27 Vakantiedagen

Geografie – waar liggen de Nederlandse Antillen?

De Nederlandse Antillen liggen in het Caraibisch gebied en kun je verdelen in twee eilandengroepen. De ABC- eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) liggen het zuidelijkst: vlak voor de kust van Venezuela. Deze eilandengroep wordt ook de benedenwindse eilanden genoemd. De andere eilandengroep, bestaande uit Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten, ligt ten oosten van Puerto Rico en wordt ook wel SSS- eilanden of bovenwindse eilanden genoemd.

Aruba (sinds 1986), Curaçao en Sint Maarten (sinds 2010) worden als zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden gezien. De overige eilanden, Bonaire, Saba en Sint Eustatius (ook wel BES- eilanden genoemd), zijn sinds 2010 bijzondere gemeenten binnen Nederland. Staatkundig gezien bestaan de Nederlandse Antillen dus niet meer als zodanig.

De totale oppervlakte van de Nederlandse Antillen is 980 vierkante kilometer en er wonen in totaal een kleine driehonderdduizend mensen. De voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen, Willemstad op Curaçao, is verreweg de grootste stad van de Nederlandse Antillen. Van het eiland Sint Maarten hoort alleen het zuidelijk deel bij Nederland. Het noordelijk gedeelte is van Frankrijk. Er zijn ook nog enkele kleinere eilanden die tot de Nederlandse Antillen horen, dit zijn: Klein Bonaire, Klein Curaçao, Green Island (Saba), Guana Key, Hen & Chickens, Cow & Calff, Molly Beday en Pelican Key (Sint Maarten).

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Nederlandse Antillen specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI met hun Dreamliner direct naar Aruba, Curaçao en Bonaire vliegt, biedt TUI scherpe pakketprijzen voor zonvakanties naar de Antillen.
Bezoek website


De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen voor o.a. last minutes, all inclusives en adult only vakanties.
Bezoek website


Corendon

Corendon

Bij Corendon vlieg je met de KLM naar de Nederlandse Antillen. Ze bieden diverse all inclusives en vaak goede last minutes.
Bezoek website

Boek je vakantie naar de Nederlandse Antillen

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
2. De Vakantie discounter

Goedkope zonvakanties .
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk Nederlandse Antillen vakanties
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Nederlandse Antillen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nederlandse Antillen
V.a. 462