27 Vakantiedagen

Klimaat Nederlandse Antillen

Aruba

Het is onduidelijk tot welke classificatie het klimaat op Aruba behoort. Zowel het steppe-, woestijn-, subtropisch en tropisch klimaat worden genoemd. Op Aruba is het hele jaar door weinig verschil in de gemiddelde temperatuur, deze ligt vrijwel altijd tussen de 28 en 30 graden Celsius. Met 400 millimeter per jaar valt er vrij weinig regen. Het aantal zonuren ligt gemiddeld op acht per dag en daarom kun je klimaat op Aruba het beste een steppeklimaat noemen.

Bonaire en Curacao

Bonaire en Curaçao eilanden hebben een tropisch savanneklimaat en hebben daarmee het warmste klimaat van Nederland. De gemiddelde temperatuur overdag ligt tussen de 30 en 32 graden Celsius en ’s avonds wordt het nooit kouder dan 23 tot 25 graden. De gemiddelde jaarlijkse neerslag ligt op 500 millimeter, wat eigenlijk meer bij een steppeklimaat behoort. De meer dan drieduizend zonuren per jaar zorgen ervoor dat we het toch een tropisch klimaat noemen.

Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten

Deze zogenaamde bovenwindse eilanden hebben alle drie een tropsich moessonklimaat. Dit houdt in dat de eilanden zowel een droog (januari tot en met april) als een nat seizoen (augustus tot en met december) kennen. Gemiddeld valt er op deze eilanden iets meer dan duizend millimeter neerslag per jaar, maar dit kan per jaar sterk verschillen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt op dertig graden, maar door de passaatwinden voelt het koeler aan. ’s Avonds kan het soms zelfs nodig zijn om een trui aan te hebben.

Lees verder: Beste reistijd >

Boek je vakantie naar de Nederlandse Antillen

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
2. De Vakantie discounter

Goedkope zonvakanties .
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk Nederlandse Antillen vakanties
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Nederlandse Antillen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nederlandse Antillen
V.a. 462