27 Vakantiedagen

Vliegen naar Maleisië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Maleisië via:

Kuala Lumpur is de hoofdstad en tevens de grootste aanvlieghaven van Maleisië. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 13 uur vliegen naar Kuala Lumpur. Er gaan rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam met Malaysia Airlines en KLM (vanaf ca. €850).

De goedkoopste vluchten met overstap vind je bij Qatar Airways, Emirates en Etihad Airways, soms al vanaf €520. De totale reistijd bedraagt dan 16-18 uur. Met deze airlines heb je één van de meest luxe vluchten in economy class. Ook Singapore Airlines en Cathay Pacific hebben regelmatig goede aanbiedingen naar Kuala Lumpur, ook met overstap.

Vliegtickets zijn vaak het duurst wanneer je te laat boekt, bij reizen in het hoogseizoen (half juni tot half september) en tijdens de kerstvakantie. Het is mogelijk dat vliegtickets soms goedkoper zijn met vertrek vanaf Brussel, Düsseldorf of Frankfurt.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Maleisië

  • Boek tijdens aanbiedingen of speciale acties (zoals de KLM Werelddeal Weken) of reis het goedkoopst in de rustigere periode tussen januari-juni en september-december.
  • Het is soms goedkoper om rechtstreeks bij een luchtmaatschappij te boeken dan via een boekingssite. Vergelijk beide prijzen!
  • Zoek en vergelijk op verschillende websites voor het vinden van de goedkoopste prijs. Let hierbij ook op vliegtijd, overstappen, luchthavens etc.
  • Kijk altijd of je geld kunt besparen door niet Amsterdam, maar bijvoorbeeld Brussel, Düsseldorf of Keulen als vertrekvliegveld te nemen.

Vliegen vanuit Singapore en Thailand

Wil je vanuit één van de buurlanden van Maleisië vliegen naar Kuala Lumpur, dan is dat prima te doen. Vanaf Singapore ben je binnen iets meer dan een uur in Kuala Lumpur vanaf €60 p.p. voor een enkele reis. Ook vanuit Bangkok in Thailand gaan o.a. met Air Asia zeer goedkope vluchten naar Kuala Lumpur, vanaf zo’n €40 enkele reis. Soms kan het lonen om vanuit Amsterdam een retourticket naar Bangkok te boeken en zelf bij Air Asia een enkeltje Kuala Lumpur bij te boeken. Jammer genoeg moet je dan wel eerst van Bangkok’s internationale Suvarnabhumi vliegveld naar het kleinere Don Mueang elders in de stad reizen.

Vliegen binnen Maleisië

Binnen Maleisië is het vliegen goedkoop en een makkelijke manier om je snel door het land te verplaatsen. De goedkoopste luchtvaartmaatschappijen zijn Air Asia, Malaysia Airlines, Firefly, MASwings, Malindo Air en Berjaya Air. Hieronder een overzicht van de populairste vliegvelden:

Kuala Lumpur international Airport (KLIA)

Op ongeveer 75 kilometer buiten de hoofdstad in het plaatsje Sepang ligt de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. De luchthaven bestaat uit twee terminals die verbonden zijn met een monorail.

Langkawi International Airport

Deze kleine luchthaven op het eiland Langkawi ontvangt ook enkele internationale vluchten. Er zijn een paar winkeltjes, met tax-free producten. Verder is er een bank, pinautomaten en wat eetgelegenheden. De luchthaven ligt vrij centraal en is vanaf elke locatie op het eiland binnen een uur te bereiken.

Penang International Airport (Bayan Lepas)

Dit vliegveld ligt ten zuidoosten van het eiland Penang en is één van de oudste vliegvelden van Maleisië. Het is de derde grootste luchthaven, na Kuala Lumpur en Kota Kinabalu Airport. Air Asia en Firefly vliegen het meest op Penang Airport.

Kuala Terengganu

De luchthaven van Kuala Terengganu, Sultan Mahmud Airpport, ligt 15 kilometer ten noorden van de stad. Het is een kleine luchthaven met een aantal winkeltjes en een pinautomaat. Er gaan dagelijks vluchten van Kuala Lumpur naar Kuala Terengganu met de airlines AirAsia, Firefly en Malaysia Airlines.

Kuching International Airport (Sarawak)

De luchthaven ligt 11 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Sarawak, op Borneo. Het is één van de belangrijkste luchthavens van de staat Sarawak en een toegangspoort voor een groot gedeelte van Borneo.

Kota Kinabalu International Airport (Sabah)

Deze luchthaven is een erg belangrijke en drukke luchthaven in het noordoosten van Borneo. Het was oorspronkelijk gesticht als een militair vliegveld door het Japanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Miri International Airport (Sarawak)

De luchthaven van Miri ligt in het midden van Maleisisch Borneo, vlakbij de grens met Brunei. Malaysia Airlines en AirAsia vliegen erop vanuit diverse bestemmingen op het Maleisische schiereiland. MASwings vliegt tussen Miri en andere steden in Sarawak en Sabah.

Vliegtickets naar Maleisië boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Maleisië boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Maleisië niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Maleisië vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Maleisië via:

Bezienswaardigheden Maleisië

Alle bezienswaardigheden in Maleisië

Vliegtickets naar Maleisië


Hotels in Maleisië zoeken

Hotels in Maleisië zoeken

Boek je rondreis naar Maleisië

Van Verre
1. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Zowel groep als privé rondreizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
3. De Jong Intra Vakanties

Individuele rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Maleisië rondreizen
Vanaf €114 incl. vliegticket

Vliegtickets Maleisië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Maleisië
V.a. 447

Volg ons op Facebook