Met afstand de grootste toeristentrekker van Mexico is het schiereiland Yucatán, in het zuidoosten. Hier liggen beroemde Mayaruïnes zoals Uxmal en het wereldwonder Chichén Itzá. Maar nog veel bekender zijn Playa del Carmen en Cancún, resortwalhalla’s waar de all-in-toerist bruinbakt, snorkelt en cocktails drinkt. De ware ziel van Mexico ligt in de armere zuidelijke staten Oaxaca en Chiapas, die de grootste concentratie inheemse bevolking herbergen; hier wordt muziek gemaakt op gezellige dorpspleinen tussen bontgekleurde huisjes; hier vind je traditionele nijverheid en kunsten en hier kom je voor weinig tot rust op paradijselijke strandjes.

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Mexico is met zijn bijna twee miljoen vierkante kilometer landoppervlak een énorm land; alleen de hoofdstad Mexico-Stad heeft al meer inwoners dan heel Nederland. De toeristisch gezien meest interessante bezienswaardigheden en regio's liggen in de zuidelijke helft van het land.

 • Top
  Chichén Itzá

  Chichén Itzá

  Bekendste Mayasite van Mexico
  17 reviews

  Chichén Itzá is de bekendste Mayasite in Mexico. Het hoort bij de Zeven Nieuwe Wereldwonderen en is een absolute must-see. Het kan er druk zijn, maar dat doet niets af aan het reusachtige prachtgebied vol piramides, tempels en ruïnes.

  Lees meer >

 • Top
  Guanajuato

  Guanajuato

  UNESCO-stad in centraal Mexico
  7 reviews

  Het spectaculaire Guanajuato is één van de mooiste steden van Mexico, zo niet de hele wereld. De stad werd gesticht in de 16e eeuw door de Spanjaarden en is anno nu UNESCO Werelderfgoed.

  Lees meer >

 • Mexico-Stad

  Mexico-Stad

  Bruisende megastad
  8 reviews

  Mexico-Stad is ontzagwekkend en fascinerend en heeft een rijke geschiedenis. De vele wijken hebben een eigen karakter en het is dan ook zeker aan te raden buiten het centrum te gaan kijken.

  Lees meer >

 • Oaxaca

  Oaxaca

  Mexico’s culturele hart
  6 reviews

  De sfeervolle stad Oaxaca wordt beschouwd als het culturele hart van Mexico; overal vind je traditionele handwerken en kunsten. In de gelijknamige staat zijn de inheemse invloeden groot. Ook vind je er fraaie, kleinschalige strandplaatsjes.

  Lees meer >

 • Palenque

  Palenque

  Mayastad in de jungle
  8 review

  Palenque wordt door velen beschouwd als de mooiste en best bewaarde oude Mayastad van Mexico. De ruïnes hebben een mystieke ligging middenin het oerwoud. Hoogtepunten zijn de Tempel van de Inscripties en het Grote Paleis.

  Lees meer >

 • Playa del Carmen

  Playa del Carmen

  Vissersdorp werd badplaats
  28 reviews

  Playa del Carmen was ooit een gemoedelijk vissersdorpje, maar is nu de onder Nederlanders bekendste en populairste Mexicaanse badplaats. Het is er druk en toeristisch, maar de sfeer blijft gemoedelijk en gezellig en de stranden prachtig.

  Lees meer >

 • Puebla

  Puebla

  Slenteren en eten
  6 reviews

  Puebla is misschien wel de meest Spaanse stad in Mexico. Het is heerlijk slenteren door de historische straatjes. ’s Avonds flaneer je over het plein en eet je de typische mole poblano.

  Lees meer >

 • San Cristóbal de las Casas

  San Cristóbal de las Casas

  Hart van de Indianencultuur
  10 reviews

  San Cristóbal de las Casas is bijzonder sfeervolle stad met indiaanse invloeden. De heuvelachtige straten, sfeervolle pleinen, levendige muziek-scene en indianeninvloeden maken een verblijf in San Cristobal onvergetelijk.

  Lees meer >

 • San Miguel de Allende

  San Miguel de Allende

  Prachtstad vol kerken en kunst
  3 reviews

  De kunststad San Miguel de Allende is werkelijk een juweeltje van koloniale architectuur met eindeloos veel kerken, klokken en torentjes. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straten, shoppen in artistieke winkeltjes en sfeer proeven.

  Lees meer >

 • Teotihuacán

  Teotihuacán

  Mysterieuze ruïnestad
  6 reviews

  De imponerende ruïnestad Teotihuacán was ooit de hoofdstad van het grootste precolumbiaanse rijk in Mexico. De overblijfselen vormen één van de beroemdste en meest mysterieuze historische sites van Mexico.

  Lees meer >

 • Top
  Yucatán

  Yucatán

  Witte stranden & Mayaruïnes
  22 reviews

  Schiereiland Yucatán vormt de meest bezochte regio van Mexico. Het is een waar toeristenparadijs met prachtige stranden, luxe all inclusive resorts, schitterende duikplekken en natuurlijk de eeuwenoude Mayaruïnes.

  Lees meer >

Rondreizen naar Mexico

Top 3 Mexico specialisten

Riksja Mexico

Riksja Mexico

Stel zelf de Mexico rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een ruim aanbod aan Mexico groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen, ook mogelijk met andere landen!
Bezoek website


TUI

TUI

TUI heeft het grootste en goedkoopste aanbod aan Mexico strandvakanties in Playa del Carmen, Cancun, Tulum en de Rivièra Maya.
Bezoek website


Meer Mexico reisorganisaties

Local Hero Travel
Shoestring
Kras Reizen
Djoser
Sawadee
Tenzing Travel
YourWay2Go
De Vakantiediscounter