• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Vilnius ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Vilnius reiservaringen en tips

Geweldig

22%

Tof

78%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Laura
    Laura op 23-05-2019
    36 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Moderne Vilnius”

    Vilnius is een prachtige stad, maar heel anders dan Riga en Tallinn. Wat moet je zien in Vilnius? Zeker de Oude stad en de Uzupis republiek, een kunstenaarswijk of een soort Litouwse Christiania, ood het voormalige KGB gebouw.
    Hotels en restaurants zijn goedkoop, maar wij hebben ook lekker gegeten. Proef de cepelinai – een soort aardappelknoedel gevuld met gehakt e groenten, maar houd er rekening mee dat het best zwaar eten is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vicky & Joris
    Vicky & Joris op 21-05-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Verassend gezellige stad”

    Deze nogal onbekende citytrip bewijst het tegendeel: een bruisende niet-echt toeristische stad die verasserend en gezellig is en zeker een bezoek meer dan waard wanneer je in Litouwen vertoeft. Wij bezochten de stad tijdens onze rondreis in de Baltische Staten (Estland, Letland & Litouwen). Behalve de mooie stadskern, was ook de kruisenheuvel zeker een must-do. Deze heuvel aan de rand van de stad is te voet te bereiken na een klim, maar zeker goed te doen. Van hierop heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    Joyce Sinnaeve op 16-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    4

    “onverwacht prachtig”

    Vilnius is niet echt een eerste keus voor een vakantie, maar volledig onterecht! Je komt er terecht in een andere wereld, de architectuur en gewoontes zijn zo verschillend van bij ons ook al is het slechts een paar uurtjes vliegen. Drie dagen is de perfecte tijdspanne om deze stad te ontdekken. Vergeet ook zeker niet te gaan shoppen in de akropolis of een gratis bus te nemen richting de grootse "zwarte Russische markt" op 20tal minuutjes van estland-letland en litouwen. Mijn favoriete plekjes zijn "le café de paris", de universiteit (neem zeker een rondtour) en salenko om t egaan dansen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dion Koesoemo Joedo
    Dion Koesoemo Joedo op 04-05-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 16 waarderingen
    4

    “Eeuwenoud centrum”

    Als je kijkt naar de bussen die er rijden en de gebouwen buiten het centrum is het alsof je een paar decennia terug gaat in de tijd. De stad is niet gepolijst als veel andere steden in Europa, wat het een unieke en rauwe sfeer geeft.
    Graffiti is een probleem: in iedere straat zijn lelijke tags te vinden, die weer worden afgewisseld met prachtige, gebouw bedekkende kunstwerken. Echt een stad in ontwikkeling
    Leuk, compact centrum, waar je uitstekend kunt eten bij de Keule Ruke. De hamburgers en ribs worden uren achter elkaar gerookt. Absoluut een highlight als je daar van houdt.
    De mensen zijn vriendelijk en beleefd. Er zijn verrassend veel hippe koffiebarretjes in het oude centrum te vinden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Louise
    Louise op 16-04-2019
    38 landen bezocht • 36 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Kleurrijk, traditioneel maar ook eigenzinnig”

    Vilnius is een kleine stad maar er is genoeg te zien. Het oude stadscentrum is goed behouden en staat vol met kerkjes, kleurrijke huizen en oude klinkerstraatjes. Het is ook een hele groene stad met mooie parken en vanaf Gediminas Hill heb je een fantastisch uitzicht. Een ander hoogtepunt vond ik Uzupis, een "zelfstandige republiek" vol met alternatieve kunst.

    Ander voordeel is dat je vanaf Vilnius met de bus snel in de buurlanden zit.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danice Winkelhorst
    Danice Winkelhorst op 14-04-2019
    36 landen bezocht • 16 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Verbazingwekkend mooi”

    Ik had nooit eerder van deze stad gehoord, maar ik ben blij verrast. Je proeft de oude sfeer in de straatjes, kunt naar een uitkijkpunt lopen voor een overzicht, maar zelfs langs de rivier wandelen is fijn. Mooi weer speelt wel mee. Buiten de deur eten is goedkoper dan in Nederland, probeer vooral de dumplings met blauwe bessen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bob van den Broek
    Bob van den Broek op 05-04-2019
    33 landen bezocht • 52 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Veelzijdige stad”

    Vilnius is echt een gave stad. Wij gingen daar naartoe, toen een vriendin van ons daar aan het studeren was en het is wel echt een studentenstad. Er is een wijk (Uzupis) die vindt dat ze een soort eigen land zijn. Daar heb je allerlei wetten die alleen daar gelden. Loop zeker even door die wijk heen. Verder heeft Vilnius best een paar mooie kerken en de universiteit is mooi. Er zijn oorlogsmusea, die erg indrukwekkend zijn. Vanuit Vilnius is het echt een aanrader om een uitstap te maken naar Sigulda en Turaida. Daar kun je prachtig wandelen in de natuur.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jaap van der Smissen
    Jaap van der Smissen op 27-11-2017
    29 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “KGB Museum”

    Als je iets van de Litouwse geschiedenis wil weten en leren gaan dan zeker naar het KGB museum in Vilnius. Een halve dag heb je wel nodig om alles goed te lezen en te bekijken. Het museum is zeer indrukwekkend ook omdat je de oude martelkamers in de kelders ziet en daar de gebeurtenissen gewoon voelt. Alles in is in goed Engels te lezen en de gids spreek ook vlot Engels.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annelies
    Annelies op 13-11-2017
    69 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Iets buiten Vilnius --> de kruisberg”

    Een vreemde/mooie/bijzondere plek ik Litouwen is de kruisberg. Een berg, in de middle of nowhere, boordevol met miljoenen kruizen. Aan elk groot kruizen hangen weer kleinere kruizen, waar weer meer kleinere kruizen aan hangen. Er zijn nog een paar begaanbare paden over deze berg heen. Zeker de moeite van de trip waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Stedentrip Vilnius boeken – onze tips!

Deel jouw Vilnius reiservaring en tips!

Ben jij in Vilnius geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief