27 Vakantiedagen

Overnachten in Maleisië – soorten accommodaties

In Maleisië kun je overnachten voor een prima prijs-kwaliteitverhouding. De prijzen zijn weliswaar net wat hoger dan in landen als Thailand, Indonesië, Vietnam en Cambodja, maar blijven erg acceptabel en liggen vele malen lager dan in Europa. Backpackers kunnen op de meeste plekken terecht in goedkope hostels. In de Cameron Highlands, op Penang en in Kuala Lumpur is de keuze aan middenklasse hotelletjes groot. Voor luxe resorts zijn eilanden zoals Langkawi en Tioman geschikt; backpackers gaan liever naar de Perhentian Islands. Op Borneo liggen de prijzen voor een overnachting vaak wat hoger. In het hoogseizoen is het aan te raden om vooraf te reserveren.

Budget accommodaties (€5 – €25)

In de grote steden kun je voor een paar euro terecht in een hostel op een slaapzaal. Deze zijn in Maleisië over het algemeen netjes en schoon. O.a. op Borneo heb je de mogelijkheid om bij lokale mensen thuis te overnachten. Echt comfortabel is het niet, maar je bent wel een ervaring rijker.

Bekijk alle budget accommodaties in Maleisië.

Middenklasse accommodaties (€25 – €60)

Hoeveel je betaalt voor een middenklasse accommodatie is gedeeltelijk afhankelijk van de ligging. Zit je in het centrum van Kuala Lumpur dan betaal je ca. €50 per nacht. In de buitenwijk wordt dit al een stuk goedkoper voor prima 3-sterren-hotels. Over het algemeen is accommodatie op de eilanden wat duurder dan op het vasteland, maar ook hier kun je meestal voor prima prijzen je eigen kamer met badkamer en airco boeken.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Maleisië.

Luxe accommodaties (€60 – €150)

Aan luxe accommodatie is in Maleisië geen gebrek. Van superdeluxe hotelkamers in de steden tot complete villa’s en de fraaiste 5-sterren-resorts aan het strand. Vooral Langkawi is geliefd om zijn mooie resorts met privé-strand. Op de duikeilanden ten oosten van Borneo zijn enkele schitterende duikresorts met over-water-bungalows.

Bekijk alle luxe accommodaties in Maleisië.

Hotels in Maleisië zoeken

Hotels in Maleisië zoeken

Boek je rondreis naar Maleisië

Van Verre
1. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Zowel groep als privé rondreizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
3. De Jong Intra Vakanties

Individuele rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Maleisië rondreizen
Vanaf €114 incl. vliegticket

Vliegtickets Maleisië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Maleisië
V.a. 447