27 Vakantiedagen

Beste reistijd Nederlandse Antillen

Aruba, Bonaire en Curaçao

Deze eilanden hebben vrijwel altijd hoge temperaturen, weinig neerslag en veel zonuren. Al deze zaken maken de bovenwindse eilanden tot een zonbestemming die het hele jaar te bezoeken is. Toch zit er een klein verschil in de maanden die het prettigst zijn en de maanden die iets minder prettig zijn.

Hoogseizoen (tweede helft december t/m september)

Tijdens het zomerseizoen kom je op de eilanden temperaturen tegen die overdag rond de dertig graden Celsius liggen. Prima weer voor activiteiten in en rond de zee. Rond de feestdagen in december heerst er een topdrukte op de eilanden. Als je rond deze tijd naar de ABC- eilanden wilt, dien je ver vooraf te reserveren.

Natseizoen (oktober tot en met de eerste helft van december)

Nat seizoen is eigenlijk een wat overdreven aanduiding, want ook in deze periode is het voornamelijk zeer zonnig. De kans op meerdere dagen achter elkaar regen en intensievere buien is nu echter iets groter dan in het hoogseizoen. Omdat de ABC- eilanden net beneden het gebied liggen waar orkanen voorkomen, is de kans hierop vrijwel onmogelijk.

Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten

In tegenstelling tot de benedenwindse hebben de bovenwindse eilanden wel een duidelijk regenseizoen. Tijdens dit regenseizoen is er ook kans op orkanen. De beste reistijd voor de SSS- eilanden is dan ook het droge seizoen vanaf januari tot en met april.

Hoogseizoen (januari tot en met april)

In het droge seizoen geniet je van hoge temperaturen (rond de dertig graden Celsius) die zeer veraangenamen door de verkoelende passaatwinden. De kans op (buiige) regen is vrij klein, alhoewel er toch iedere dag wel een buitje op de loer ligt. De zon schijnt deze dagen zeker acht uur per dag, toch gaat er bijna geen dag voorbij dat er enige bewolking is.

Regenseizoen (mei tot en met december)

In het regenseizoen is het zeer warm met temperaturen tot ver in de dertig graden en tevens heerst er een hoge luchtvochtigheid. Er kunnen in deze periode korte, maar zeer hevige, stortbuien plaatsvinden. Door de opwarming van het zeewater is de kans op tropische depressies in de maanden augustus en september het grootst en deze kunnen zelfs uitgroeien tot een orkaan. Dit ondervond Sint Maarten op 6 september 2017 toen de orkaan Irma het eiland aandeed en een grote ravage achterliet.


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Nederlandse Antillen

°C 29 29 30 30 30 31 32 32 32 31 31 30
mm 80 38 34 75 124 85 98 128 127 126 145 83
J F M A M J J A S O N D

Lees verder: Visum >

Top 3 Nederlandse Antillen specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI met hun Dreamliner direct naar Aruba, Curaçao en Bonaire vliegt, biedt TUI scherpe pakketprijzen voor zonvakanties naar de Antillen.
Bezoek website


De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen voor o.a. last minutes, all inclusives en adult only vakanties.
Bezoek website


Corendon

Corendon

Bij Corendon vlieg je met de KLM naar de Nederlandse Antillen. Ze bieden diverse all inclusives en vaak goede last minutes.
Bezoek website

Boek je vakantie naar de Nederlandse Antillen

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
2. De Vakantie discounter

Goedkope zonvakanties .
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk Nederlandse Antillen vakanties
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Nederlandse Antillen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nederlandse Antillen
V.a. 462