27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Er zijn voor de Nederlandse Antillen geen intentingen verplicht en er zijn ook geen aanbevolen vaccinaties. Als je zeven dagen, voordat je de Antillen gaat bezoeken in een land bent geweest waar de Gele Koorts voorkomt, is een vaccinatie tegen deze ziekte verplicht.

De hygiënevoorschriften op de eilanden zijn redelijk gelijk aan die van Nederland. Toch is er een verschil in de kwaliteit van het leidingwater op de verschillende eilanden. Op de ABC- eilanden kan kraanwater gewoon gedronken worden. Het is veilig en bevat nauwelijks calcium, geen chloor en heeft een zachte smaak. Op Sint Maarten is het kraanwater drinkbaar, toch drinken de meeste mensen flessenwater. Op Saba en Sint Eustatius wordt het drinken van leidingwater afgeraden en dien je uitsluitend flessenwater te drinken. Groente, fruit, vis en vlees kan overal zonder risico’s gegeten worden.

De kwaliteit van ziekenhuizen en de medische zorg op de ABC- eilanden is goed tot zeer goed. Op alle drie de eilanden kun je terecht voor zowel kleine als grotere medische problemen. De artsen spreken in ieder geval Engels en de meeste ook Nederlands. Op ieder eiland is minstens een ziekenhuis, verblijven meerdere huisartsen en ook de apotheken en tandheelkundige faciliteiten zijn uitstekend. Voor echte gecompliceerde ziektegevallen wordt de patiënt overgevlogen naar Curaçao.

Wat betreft de SSS- eilanden is de medische zorg voornamelijk in handen van Sint Maarten. Dit eiland draagt ook de zorg voor Saba en Sint Eustatius. De kwaliteit van de gezondheidszorg op Sint Maarten is zonder meer uitstekend te noemen. Dit is grotendeels te danken aan de vele Amerikanen die regelmatig het eiland bezoeken en hoge eisen stellen aan de gezondheidszorg. Op Sint Maarten zijn twee openbare ziekenhuizen en meerdere privéklinieken. Ook huisartsen en tandartsen zijn er voldoende op het eiland aanwezig.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Nederlandse Antillen specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI met hun Dreamliner direct naar Aruba, Curaçao en Bonaire vliegt, biedt TUI scherpe pakketprijzen voor zonvakanties naar de Antillen.
Bezoek website


De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen voor o.a. last minutes, all inclusives en adult only vakanties.
Bezoek website


Corendon

Corendon

Bij Corendon vlieg je met de KLM naar de Nederlandse Antillen. Ze bieden diverse all inclusives en vaak goede last minutes.
Bezoek website

Boek je vakantie naar de Nederlandse Antillen

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
2. De Vakantie discounter

Goedkope zonvakanties .
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk Nederlandse Antillen vakanties
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Nederlandse Antillen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nederlandse Antillen
V.a. 462
t>