• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Gelderland vakantie ervaringen,
reviews & persoonlijke tips

3 Gelderland reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

100%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Sridevi Lakshmana op 23-02-2021

  “Very beautiful ”

  Full of nature. Nice options for renting bicycles and ride. Can also be covered by car.
  Good option for all seasons.
  Bring your own food. Only one restaurant near the information center is available.

 • Jacqueline Westerhoff op 14-01-2021

  “Nationale parken en chique steden tussen de rivieren”

  Gelderland is niet alleen de grootste provincie van Nederland maar wellicht ook de meest veelzijdige; of je nu een natuurliefhebber, watersporter of shopaholic bent, er is voor ieder wat wils.

  Het nationaal park de Veluwe is zonder twijfel het meest bekende natuurgebied, waar je heerlijk actief bezig kunt zijn maar ook in alle rust van de prachtige natuur kunt genieten. Het enige nadeel is wellicht dat heel veel mensen dit willen, waardoor het gebied vaak wel iets te toeristisch kan aanvoelen maar in de omgeving van Epe en vooral Vaassen kan het meestal net en pannenkoeken eten bij de Ossenstal in Epe, het pannenkoekenrestaurant dat daar al een halve eeuw staat, mag je eigenlijk niet missen. Eveneens in Epe vind je de gezellige en compacte dierentuin De Wissel.

  Sowieso iets rustiger zijn de weidse heidevelden in Salland, de Posbank en de uitgestrekte bossen in de Achterhoek. In Eibergen kom je in het landschap nog een mooie watermolen tegen en in het naastgelegen winkeltje kun je ambachtelijk pannenkoekenmeel én het recept kopen.

  De bekendste steden zijn Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Zutphen. Apeldoorn is qua stad ietwat gewoontjes, maar wel een goede uitvalsbasis voor onder andere attractiepark de Julianatoren (vooral voor wat kleinere kinderen erg leuk), Apenheul en Paleis / Landgoed het Loo. Vanuit Arnhem kun je naar het Openluchtmuseum; het is zo uitgebreid en divers is dat je het meerdere keren kunt bezoeken. Dit geldt ook voor de eveneens nabijgelegen Burger´s Zoo. Zutphen is een van de Nederlandse Hanzesteden die in Gelderland ligt. Het is een nostalgische plaats met monumentale panden, grachten, huizen aan het water en een gezellig en compact centrum. Het heeft knusse pleinen met leuke cafés en restaurants, maar ook aan de kade kun je gezellig iets drinken of een hapje eten. Een aanrader is een boottocht door de grachten terwijl de kapitein / gids heel boeiend vertelt over de geschiedenis van Zutphen.

  Arnhem is dé modestad en het centrum is daarom bij uitstek geschikt om mode te shoppen en om dit te combineren met een drankje en hapje of uitgebreid diner, bijvoorbeeld rondom de Korenmarkt of Jansplaats. In de zomermaanden is het ook heerlijk vertoeven op de terrassen aan de Rijnkade. Hier vind je vooral restaurants met een mediterrane kaart. Net als Arnhem is ook Nijmegen een enigszins chique stad met nog veel historische panden, ideaal om het shoppen af te wisselen met wat cultuur opsnuiven. Dit doe je eigenlijk al als je door het Kronenburgerpark wandelt. Een ander park dat je niet mag missen is De Valkhof. Hier vind je een mooie kapel, een uitkijktoren en een brug van waaruit je een mooi uitzicht hebt over het park. Vanaf de kade over de Waal kun je genieten van de mooie skyline van Nijmegen met de Waalbrug op de achtergrond. De gezelligste terrasjes en meest bijzondere restaurantjes vind je aan de Grote Markt. Hier ben je ook dichtbij monumentale bezienswaardigheden zoals het Stadhuis en De Waagh.

  Hoewel je in Gelderland een ongekend aantal hotels vindt, van heel eenvoudig tot super de luxe, is deze provincie vanwege de veelzijdige natuur uitermate geschikt om te kamperen. Campings, van basic tot voorzien van de meest uitgebreide faciliteiten zijn er dan ook genoeg. Daarnaast zijn er ook vakantieparken in overvloed, elke (bekende) keten is er minstens een keer vertegenwoordigd.

 • Peter Verburg op 05-10-2020

  “De grote rivieren & de Veluwe!”

  Bij Gelderland denk je natuurlijk als eerste aan de Veluwe, en dat is terecht. Dit is toch wel een uniek natuurgebied met vooral in augustus en september prachtige heidevelden en natuurlijk volop wilde dieren. Het is er zomers wel érg druk, zeker afgelopen zomer tijdens de coronacrisis toen mensen sowieso veel in eigen land weggingen. Maar is wel de leukste vakantieregio buiten de kust en de eilanden, wat mij betreft, qua sfeer, landschap en soorten campings en bungalowparken. Hoenderloo en Otterlo zijn leuke plaatsjes om in de buurt te verblijven, of je kunt iets verder van de Veluwe af bij Voorthuizen.

  Los van de Veluwe is Gelderland natuurlijk het stroomgebied van de bekendste grote rivieren: Rijn, Waal en (op grens met Brabant) de Maas. Dit is ook een erg mooi stukje Nederland, letterlijk en figuur het 'hart' van Nederland zegmaar.

  Erg mooi is ook het stuk Rijn bij Millingen (tip: De Millinger Theetuin!) en Fort Pannerden, zegmaar waar de Rijn ons land inkomt vanuit Duitsland.

  Qua grote steden in Gelderland vind ik persoonlijk Nijmegen leuker en bijzonderder (qua sfeer en cafés enzo ook) dan Arnhem. Apeldoorn vind ik niet zo boeiend.

Gelderland vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Gelderland reiservaring en tips!

Ben jij in Gelderland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief