27 Vakantiedagen

Vliegen naar Mexico

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Mexico via:

Mexico is een populaire reisbestemming. De twee meest voor de hand liggende luchthavens om heen te vliegen zijn die van Mexico-Stad en Cancún. Veel rondreizen langs de Mayaroute beginnen (en eindigen) altijd in Cancún. Ook veel pakketreizen en strandvakanties naar de Rivièra Maya maken gebruik van de luchthaven van Cancún.

Vanaf Amsterdam is de vliegduur naar Mexico-Stad zo’n 13 uur met een rechtstreekse vlucht. Alleen KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Mexico City, reken op minimaal €800 à €900, maar vaak ook meer dan dat.

Naar Cancún duurt de vlucht 10 à 11 uur en vlieg je rechtstreeks met TUI. Reken op tussen de €600 à €900 in het laagseizoen. In het hoogseizoen moet je al snel rekenen op €1000 à €1300.

Met een overstap zijn de vliegtickets naar Mexico goedkoper en heb je meer opties, maar duurt de reis wel langer; vanaf €650 à €700 en minimaal zo’n 16 uur. Betaalbare mogelijkheden zijn er o.a. door te vliegen via de Verenigde Staten of bijvoorbeeld via Madrid met Iberia of Air Europa.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Mexico

  • Check ook de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. De prijzen van Amerikaanse airlines kunnen gunstig uitvallen, bijvoorbeeld via Miami of Houston.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer dan altijd of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Check ook altijd de vertrekprijzen vanaf andere grote internationale vliegvelden rond Nederland, zoals Brussel, Düsseldorf of Keulen.

Vliegen vanuit andere landen in Latijns-Amerika

Met Aeromexico of bijvoorbeeld LAN kun je tussen de grote Mexicaanse steden en de Midden- en Zuid-Amerikaanse hoofdsteden vliegen. Copa Airlines vliegt via Panama City.

Binnenlandse vluchten Mexico

Er zijn veel binnenlandse vluchten beschikbaar in Mexico. Let op, want bijna alle vliegvelden hebben twee namen, nl.: (…) International Airport en een lokale naam, bijv. Angel Albino Corzo. De grootste maatschappij is Aeromexico en zij vliegt op nagenoeg elke bestemming. De belangrijkste vliegvelden van Mexico zijn:

Benito Juarez International Airport (airport code MEX)

De (inter)nationale luchthaven ligt 5 km van het centrum van Mexico-Stad in oostelijke richting. Hij wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten. Er zijn 2 terminals waartussen een gratis treintje rijdt.

Cancún International Airport (airport code CUN)

Dit vliegveld ligt 20 tot 30 min rijden vanaf Cancún, afhankelijk van welk hotel. Playa del Carmen ligt op plm. 50 min rijden.

Acapulco International Airport (airport code ACA)

Dit is de belangrijkste luchthaven aan de Pacific. Er zijn dagelijks vluchten naar o.a. Mexico-Stad. Het ligt 26 km van de stad Acapulco.

Tuxtla Gutierrez International Airport (airport code TGZ)

Dit vliegveld ligt het meest voor de hand voor reizen naar San Cristóbal de las Casas. De afstand is plm. 60 km. via een moderne snelweg. Er zijn dagelijks vluchten naar o.a. Mexico-Stad.

Hermosillo International Airport (airport code HMO)

Dit is het grootste vliegveld in het noorden van Mexico.

Xoxocotlán International Airport (airport code OAX)

Dit is het vliegveld van Oaxaca.

Vliegtickets naar Mexico boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Mexico boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook TUI.nl. Zoek voor vliegtickets naar Mexico niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Mexico vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Mexico via:

Bezienswaardigheden Mexico

Alle bezienswaardigheden in Mexico

Vliegtickets naar Mexico


Hotels in Mexico zoeken

Hotels in Mexico zoeken

Boek je rondreis naar Mexico

TUI
3. TUI

Goedkope strandvakanties.
Bezoek website

Riksja Mexico
1. Riksja Mexico

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps- en familiereizen.
Bezoek websiteBekijk Mexico rondreizen
Vanaf €691 incl. vliegticket

Vliegtickets Mexico

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 422

Volg ons op Facebook