Zagreb ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Zagreb reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

67%

Wel oké

33%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Nikki
    op 08-04-2019
    24 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Strukli in Zagreb”

    Zagreb is de hoofdstad van Kroatië, welke goed te combineren is met een vakantie in Dalmatie. Als je in Zagreb bent moet je natuurlijk ook de nationale gerechten proberen en dus ook Strukli. Strukli is een kaasgerecht waarbij je kunt kiezen voor gekookt of gebakken. Wij hebben de Strukli gegeten in La Štruk. Leuk tentje met een buitentuin.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    op 05-04-2019
    54 landen bezocht • 74 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Niet echt bijzonder, wel oké”

    Niet zo'n bijzondere stad, maar wel een dagje waard. Je hebt een boven en een beneden gedeelte en als je geen zin hebt om trappen te lopen kun je dat met de kortste tandradbaan ter wereld doen, kost ook bijna niks. Er is een kerk met een mooi mozaïekdak met daarop Kroatische vlag.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 02-12-2017
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    4

    “Ongekend leuke stedentrip stad”

    Zagreb was de laatste bestemming van onze rondreis door de Balkan / Oost-Europa. We kwamen aan het einde van de middag met de lijnbus uit Sarajevo aangereden en hadden minder dan 24 uur om de stad te ontdekken, maar door een efficiënte wandelroute die we online hadden gevonden met daarbij tips van de medewerkers in ons hostel, is het ons toch gelukt om een goed beeld van Zagreb te krijgen en er optimaal van te genieten.

    Zagreb is een compacte stad en de belangrijkste bezienswaardigheden liggen op loopafstand rondom het centrum. Must sees zijn het Ban Jelacica plein met het standbeeld van de gelijknamige Oostenrijkse gouverneur die onder meer de Kroatische onafhankelijkheid ondersteunde, de Sint Stefanus Kathedraal die er van buiten veel mooier uitziet dan van binnen, de Dolac Markt waar iedere dag van de week een boerenmarkt gehouden wordt, het Art Pavilion en de Lotrsakrtoren met uitzichtpunt en het kleinste kabelbaantje ter wereld.

    Even uitrusten tijdens de wandeling kan in een fijn stadspark, waar aan weerszijden mooie Art-Nouveau huizen staan. Gezellige terrasjes en knusse restaurantjes bereik je via een zijstraatje van het Ban Jelacica plein. Er wordt hier zowel de lokale en nationale als de internationale keuken geserveerd. In dezelfde straat zijn ook leuke souvenirwinkeltjes gevestigd. Het prijspijl in Zagreb ligt iets hoger dan in de Balkan landen, maar nog steeds een stuk lager dan in de meeste West-Europese steden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hans de Weijer
    op 25-11-2017
    44 landen bezocht • 27 reviews • 34 waarderingen
    3

    “Dorpse grote stad”

    De hoofdstad van Kroatie doet - zeker in het centrum - nog zeer dorps aan. Veel rustieke gebouwen, die je eerder in een kleine plaats verwacht dan in een hoofdstad. Er zijn enkele straten met veel restaurants - volop keuze. Let op: in de bovenstad is de keuze aan restaurants zeer beperkt. Ga vooral ook de oorlogstunnels bekijken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Davide
    op 23-11-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Gezellige stad”

    Zagreb is een mooie en gezellige stad, maar ik zou het niet aanraden om er langer dan 2 of 3 dagen te blijven. Het centrum is redelijk klein, maar heeft een mooi plein en gezellige straatjes! Samen met een vriendin verbleef ik in het Chillout Hostel en ik zou elke jonge reiziger aanraden om daar te verblijven! Vanuit het hostel werd er een kroegentocht georganiseerd, wat een hele leuke manier was om het gezellige nachtleven van Zagreb te ontdekken. Een andere tip is om het Museum of Broken Relationships te bekijken: een klein museum vol met indrukwekkende of leuke persoonlijke verhalen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Silvia
    op 21-11-2017
    30 landen bezocht • 26 reviews • 28 waarderingen
    4

    “Leuke stad, vriendelijke mensen”

    Zagreb is leuke stad waar je zeker een bezoek aan gebracht moet hebben als je in Kroatië bent. Het centrum is niet groot, dus dit heb je met twee dagen wel gezien.
    Vanaf het station loop je langs het Josipa Jurja Strossmayera park zo het centrum in, naar het centrale plein met het monument. Hier achter zit een straat vol café en kroegjes waar je gezellig een drankje kan nuttigen. Sommige kroegen serveren zelf gebrouwen bieren. Ook is het in het centrum mogelijk de lokale markt te bezoeken waar ze verse groenten en fruit verkopen.
    Ribnjak park is een mooi, natuurlijk park dat achter de kathedraal van Zagreb ligt.
    Qua uitgaan ben je in Zagreb ook zeker op de goede plek. 's Nachts komt het nachtleven goed op gang en zijn er vele leuke feestjes te vinden. De Kroatische bevolking is gezellig om mee op stap te gaan.
    De pizzeria's in Zagreb (en in de rest van Kroatië) serveren heerlijk pizza's van groot formaat.
    De botanische tuin (vlakbij het station) en de dierentuin zijn ook beide aanrader voor als je meer tijd in Zagreb te besteden hebt.
    Om te winkelen kan je beter één van de grotere shoppingmalls bezoeken die net buiten het centrum liggen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marit Visserman
    op 20-11-2017
    20 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Gezellige stad”

    Zagreb is een gezellige stad in Kroatië. Ik denk wel dat het na twee dagen wat gaat vervelen, maar het is de moeite waard om er naartoe te gaan. We zijn hier afgelopen zomer naar het Museum of Broken Relationships geweest, dit is zeker een aanrader! Erg leuk museum, al houd ik normaal gesproken niet zo van musea.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tineke Wink
    op 19-11-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    4

    “verrassende stad in Kroatie”

    5 jaar geleden was ik een weekendje naar Zagreb vanuit mijn vakantiebestemming Porec. We wilden even wat anders dan zon, zee en strand en dat vonden we hier. Het was eind augustus en we deelden een hop on/hop off bus met maar een handjevol andere toeristen. Echt een verademing na drukke toeristische plekken als Barcelona te hebben bezocht waar die bussen vaak wel vol zitten. Het is een verrassende stad met meer kleurrijke gebouwen dan verwacht. Heel mooi is de fontein met gouden standbeelden in het midden van de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jasper Brands
    op 19-11-2017
    35 landen bezocht • 26 reviews • 30 waarderingen
    4

    “Leuke stad zonder massatoerisme”

    Zagreb is een leuke stad om 1 of 2 dagen te blijven. De gebouwen hebben zowel Kroatische, als Sloveense en Oostenrijkse invloeden. Gezellige straatjes met leuke terrasjes en kroegjes en musea. Ga met de kabelbaan naar boven en geniet van het uitzicht over de stad. Tip: Je kunt gratis op het Zagreb 360° - observation deck waar je, zoals de naam het al zegt, 360 graden zicht hebt over de stad.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kroatië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kroatië vakantie aanbieders

Deel jouw Zagreb reiservaring en tips!

Ben jij in Zagreb geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?