27 Vakantiedagen

Eten & drinken

Wat betreft de Antilliaanse keuken merk je ook hier weer de tweedeling tussen de bovenwindse en benedenwindse eilanden. De keuken van de SSS- eilanden heeft veel invloeden van Engelse keuken. Rijst, bonen, zoete aardappel en andere zetmeelgewassen zijn favoriet. Dit wordt gecombineerd met kip- geiten of varkensvlees. In plaats van brood eet men vooral de zogenaamde Johhny Cake, een platte koek. Een typische drank van de bovenwindse eilanden is Mauby (ook wel: Armenbier genoemd). Dit is een soort likeur gemaakt van onder andere boomschors en bessen.

De benedenwindse eilanden liggen dicht tegen de kust van Venezuela aan en dat betekent dat je hier veel invloeden vindt van de Zuid Amerikaanse keuken. Hier wordt veel rijst met gebakken of gestoofd vlees gegeten met verse groenten (gebakken banaan is favoriet). Een typisch Arubaans gerecht is Pan Bati, een soort pannenkoek. Op Bonaire eet men vaak geitenvlees en op Curaçao is Sopitu een belangrijk gerecht, dit bestaat uit gekookte vis, gestoofd vlees en andere ingrediënten. Wat betreft de dranken genieten vooral vruchtendranken (likeur) een grote populariteit.

Lees verder: Geld & kosten >

Top 3 Nederlandse Antillen specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI met hun Dreamliner direct naar Aruba, Curaçao en Bonaire vliegt, biedt TUI scherpe pakketprijzen voor zonvakanties naar de Antillen.
Bezoek website


De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen voor o.a. last minutes, all inclusives en adult only vakanties.
Bezoek website


Corendon

Corendon

Bij Corendon vlieg je met de KLM naar de Nederlandse Antillen. Ze bieden diverse all inclusives en vaak goede last minutes.
Bezoek website

Meer Nederlandse Antillen reisorganisaties

Prijsvrij
Prijsvrij

Internet-only prijzen.
Bezoek website

Stip Reizen
Stip Reizen

Goedkope Curaçao-vakanties.
Bezoek website

Boek je vakantie naar de Nederlandse Antillen

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
2. De Vakantie discounter

Goedkope zonvakanties .
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk Nederlandse Antillen vakanties
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Nederlandse Antillen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nederlandse Antillen
V.a. 462