27 Vakantiedagen

Reizen binnen de Nederlandse Antillen – openbaar vervoer & transport

De vervoersmogelijkheden en het wegennetwerk verschillen nogal per eiland. In het algemeen kun je stellen dat het wegennetwerk op de BES- eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) matig tot slecht is: weinig verharde wegen die matig onderhouden zijn. Op Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn voornamelijk de kust- en hoofdwegen van goede kwaliteit. In het binnenland kom je nog veel onverharde wegen tegen.

Auto

Het huren van een auto, motor of scooter is een van de gemakkelijkste manieren om de eilanden te verkennen. Op de vliegvelden en op sommige andere plekken verspreid over het eiland zijn auto’s te huur. De tarieven kunnen erg verschillen per aanbieder en per seizoen. Reserveren vooraf is daarom handiger en kan dat kan bij Sunny Cars of Sunny Cars.

Taxi

Op de Antillen werken de taxi’s met vaste ritprijzen die vooraf duidelijk gemaakt moeten worden. Dit biedt je de mogelijkheid om voor een vast tarief met een taxi over een bepaald eiland te reizen en zo alle interssante plekken te bezoeken.

Fietsen

Door de hoge temperaturen, de hoge luchtvochtigheid en de wind is fietsen op de Nederlandse Antillen niet altijd een pretje. Tel daar nog eens de slecht onderhouden wegen bij op en dan kom je tot de conclusie dat je je het beste kunt verplaatsen op een mountainbike. Fietsen op de Antillen is dan ook voornamelijk een vorm van hobbyisme en niet echt een manier van vervoeren.

Bussen

Het busvervoer verschilt ook nogal per eiland. Op Aruba is een betrouwbare en betaalbare busdienst tussen de wijken en het centrum. Op Bonaire heeft een buslijn, maar de routetijden hiervan zijn onduidelijk. Bovendien moet je deze bus bellen als je ermee wilt reizen. Curaçao en Sint Maarten hebben een uitgebreid en betrouwbaar netwerk van buslijnen die je over het hele eiland brengen. Ook rijden hier minibusjes (meestal van particuliere maatschappijen). Op Saba en Sint Eustatius is geen openbaar vervoer.

Vliegen

Alle zes eilanden van de Nederlandse Antillen beschikken over een eigen vliegveld. Er gaan rechtstreekse vluchten van de groter internationale luchthaven (Schiphol sowieso) naar de ABC- eilanden en Sint Maarten. Als je naar Saba of Sint Eustatius wilt, vlieg je eerst naar Sint Maarten en vervolgens met een kleiner vliegtuig naar deze eilanden. Ook vluchten binnen de eilanden vinden plaats vanaf deze vliegvelden (het zogenaamde eiland hoppen).

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Nederlandse Antillen specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI met hun Dreamliner direct naar Aruba, Curaçao en Bonaire vliegt, biedt TUI scherpe pakketprijzen voor zonvakanties naar de Antillen.
Bezoek website


De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen voor o.a. last minutes, all inclusives en adult only vakanties.
Bezoek website


Corendon

Corendon

Bij Corendon vlieg je met de KLM naar de Nederlandse Antillen. Ze bieden diverse all inclusives en vaak goede last minutes.
Bezoek website

Meer Nederlandse Antillen reisorganisaties

Prijsvrij
Prijsvrij

Internet-only prijzen.
Bezoek website

Stip Reizen
Stip Reizen

Goedkope Curaçao-vakanties.
Bezoek website

Boek je vakantie naar de Nederlandse Antillen

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
2. De Vakantie discounter

Goedkope zonvakanties .
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk Nederlandse Antillen vakanties
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Nederlandse Antillen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nederlandse Antillen
V.a. 462