Reizen binnen Namibië – Openbaar vervoer & transport

Buiten de steden om kent Namibië nauwelijks openbaar vervoer. Vandaar dat een eigen auto, georganiseerde tour of liften vaak de enige vormen van reizen zijn.

Bussen

Er is een busmaatschappij, de Intercape, die busverbindingen aanbiedt tussen enkele steden zoals Windhoek, Swakopmund, Walvisbaai en Rundu. Ook biedt deze busdienst ritten naar Kaapstad in Zuid-Afrika of Victoria Falls in Zambia aan. De kwaliteit van de bussen is vaak goed en tickets zijn redelijk qua prijs.

Vliegen

Net buiten Windhoek is het internationale vliegveld van Namibië gevestigd. Met kleine vliegtuigjes wordt tussen Windhoek en enkele nationale toeristische bestemmingen gevlogen, zoals Swakopmund, Etosha, Lüderitz en Sossusvlei. Binnenlandse vluchten zijn vaak redelijk prijzig en omdat de vliegtuigjes klein zijn kunnen er maar enkele passagiers tegelijk mee. Ruim van tevoren reserveren is daarom aan te raden.

Treinen

Namibië kent twee spoorwegen waar passagierstreinen rijden. Namelijk van oost naar west en van noord naar zuid dwars door het land. Windhoek is de plaats waar de twee lijnen samenkomen. Vaak worden passagierstreinen gecombineerd met goederentreinen, waardoor de treinen langzaam zijn met optrekken en afremmen. Reizen per trein is zeker niet de snelste manier van om van A naar B te komen. Treinen rijden vaak niet volgens schema en stoppen te pas en te onpas onderweg waardoor veel vertraging kan worden opgelopen.

Auto & motor

De wegen in Namibië zijn over het algemeen goed onderhouden. Tussen steden en grote plaatsen liggen geasfalteerde wegen. Veel wegen in dunbevolkte gebieden bestaan echter uit zand, gravel en stenen. In steden zoals Windhoek en Swakopmund zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd; daarbuiten wordt het lastig om een auto te huren. In Namibië is het mogelijk om uren te rijden zonder ander verkeer te zien. Ga daarom goed voorbereid op reis. Zorg voor voldoende eten en drinken, neem een goede navigatie of wegenkaart mee en zorg voor één of meerdere reservewielen. In Namibië wordt aan de linkerkant gereden. Om in dit land te rijden is bezit van een internationaal rijbewijs verplicht. Dit is bij de ANWB aan te vragen.

Lokaal vervoer

In de hoofdstad Windhoek bestaan busdiensten en rijden minibusjes af en aan tussen het stadscentrum en de verschillende wijken. Ook is het mogelijk gebruik te maken van taxi’s. Buiten Windhoek is er niet of nauwelijks lokaal vervoer en zijn reizigers dus aangewezen op hun eigen vervoer. Daarnaast is het in Namibië ook redelijk normaal om te liften in de dunbevolkte gebieden. Mocht je hier willen liften, laat je dan altijd afzetten bij een grotere plaats waar ook overnachtingsmogelijkheden zijn. Vanwege het weinige verkeer op de weg, kan het namelijk lang duren voordat je weer een vervolglift krijgt.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Namibië specialisten

Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Christine maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherp geprijsde groeprondreizen en safari reizen naar Namibië met Nederlandstalige reisleiding.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan individuele Namibië rondreizen & groepsrondreizen, met o.a. kampeersafari's en rondreizen per huurauto.
Bezoek website

Meer Namibië reisorganisaties

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Persoonlijk advies.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Avontuurlijk kamperen.
Bezoek website

Riksja Namibië
Riksja Namibië

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

SNP
SNP

Actieve natuurreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Namibië.
Bezoek website

Van Verre Afrika
Van Verre Afrika

Reizen op maat naar Afrika.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Écht op reis.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Namibië

Local Hero Travel
1. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
3. FOX Verre Reizen

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Namibië rondreizen
Vanaf €2265 incl. vliegticket

Vliegtickets Namibië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Namibië
V.a. 678 Meer over vliegen naar Namibië