Split ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Split reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

50%

Wel oké

10%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Richard Tronco
    op 12-01-2021
    35 landen bezocht • 45 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Struinend door de stad”

    Split is een grote stad, maar het centrum is compact. Door de vele kleine straatjes kom je elke keer op een nieuwe plek lijkt het wel. De pleinen zijn goed gevuld met barretjes en restaurants. In het midden zijn overblijfselen van een paleis waar 's avonds live muziek klinkt en waar men samen zit onder het genot van wat lekkers.
    Het is goed toeven voor een aantal dagen, wat de stad biedt meer.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleanne
    op 09-05-2019
    25 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Mooie kuststad”

    Split is een hele mooie stad met nog redelijk wat Romeinse invloeden. Het immens grote paleis is ook zeker een bezoekje waard. Na al het cultuur snuiven, is het tijd om lekker te relaxen aan het strand of om de onderwaterwereld te verkennen met een snorkel en duikbril.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Puck Bruinsma
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Feestje in het doolhof”

    Het centrum bestaat uit allerlei kleine straatjes en tunnels die allemaal op elkaar uitkomen. Doordat je continue de weg kwijt bent en dan weer uitkomt waar je was kom je op heel veel plekken en ontdek je hele leuke kleine restaurantjes en kroegen op de meest bizare plekken. Het is net een groot feestje in de stad!

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kim Haslinghuijs
    op 05-05-2019
    32 landen bezocht • 14 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Wauw!”

    Split was voor mij boven verwachting. Compacte oude stad aan zee met prachtige architectuur. Doe zeker eens mee aan de gratis stadswandeling. Deze worden verzorgd door locals en vertellen met heel veel passie over hun stad. Leuke tips en weetjes die je anders mist! Ook qua uitgaan en lekker eten kan je hier je hart op!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marrit van Esch
    op 26-04-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    3

    “Brac”

    Split is een mooie uitvalsbasis om naar de omliggende eilanden, zoals Brac, te gaan. Met de ferry ben je er zo en het eiland heeft veel te bieden. In Bol, het stadje aan de zuidkant van het eiland, zijn veel hotelletjes en campings te vinden. Verwachte geen luxe campings, het is veelal terrasachtig met onverharde plekken en weggetjes tussendoor. Sinds 2016 is er een nachtclub die een vergunning heeft om de gehele nacht muziek te draaien. En hard! Na een nacht op de camping aan het strand, zijn we wat hoger gelegen gaan kamperen. Het eiland staat bekend om Zlatni Rat, een puntig strand met helder water en erg veel wind. Als je het niet erg vind om je zwemband elke tien minuten op te halen, zou ik hem meenemen, laat anders maar gewoon thuis. Het strand biedt wel veel verschillende watersporten aan en ook met eigen zeilboot kun je hier komen om dan wel te ankeren, dan wel in het kleine haventje aan te meren. De quadtour over het eiland is een leuke aanrader, maar denk erom dat je als meer ervaren quad rijder wellicht tussen langzamere medereizigers zit, aan wie het tempo wordt aangepast.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lindsay
    op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Spectaculair Split”

    Split is zowel overdag als snachts een levendige stad. Split is een havenstad met veel geschiedenis. Overdag kan je dan ook verschillende tours doen (of zelf rond wandelen) door de stad. Ook is er een uitzichtpunt die je uitzicht geeft over de hele stad, let op: je moet hiervoor wel flink wat trappen op.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Raymond
    op 21-04-2019
    24 landen bezocht • 27 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Split is lit!”

    7 dagen doorgebracht in Split, dit is iets te veel van het goede! Maar wat is Split mooi! Zeker weten 2 dagen uittrekken voor Split, hierna de boot nemen naar bijvoorbeeld Hvar. Je kan al erg goedkoop een appartementje binnen de stadsmuren regelen en van hieruit het epicentrum bezoeken.

    Al met al zou ik Split zeker bezoeken, wat een lieflijke plek. Ga zeker weten lopen of nog beter fietsen rondom de Marjan hill. Heel erg fijn en grotendeels bedekt door de zon. Fijne plek om te lopen. Eindig je wandeling op een klein strandje waar je even gaat pootje baden en een ijsje bestelt.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esther
    op 10-04-2019
    17 landen bezocht • 6 reviews • 1 waardering
    5

    “Split”

    Split heeft mij heel erg verrast!
    Een gave stad met een oud stadcentrum, maar waar het oude stadscentrum zich eigenlijk in Het Paleis van Diocletianus bevindt en daarom heen. Buiten de paleismuren is een mooie boulevard met uitzicht op de haven en met leuke terrasjes en lekker eten & drinken.
    Split heeft ook een stadsstrand maar deze is erg druk bezocht, een goed alternatief is om per bus vanuit het centrum te gaan en naar Kasjuni Beach te gaan. Deze ligt iets buiten de stad en heeft een kiezelstrand met ligbedden (tegen betaling) en er is een beachbar waar je lekker kunt eten (Joe's Beach Lounge & Bar).
    Via Baja Bikes kun je een fietstocht onder begeleiding van een gids doen om zo ook de highlights in en om de stad te zien maar ook meer te weten te komen. Enig nadeel was dat het een beetje zoeken was naar het verzamelpunt en de fietsen niet de allerbeste fietsen waren (in vergelijking met goede fietsen in Nederland), maar een leuke manier om de omgeving te verkennen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    op 05-04-2019
    54 landen bezocht • 74 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Romeinse overblijfselen”

    Split vond ik echt een toffe stad. Prachtige Romeinse overblijfselen (poorten, mozaïekvloeren), veel gezellige barretjes en restaurantjes en een mooi uitzicht over de stad als je de toren van de kathedraal beklimt. Zeker eens bezoeken!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 08-11-2017
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “super stad”

    Split was bij mij enkel bekend van de voetbal ploeg die jaren geleden furore maakte in Europa. Tijdens onze trip in Kroatie heb ik gezien hoe mooi deze stad is. Deze stad in Dalmatie is een zogenaamde strandstad maar vooral het reusachtige paleis van Diocletianus maakt indruk. We liepen in het oude stadscentrum en waren op zoek naar dit paleis, bleek dat we er in rondliepen. Een groot deel van de stad ligt binnen de vroegere paleismuren. Wanneer je iets verder weg gaat en een wandeling langs het water maakt zie je pas goed hoe de winkeltjes en bars ingeburgerd zijn in de vroegere paleismuren. In de zomer heerst in deze stad een ontspannen vakantie sfeer wat ook het uitgaansleven bevorderd. Op de tientallen fantastische stranden kun je naar hartenlust zonnekloppen. De vele eilandjes voor Split, met hun mooie natuur en pittoreske stadjes, zijn ook meer dan de moeite waard. Uit de haven van Split, de grootste van Kroatië, vertrekken iedere dag ferry's naar de Dalmatische eilanden. Ook het nabij gelegen Trogir is een pareltje en een bezoek meer dan waart.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kroatië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kroatië vakantie aanbieders

Deel jouw Split reiservaring en tips!

Ben jij in Split geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?