• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Zadar ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

7 Zadar reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

86%

Wel oké

14%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Richard Tronco op 12-01-2021

  “Klein maar fijn”

  Wij sliepen buiten het centrum, maar het leeft en bruist in de oude stad. Loop de brug over om te genieten van deze stad. Wellicht niet nummer 1 als je in Kroatië bent, maar je moet het gezien hebben. Het is toeristisch, maar dat vonden wij niet vervelend. Het oude centrum omringd is door het water, wat blauw is en wat schoon oogt. Het stikt er van de restaurants en barretjes! Heel gezellig

 • Rianne op 01-05-2019

  “Plivic Meren”

  Hoewel er veel toeristen zijn, is het een prachtige plek om te bezoeken. Niet voor niets is deze plek populair. Het heldere water, de watervallen, de speelse steigers, erg mooi om een dag in je vakantie door te brengen.

 • Lindsay op 26-04-2019

  “Zeldzaam Zadar”

  Zadar is een van de havensteden van Kroatie. Zadar is opgesplitst in twee delen, het oude gedeelte bij de haven en het nieuwere gedeelte dat zich landinwaards bevindt. Wij verbleven in het nieuwe gedeelte. Het nadeel was dat je dan lopend (in de hitte en een flink stuk) of met de bus naar het gezellige oude centrum moet. Het centrum is heel mooi en gezellig. Er zijn overal terrasjes en gezellige muziek.

 • mariska op 22-04-2019

  “Hele gezellige hippe stad”

  Dit was een hele leuke stad, waar we van te voren niet van wisten dat we ons zo goed konden vermaken. Er zijn een aantal locaties zoals het orgel bij de zee en de verlichte zonnepanelen, wat avonds erg sfeervol is. Er zijn allemaal terrasjes en gezelligheid, dus zeker een aanrader als je in Dalmatië bent!

 • Mariska op 05-04-2019

  “Zeeorgel en zonnegroet”

  Het stadje zelf is al leuk om doorheen te lopen met onder andere gedeelte Romeinse overblijfselen, maar hoogtepunten zijn toch wel het zeeorgel (blijf vooral even rustig zitten en hoor hoe geluiden veranderen en harder worden naarmate de golven hoger worden) en de zonnegroet waar je 's avonds als een soort disco verplichte platen ziet die overdag zijn opgewarmd door de zon.

 • Sebastiaan Berswerda op 30-11-2017

  “Mooi vertrekpunt voor een bezoek aan Kroatië”

  De stad Zadar ligt vrij centraal in Kroatië. In principe heeft de stad niet heel veel te bieden, hoewel de oude stad wel mooi ingericht is met alle oranje daken en je wel lekker aan de boulevard kunt zitten met geluiden van het zeeorgel.
  De stad heeft vooral een voordeel qua topografische ligging. De Plitvicemeren en Krka watervallen bevinden zich op een prima rijdbare afstand.

 • An Van Loock op 11-11-2017

  “Op reis met vriendinnen”

  Zadar is een mooie plek die je zeker moet doen als je daar in de buurt bent. Het zee-orgel en de zonnewijzer, maar evengoed de oude binnenstad. Doe wel schoenen aan met een ribbelzool, want bij regel glij je anders weg op de marmeren vloeren.

  Logeer hier net buiten het oude stadscentrum(hier mag je niet in met de auto). Alles is te bereiken met de bus of te voet. Net buiten de stad kan je ook lekkerder en goedkoper eten.
  De stadsbussen zijn ook leuk zo kan je afstappen aan het strand en ook hier nog even genieten.

Kroatië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kroatië vakantie aanbieders

Deel jouw Zadar reiservaring en tips!

Ben jij in Zadar geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief