Rovinj ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Rovinj reiservaringen en tips

Geweldig

44%

Tof

44%

Wel oké

11%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Richard Tronco
    op 12-01-2021
    35 landen bezocht • 45 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Genieten aan de haven”

    Rovinj is een stad in het gedeelte van Istrië. Het is klein, maar leeft enorm. Veel toeristen helaas, maar daar is de stad wel op voorbereid. wij sliepen buiten het oude centrum wat hoge gelegen zodat je de stad kon zien. In het centrum kan je ook naar boven lopen en een oud kerkje bezoeken.
    Je proeft het oude Italië nog in de stad. Langs de boulevard kan men een leuk stuk wandelen. 's Avonds uiteraard via eten aan één van de vele restaurants en afsluiten met een grote gelato.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jaron
    op 12-05-2019
    22 landen bezocht • 15 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Een typisch Kroatische stad”

    Voor een dagje weg ben ik met het gezin naar Rovinj geweest. Er waren voor ons in de zomer genoeg plekken om de auto te parkeren. Vervolgens liepen we langs het water richting het centrum en er waren alleen maar vissersboten met vissers die visten. In het stadje zelf kan je ontzettend mooi door de smalle straatjes lopen. Heel even lijkt het alsof je in Rio de Janeiro loopt, want de straatjes lijken daar wel een beetje op. Bovenop de heuvel, die zich in het stadje bevindt, staat een mooi kerkje.
    Ben je in Rovinj? Koop dan zeker heerlijk Kroatisch schepijs.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. Jaspers
    op 16-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 19 waarderingen
    3

    “Goede uitvalsbasis voor Istrië”

    Ik bezocht Rovinj met vrienden. Het is een gezellig oud stadje aan de Adriatische Zee. Voor jongeren is het wellicht niet het meest feestelijke plaatsje, maar het is wel een goede uitvalsbasis om andere feeststeden in Istrië te bezoeken, bijvoorbeeld Porec en Medulin. Qua sfeer zit je in Rovinj wel het beste van de drie. Stranden zijn echter rotsachtig en niet super idyllisch.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sanne
    op 11-04-2019
    16 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Relaxte zonnige stad”

    Gezellig dorpje met voldoende mogelijkheden om lekker op een terrasje te zitten. Overal zijn leuke souvenirswinkeltjes en het is een luxe dat je zo het strand op kan wandelen. Een nadeel van het strand vond ik wel dat het geen zand is maar een kielstrand, ook in de zee zelf kunnen (scherpe) stenen liggen waar je je aan kan bezeren, waterschoentjes zijn dus gewenst. De zonsondergang is vanuit de stad goed te zien. Leuk voor een korte vakantie.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil Oomen
    op 08-04-2019
    15 landen bezocht • 52 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Leuke stad”

    Wij zijn in de zomer al meerdere keren naar Kroatië geweest en Rovinj is echt wel een bijzondere en leuke plek. Het oude stadscentrum heeft allerlei kleine straatjes, dus de sfeer is daar heel leuk. Super fijn dat er geen auto's mogen rijden in dit stadscentrum. Een bezoekje aan de kerk en het beklimmen ervan moet je zeker doen, want het uitzicht vanaf boven is heel mooi. De haven vond ik erg leuk en wij kwamen daar meerdere keren, om lekker bootjes te kijken. Verder is Rovinj niet zo groot. Wij zaten op een camping iets buiten Rovinj.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Diana Broer
    op 29-11-2017
    10 landen bezocht • 15 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Mooie oude Romeinse havenplaats”

    Rovinj heeft een mooi oud centrum met kleine steegjes. Er leuk vond ik de doorkijkjes door zo`n steegje naar de zee. Er zijn leuke terrasjes en er was een kleurige markt. Ik ben dol op mooie haventjes aan zee en kon hier mijn hart ophalen met al die leuke vissersbootjes.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariëlle Plug
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Idyllisch Kroatië ”

    Als je in Ronvinj rondloopt krijg je het gevoel alsof je in een straat in Lissabon loopt. Het is een idyllische locatie en is prachtig gelegen aan zee. Het centrum is erg gezellig met leuke marktjes en terrasjes. Pak vooral ook de auto naar boven gelegen Pula en ondergelegen porec. En mocht je wat langer in Kroatië zijn dan zijn de meren van plitvice een must do!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vivian
    op 08-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Italiaans stadje in Kroatie”

    Rovinj is een super schattig en romantisch stadje wat Italiaans aandoet. In het stadje heb je vele nauwe straatjes waar veel restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn. Wij hebben gegeten in de pizzaria die (op dat moment) de beste was van Kroatië. Ik ben alleen de naam kwijt, maar je herkent het zaakje aan de lange wachtrij buiten. Ondanks dat er een wachtrij was buiten, hebben we super lekker gegeten daar.

    Daarnaast ligt Rovinj aan zee en kun je het gehele stadje langs zee aflopen. Net buiten de stad ligt een camping die ook zeer aan te raden is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Niels van Wendel
    op 08-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Leukste stadje van Kroatie”

    In onze reis naar Kroatie vonden wij Rovinj het leukste plaatsje van Istrië. Het stadje ligt als een soort schiereiland in zee. Langs de stad is een voetpad gemaakt, waardoor je rond het stadje langs zee kan lopen.
    Daarnaast doet het stadje heel Italiaans, bijna Venetiaans, aan en heb je vele leuke restaurantjes (veel Italiaanse restaurants) en winkeltjes.

    De camping Porton Biondi ligt naast de stad; je kunt te voet van de camping naar de stad lopen. Mocht je niet van nudisten campings houden, die er veel zijn, is deze camping (met een tent) een goede optie.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kroatië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kroatië vakantie aanbieders

Deel jouw Rovinj reiservaring en tips!

Ben jij in Rovinj geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?