• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Zeeland vakantie ervaringen,
reviews & persoonlijke tips

4 Zeeland reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

75%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

25%

 • Karen hanekæn op 13-05-2024

  “Vreselijke ervaring”

  Wij gaan hier nooit meer naar toe. Ik zat in een prima appartement in de buurt van de zee, met 3 kinderen. Opeens loopt er een dronken man naar mijn dochtertje en urineerd op haar hoofd. De politie ziet dit, en gaat selfies maken met de man. Ongeloofelijk

 • Jacqueline Westerhoff op 14-01-2021

  “Nostalgische steden, zonovergoten kusten en relaxte stranden”

  Zeeland is de Nederlandse provincie waarmee ik het minst bekend ben, enkel omdat ik er (nog) niet zo vaak geweest ben en dat is echt zonde. De natuur is er prachtig, de steden zijn nostalgisch en hier en daar zelfs wat kneuterig én de stranden zijn er minstens zo mooi als aan de Noord- en Zuid-Hollandse kust, echter een heel stuk rustiger en gemoedelijker. Bovendien is Zeeland onze provincie met de meeste zonuren. Veel Nederlanders en ook buitenlandse toeristen komen er om bovengenoemde redenenen vakantie vieren. Het is dan ook niet zo gek dat er in Zeeland voor elke vakantiewens een passende accommodatie te vinden is: campings, vakantieparken, bed & breakfasts en hotels; allemaal van basic tot luxe.

  Middelburg, de provinciehoofdstad, is een bezoek meer dan waard. Het centrum heeft veel monumentale panden en doet hierdoor nog Middeleeuws aan, maar heeft onder andere door de aanwezigheid van de bekende winkelketens ook een modern tintje. Al met al voelt het, wanneer je door de straatjes, over de pleinen en langs de kades wandelt, alsof de tijd er heeft stilgestaan.

  Je kunt de binnenstad van Middelburg en het stukje daar net buiten makkelijk te voet verkennen. Als je met de trein aan komt reizen, kun je deze stadswandeling al vanaf het station starten. Even uitrusten en van een hapje en / of drankje genieten kan onderweg op de vele terrasjes. De brasserie van het Fletcher hotel is erg leuk om te lunchen of koffie te drinken. Nostalgische plekjes waar je beslist langs en doorheen moet slenteren zijn het Domplein, de Kuiperspoort, Schuddebeursstraat en de Koepoort. Onderweg kom je langs diverse mooie historische en monumentale gebouwen zoals het Oude Stadhuis, de Oostkerk en Lange Jan.

  Een hele leuke ervaring is een rondvaart door de Middelburgse grachten en over de Zeeuwse wateren. Je passeert dan alle bezienswaardigheden van Middelburg. Dit is zelfs als je er al langs gewandeld bent nog een belevenis die je niet had willen missen.

 • José op 28-12-2020

  “Lekker uitwaaien in eigen land”

  Wegens Corona veel ontdekt in eigen land, waaronder Zeeland. Een overnachting in B&B Zoutelande was een goed uitgangspunt om veel te ontdekken in Zeeland: Vlissingen (stad is oud en saai, maar kust is leuk om overheen te fietsen en wegwaaien & genieten van geluiden gemaakt door Windorgel), Middelburg (een heel gezellig centrum en eigen bierbrouwerij). Rij ook over de Zeedijk voorbij Westkapelle, een lange weg uitkijkend over de zee, genietend van de aanwezige (kite)surfen en strandliefhebbers. Op de terugweg hebben we Domburg en Veere aangedaan, maar deze steden zijn in de zomer te druk.

 • Peter Verburg op 27-10-2020

  “Soms een beetje oubollig, maar wat geeft dat!”

  Over Zeeland kun je eigen niks kwaads zeggen. Zoveel mooie uitgestrekte stranden, veel fijner en vaak rustiger qua sfeer dan de stranden in Noord- en Zuid-Holland. Zeeuwen kunnen wat stug zijn, maar mogen trots zijn op hun mooie provincie. Ik hou zelf het meest van het stadje Veere en Middelburg als het om stadjes gaat, en van de hoek Domburg-Zoutelande-Dishoek als het om de Zeeuwse kust gaat.

  Hier en daar is Zeeland ook wel wat 'stil blijven staan', er zijn best wat oude vergrijsde hotelletjes en pensions en op sommige plekken voelt het soms wat oubollig of vergane glorie. Aan de andere kant: wat maakt dat ook uit? Ik kom altijd graag in Zeeland!

Zeeland vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Zeeland reiservaring en tips!

Ben jij in Zeeland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief