Plitvicemeren ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

29 Plitvicemeren reiservaringen en tips

Geweldig

59%

Tof

34%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ika te Nijenhuis
    op 17-01-2021
    19 landen bezocht • 6 reviews • 2 waarderingen
    3

    “Plitvicemeren in hartje zomer”

    Omdat we aan de kust van Kroatie ons appartement hadden was het nog wel een eindje rijden om bij de Plitvicemeren te komen. Dus 's morgens vroeg al in de auto en hopen dat het met de drukte mee zou vallen. Helaas dat is in hartje zomer niet het geval en ben je aan het eind van de ochtend echt te laat. We moesten eerst op zoek naar een parkeerplek wat toch wel wat tijd in beslag heeft genomen en daarna nog in de rij om binnen te komen. Omdat ik net geopereerd was aan mijn been zijn wij met een busje naar boven gegaan om langzaamaan weer naar beneden te lopen. Het is inderdaad prachtig al die watervallen en dat heldere water. Maar we liepen echt in colonne de route wat dan toch niet echt heel prettig was. Als we er ooit weer heen gaan dan zal het zeker in een andere periode zijn. Toch hebben we een heerlijke dag gehad, je bent er tenslotte ook niet altijd zo dichtbij dus dan moeten we maar wat geduld hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richard Tronco
    op 12-01-2021
    35 landen bezocht • 45 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Wow”

    Wat een hoogtepunt was dit tijdens onze reis door Kroatië. Het park is supermooi en het is goed begaanbaar. Blauw water en de ene waterval nog hoger of breder dan de andere. Wij hebben een groot gedeelte gelopen, waardoor je een invulling hebt van een dag.
    Begin vroeg zodat je de drukte voor bent als bussen met toeristen komen.
    Neem de tijd om dit alles te zien en te bewonderen. Maar sla het zeker niet over op je vakantie.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daniëlle Manders
    op 10-01-2021
    25 landen bezocht • 6 reviews • 0 waarderingen
    5

    “On-europeesch mooi”

    Het is al wat langer gelden dat wij hier waren, maar zo prachtig mooi, dat je je niet kunt voorstellen dat het in Europa is. Het is er wel toeristisch, dus vroeg gaan is wel fijn, om de drukte te vermijden. Het water is prachtig blauw en groen. Er zijn houten wandelpaden aangelegd en je kunt vele routes lopen. Er zijn verschillende parkeerplaatsen. Neem je tijd om dit moois te bekijken. Het is eigenlijk niet te beschrijven...er naar toe gaan dus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Herma Luiten
    op 23-05-2019
    27 landen bezocht • 23 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Hoogtepunt!”

    Dit park is echt supermooi! Absoluut een hoogtepunt! Het water is echt supermooi blauw en groen en heel helder. Het park heeft 16 meren en meer dan 90 watervallen. Heel gaaf om doorheen te wandelen. Wij kozen voor een 2-dagen ticket. Op dag 1 deden wij route F, op dag 2 route E. Zo hebben we vrijwel alles gezien. We startten bij ingang 2 en hadden het idee dat het daar iets rustiger was. Je kunt het beste vroeg beginnen, om de tourbussen voor te zijn. Verder is het gewoon genieten van de mooie natuur en uitzichten. Zeker een aanrader!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    op 17-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Prachtig”

    De watervallen die je hier kan zijn behoren tot de beste van Europa, er is een leuk wandelpad rondom van ongeveer 14km, er rijdt ook een bus van begin tot einde en terug. Na 12h beginnen de watervallen drukker te worden met de toeristenbussen die aankomen. Maar als je dan de weg doet in de omgekeerde richting skip je de drukte (de meeste toeristen doen de moeite niet om het volledig pad af te wandelen)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danya
    op 11-05-2019
    63 landen bezocht • 39 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Mooi maar druk”

    Als groot fan van watervallen MOEST ik die van Plitvice ook zien. Helaas had ik iets te hoge verwachtingen. Het was mooi, maar de enorme hoeveelheid mensen in het park (juni 2018) verpestte dat toch een beetje. Het kostte vrij veel moeite om foto's zonder mensen te maken. Vooral op de houten paden was het regelmatig slow motion wandelen. Maar al met al, als je de andere mensen wegdenkt, is het toch wel erg mooi dus ik geef vier sterren. Vermijd het hoogseizoen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce
    op 08-05-2019
    37 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Prachtige omgeving, heel veel bezoekers”

    Het Plitvice National Park met de prachtige meren- en watervallen, is een bijzonder mooi gebied om te bezoeken. Naast het sprankelende blauwe en groene water in de meren, de mooie watervallen, de grotten en de bosrijke omgeving, hoor en zie je allerlei soorten vogels. Er is een hoger gelegen en lagergelegen gebied, beiden in het entreekaartje inbegrepen. Er is aan het begin en het eind van het park een kiosk om iets te eten en te drinken te kopen maar verder in het park niet. Zorg dus dat je iets bij je hebt.
    De paden zijn veelal goed verzorgd door middel van boardwalks met regelmatig stenen trappen of uit stenen gehakte treden maar zorg wel voor goede schoenen (slippers of hakjes lijkt mij geen succes).

    Eén groot nadeel, waar we al voor gewaarschuwd waren, zorgt ervoor dat wij geen tweede keer meer zullen gaan, en dat zijn de vele andere bezoekers. Het advies om vroeg te gaan (tussen 07.00 en 09.00 uur) wordt ondertussen door zoveel mensen opgepakt, dat er voor 08.00 uur al bijna geen parkeerplaats te vinden is en je in colonne de padden beloopt. Ondanks dat wij bijtijds waren én niet meer in het hoogseizoen zaten, leek het wel de Kalverstraat op de zaterdagmiddag voor Kerst. Helaas.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marthe Joosten
    op 02-05-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Neem de tijd en vermijd het weekend”

    Ik bezocht de Plitvice meren vanuit Porec, wat best wat uren duurt om er te komen. Het is een prachtig gebied, met kraakhelder water en geweldig mooi aangelegde paden en bruggetjes. Ik had echter te weinig tijd om alles rustig te bekijken. Neem zeker twee dagen voor je bezoek aan de Plitvice meren. Probeer ook de weekenden te vermijden, vanwege de drukte. Het is jammer om in een soort wachtrij de paden af te moeten struinen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marianne de Jong
    op 30-04-2019
    30 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Adembenemend natuurgebied met prachtige watervallen!”

    De Plitvicemeren vond ik echt een geweldige highlight van mijn bezoek aan Kroatie. We hebben er ver voor moeten rijden vanaf onze verblijfplaats maar dat was het zeker waard.
    Je kunt bij binnenkomst kiezen voor diverse wandelroutes van diverse lengtes. Ook is er een bus die je naar boven brengt zodat je alleen nog naar beneden kan lopen (ook via diverse routes). Op 2 routes kun je ook een stuk met een boot varen, wat nog een extra dimensie geeft aan het mooie nationale park.
    Tip: zorg dat je er optijd bent om de grootste drukte voor te zijn en genoeg drinken mee hebt op warme dagen ( je kunt niet zomaar ergens wat drinken halen tijdens de routes).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Pistoor
    op 27-04-2019
    14 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Plitvicemeren”

    Bij een bezoek aan Kroatië mag een bezoek aan Nationaal Park Plitvicemeren niet ontbreken! Wij waren hier in september en in deze tijd van het jaar is het park prachtig, de bomen waren net van kleur aan het veranderen wat prachtige beelden opleverde. Onze tip is zorg dat je er om 07.00 uur bij opening van het park bent, hiermee heb je een voorsprong op de honderden tourbussen met Aziaten die ook een bezoek brengen, maar pas later in het park zijn. In het park zelf was onze tactiek om met het eerste treintje (07.30) direct helemaal naar de achterkant van het park te gaan en van daaruit in alle rust (alleen de mensen die in het treintje zitten kunnen dan al achterin het park zijn) terug te wandelen richting de ingang. Op deze manier hebben wij de eerste twee uur in alle rust van de prachtige natuur in het park kunnen genieten. Pas toen wij op een van de centrale WC/eet-punten aankwamen voegden wij ons echt in de massa, maar daarmee hadden we het grootste gedeelte van het park al bezocht! Uiteindelijk hebben wij, met een stevige wandelpas en de nodige pauzes voor foto's uiteraard, in ongeveer 4-5 uur het gehele park kunnen zien en konden wij tijdens de topdrukte het park alweer verlaten. Tip2: ben je student? Neem je studentenpas dan mee, je krijgt (net zoals op vele andere plekken in Kroatië) enkel studentenkorting als je daadwerkelijk je studentenpas kunt tonen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kroatië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kroatië vakantie aanbieders

Deel jouw Plitvicemeren reiservaring en tips!

Ben jij in Plitvicemeren geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?