27 Vakantiedagen

Reizen binnen Namibië – Openbaar vervoer & transport

Zelf een rondreis Namibië maken? Buiten de steden om kent Namibië nauwelijks openbaar vervoer. Vandaar dat een eigen auto, georganiseerde tour of liften vaak de enige vormen van reizen zijn.

Bussen

Er is een busmaatschappij, de Intercape, die busverbindingen aanbiedt tussen enkele steden zoals Windhoek, Swakopmund, Walvisbaai en Rundu. Ook biedt deze busdienst ritten naar Kaapstad in Zuid-Afrika of Victoria Falls in Zambia aan. De kwaliteit van de bussen is vaak goed en tickets zijn redelijk qua prijs.

Vliegen

Net buiten Windhoek is het internationale vliegveld van Namibië gevestigd. Met kleine vliegtuigjes wordt tussen Windhoek en enkele nationale toeristische bestemmingen gevlogen, zoals Swakopmund, Etosha, Lüderitz en Sossusvlei. Binnenlandse vluchten zijn vaak redelijk prijzig en omdat de vliegtuigjes klein zijn kunnen er maar enkele passagiers tegelijk mee. Ruim van tevoren reserveren is daarom aan te raden.

Treinen

Namibië kent twee spoorwegen waar passagierstreinen rijden. Namelijk van oost naar west en van noord naar zuid dwars door het land. Windhoek is de plaats waar de twee lijnen samenkomen. Vaak worden passagierstreinen gecombineerd met goederentreinen, waardoor de treinen langzaam zijn met optrekken en afremmen. Reizen per trein is zeker niet de snelste manier van om van A naar B te komen. Treinen rijden vaak niet volgens schema en stoppen te pas en te onpas onderweg waardoor veel vertraging kan worden opgelopen.

Auto & motor

De wegen in Namibië zijn over het algemeen goed onderhouden. Tussen steden en grote plaatsen liggen geasfalteerde wegen. Veel wegen in dunbevolkte gebieden bestaan echter uit zand, gravel en stenen. In steden zoals Windhoek en Swakopmund zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd; daarbuiten wordt het lastig om een auto te huren. In Namibië is het mogelijk om uren te rijden zonder ander verkeer te zien. Ga daarom goed voorbereid op reis. Zorg voor voldoende eten en drinken, neem een goede navigatie of wegenkaart mee en zorg voor één of meerdere reservewielen. In Namibië wordt aan de linkerkant gereden. Om in dit land te rijden is bezit van een internationaal rijbewijs verplicht. Dit is bij de ANWB aan te vragen.

Lokaal vervoer

In de hoofdstad Windhoek bestaan busdiensten en rijden minibusjes af en aan tussen het stadscentrum en de verschillende wijken. Ook is het mogelijk gebruik te maken van taxi’s. Buiten Windhoek is er niet of nauwelijks lokaal vervoer en zijn reizigers dus aangewezen op hun eigen vervoer. Daarnaast is het in Namibië ook redelijk normaal om te liften in de dunbevolkte gebieden. Mocht je hier willen liften, laat je dan altijd afzetten bij een grotere plaats waar ook overnachtingsmogelijkheden zijn. Vanwege het weinige verkeer op de weg, kan het namelijk lang duren voordat je weer een vervolglift krijgt.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Namibië specialisten

Riksja Namibië

Riksja Namibië

Bij Riksja Travel werken alleen maar leuke mensen! Een toffe reisorganisatie waar je met behulp van bouwstenen je eigen Namibië / Afrika rondreis kunt samenstellen.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Een échte Namibië-specialist met een breed scala aan vaststaande rondreizen door heel Namibië én de mogelijkheid om je privé-rondreis op maat te laten maken! Vrijblijvende adviezen & offertes.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Ruim aanbod aan individuele Namibië rondreizen & groepsrondreizen, met o.a. kampeersafari's en rondreizen per huurauto.
Bezoek website

Meer Namibië reisorganisaties

Sawadee
Sawadee

Avontuurlijk kamperen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB

Inidivuele- en groepsreizen.
Bezoek website

SNP
SNP

Actieve natuurreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Namibië.
Bezoek website

TUI
TUI

Breed aanbod.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Écht op reis.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Namibië

Riksja Namibië
1. Riksja Namibië

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Offertes op maat.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Namibië rondreizen
Vanaf €643 incl. vliegticket

Vliegtickets Namibië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Namibië
V.a. 685