• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Noord-Holland vakantie ervaringen,
reviews & persoonlijke tips

6 Noord-Holland reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

33%

Wel oké

17%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Bernyf op 30-12-2020

  “Zandvoort”

  Lang weekend in de winter in Zandvoort. Mooie brede stranden waarop je fijne strandwandeling kunt maken. Heerlijke strandtenten voor warme chocomelk en lekkers! Wandeling in de duinen vlak langs het circuit, interessant om te bekijken. Het centrum vonden wij niet zoveel aan.

 • Lianne Bosch op 30-12-2020

  “Marken in de Zuiderzee”

  Niet zo bekend als Volendam, en volgens ons ook veel leuker; het voormalige eiland Marken. Nu in het Markermeer, maar eerst lag het in de Zuiderzee.
  Een oud visserdorp op een eiland, nu verbonden door een lange dijk. Via Monnickendam rijd je enkele kilometers langs die dijk en dan ineens zie je het liggen.
  Parkeren is wel duur (9 euro voor een dag), maar dan kan je ook van start. Wij liepen een wandeling van ruim 8 km die over het hele eiland voert, door de diverse buurtschappen (kerkebuurt, rozenwerf, grote werf).
  Een wijds landschap met bijna geen bomen. In de verte zie je het drukke Volendam.
  Het mooiste buurtschap is de Rozenwerf met de ijsbrekers in het meer. Superklein maar prachtig.
  Het dorp zelf is pittoresk, met houten huisjes waar vaak de was buiten te drogen hangt. Het haventje is gezellig en schattig. En ook de oude buurtjes met de smalle steegjes is echt bijzonder. Wij hebben er van genoten, zo klein knus en toch op een steenworp afstand van het drukke Amsterdam.

 • Karin op 29-12-2020

  “Schoorlse duinen”

  Top wandelgebied. Vanaf het bezoekerscentrum gaan diverse wandelroutes. Allemaal prima uitgezet met gekleurde pijlen. De blauwe is mijn favoriet: 11 km door bos, duin en langs het strand. In het weekend kan het er druk zijn: ga vroeg en je hebt het gebied voor je alleen!

 • Karin op 29-12-2020

  “Het Zwanenwater nabij Callantsoog”

  Mooi stukje Nederland zit verscholen in dit duingebied nabij Callantsoog. Natuurmonumenten onderhoudt hier een prachtig stukje natuur: een mooi meer waar het prachtig wandelen is. Als het rustig is zijn er vogels in overvloed te zien.

 • Sander op 29-12-2020

  “Veel te zien en veel toeristische plekken”

  Eindelijk een keer overnacht in Noord-Holland buiten Amsterdam, namelijk in Uitgeest. Hier hadden we een echte vakantiewoning op de jachthaven, wat gelijk ook het leukste van Uitgeest is en waarschijnlijk helemaal in de zomer. Vanuit hier een aantal typische toeristische plekken aangedaan, zoals Marken. Toen het ging regenen baal je toch wel een beetje dat de horeca dicht is zodat je eigenlijk je tripje moet afbreken. Ook het vissersdorp Volendam bezocht en ook hier waren bijna geen toeristen, maar dat siert het dorp juist. Echter bij onze laatste bestemming de Zaanse Schans is het heerlijk en mooi als het zo rustig is en met een koffie en koekje to-go is het een prima uitje. Eigenlijk slechts een klein deel gezien van Noord-Holland maar er is nog veel meer te zien, zoals de stranden en de grotere plaatsen in het Noorden zoals Alkmaar of Den Helder.

 • Peter Verburg op 05-10-2020

  “Zoveel meer dan Amsterdam & de kust!”

  Noord-Holland is een beetje Nederland in het klein: weilanden, water, kust, zee, oude vissersplaatsen en fraaie grachtensteden. Álles is er! Amsterdam is natuurlijk fantastisch en uniek, maar liever nog kom ik in Haarlem, een beetje Amsterdam in het klein met mínstens zulke mooie grachten en straatjes. Ook erg de moeite waard qua dagtripje steden zijn Alkmaar, Hoorn en Enkhuizen. En Medemblik niet te vergeten! Zoveel mooie historische steden in Noord-Holland.

  Voor wie liever natuur opzoekt kan ik eigenlijk het hele stuk tussen Amsterdam en Alkmaar aanraden, 'Laag Holland' heet dat volgens mij. Heel pittoresk en typisch Nederland uit de boekjes, rond (water)dorpen als Broek in Waterland, Ransdorp en Den Ilp. Ook de Beemster is heel mooi om de fietsen! Bij Jisp en de Rijp enzo. Leuk ook om in zulke plekjes een b&b te boeken.

  Qua kustlijn ben ik geen liefhebber van Zandvoort: lelijke plaats, veel flats en oude glorie. Egmond is al een stuk prettiger en leuker! Bergen aan Zee wat hipper en hoe hoger je gaat hoe minder druk de stranden, over het algemeen (Julianadorp, Callantsoog...).

Noord-Holland vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Noord-Holland reiservaring en tips!

Ben jij in Noord-Holland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief