    Stipanska strand is een prachtig naturistenstrand gelegen op de prachtige eilanden van de Adriatische Zee, de Paklinski eilanden, om precies te zijn op het eiland Marinkovac. Stipanska is een kiezel- en rotsachtig strand en biedt u plezier en privacy. Het strand is te bereiken met de taxi boot vanuit Hvar stad of met een prive boot. In tegenstelling tot veel andere naaktstranden beschikt dit strand over douches en een prima restaurant.
    Het Jerolim strand is gelegen aan de Pakleni eilanden en is een van de 15 beste naaktstranden in de wereld. Jerolim strand is omgeven door ongerepte natuur, met rotsachtige stranden en kristalhelder water voor degenen die naakt willen zwemmen ver weg van de mensenmassa. Het dennenbos, biedt wat schaduw tijdens de intense hitte. Op het eiland, in de buurt van het Jerolim strand is een restaurant waar u kunt genieten van diverse Dalmatische specialiteiten. U bereikt het strand met de boot of taxi boot vanuit Hvar in slechts twintig minuten. Paklina strand is gelegen aan de zuidkant van het eiland Brac, in de buurt van de toeristische stad Bol. Paklina is een prachtig kiezelstrand naast Zlatni rat. Naast Paklina zijn er vele kleine stranden en rotsachtige baaien die de gewenste privacy en ontspanning, ver weg van de mensenmassa bieden. Het weelderige bos biedt ook hier bescherming tegen de hitte. Het Sahara strand is gelegen op het eiland Rab, in het hart van de toeristische badplaats Lopar, het is een van de meest beroemde naakt stranden van Kroatië. Het strand is een zandstrand en daarachter ligt een prachtig dennenbos, die voor schaduw op warme zomerdagen zorgt.U bereikt het strand via een bosweg over een heuvel, de route wordt duidelijk aangegeven en duurt te voet ongeveer 30 minuten. Op het strand zijn geen bars of andere faciliteiten. Het Konobe strand is gelegen aan de zuidkant van het eiland, het toeristische stadje Punat. Konobe is een prachtig kiezelstrand en gereserveerd voor naturisten. Het strand heeft een blauwe vlag, een symbool van zuiverheid en uitstekende kwaliteit. Boven het strand is ook een nudistenkamp, waar u aan allerlei sporten kunt deelnemen. Er is tevens een kiosk met levensmiddelen en drankjes en een restaurant, waar u gerechten uit de regio kunt proberen. Het Bunculuka strand is een populaire nudisten camping op het eiland Krk, in de buurt van Baska. Camping Bunculuka is modern en heeft een winkel en een beroemd restaurant waar u kunt genieten van diverse lekkernijen. Het strand heeft diverse faciliteiten, openbare toiletten, douches, kleedkamers en u kunt er ligstoelen en parasols huren. Het Nugal strand is een beroemde naaktstrand aan de Makarska Riviera, gelegen in de buurt van Tucepi. Het mooie zandstrand Nugal is gelegen onder de grote kliffen en u bereikt het via een wandeling door het weelderige bos. Nugal is een paradijs voor naturisten, privacy, de rust en de heldere zee zijn kenmerkend. Het Vrulja strand is gelegen nabij het mooie dorp Brela aan de Makarska Riviera. Vrulja is omgeven door steile en hoge kliffen, de toegang is niet eenvoudig. Het beste neemt u de boot vanuit Brela. Het Vrulja strand is de favoriet onder toeristen en de lokale bevolking, maar ook onder enkele nudisten. Het is ideaal voor romantische koppels en gezinnen met jonge kinderen. Het strand Koversada is de oudste camping en naturisten strand in het gebied. Koversada strand is 5 km lang en heeft grind, stenen, rots en zand delen. Men heeft zelfs speciale voorzieningen getroffen voor gehandicapten, zodat ook zij gemakkelijk toegang tot de zee hebben. Koversada is ideaal voor families, singles, romantische stelletjes. Aan het strand van Koversada zijn diverse restaurants, winkels en cafes. U kunt ligstoelen en parasols huren. Het strand Ladin Gaj ligt ongeveer 8 km ten zuiden van Umag, in de prachtige Karigadora baai. Het strand Ladin Gaj is ook onderscheiden met de blauwe vlag. Het strand is rotsachtig met verharde ligweide. Het zuidelijke deel van de baai is bestemd voor naturisten. Niet ver van het strand Ladin Gaj vindt u winkels, restaurants, bars, zwembaden en vele andere faciliteiten. Anders sportieve activiteiten zijn tennis, tafeltennis, volleybal en midgetgolf. Op het strand zijn er douches, openbare toiletten, kleedkamers en er is een mogelijkheid tot het huren van strandstoelen en parasols. Het strand Sol Polynesia ligt op 2 km afstand van Umag, in plaats Katoro. Het is een combinatie van steen, grind en zand. Ideaal voor families met kinderen en ouderen. Bovendien, is het strand ook geschikt voor mensen met een handicap, vanwege de bijzondere entree in de zee. Terwijl u geniet van de zon en de zee, kunnen de kinderen spelen in de speeltuin boven het strand. Een deel van het Sol Polynesia strand is gereserveerd voor naturisten. Umag is trouwens al jaren een van de top bestemmingen voor naturisten toerisme. U merkt het al Kroatië heeft zoveel prachtige naturisten stranden en ik ben er zeker nog meerdere vergeten, maar ik hoop toch dat u een keuze kunt maken en wens u een fantastische vakantie in Kroatië.
    p.s. Kroatië heeft zo'n twintig naturistencampings. Nieuwsgierig naar dit heerlijke land, kijk maar eens op https://kroatie-vakanties.blogspot.nl

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 27-11-2017
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Rovinj”

    Rovinj is een leuk schiereiland aan de adriatisch zee in het gebied Istrie.
    De huizen zijn oud en daardoor erg charmant en fotogeniek, en elk hoekje is interessant om te bekijken. Het is ook leuk om langs de marina te lopen, daar liggen de mooiste jachten.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Cindy de Groot
    op 19-11-2017
    12 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Positief verrast”

    Kroatië heeft mij positief verrast. Ik ging een aantal dagen naar een camping in Umag. Kroatië heeft prachtige natuur en de mensen zijn gastvrij. Het nadeel vond ik dat er geen zandstrand aanwezig was. Het weer kan wat wisselen maar er is buiten het strand en/of zwembad nog genoeg te zien.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 08-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Istrie, mooi schiereiland”

    Istrie is een mooi stukje Kroatie. Goed bereikbaar en mooie omgeving. De plaatsen Porec en Medulin zijn zeker een bezoek waard. Leuke stadjes om te bezoeken met gezellige bars en restaurants. Medulin heeft een strand, maar geloof ik geen zandstrand. Waterschoenen zijn aan te raden. Snorkelen is er mogelijk, best wat te zien. Maak ook een boottocht om kleinere eilandjes in de omgeving te kunnen bezoeken.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kroatië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kroatië vakantie aanbieders

Deel jouw Istrië reiservaring en tips!

Ben jij in Istrië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?