• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Boekarest ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

7 Boekarest reiservaringen en tips

Geweldig

14%

Tof

43%

Wel oké

29%

Niet zo

14%

Vreselijk

0%

 • Profiel Fabienne Ceyhan- de Weijer
  Fabienne Ceyhan- de Weijer op 17-05-2019
  26 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
  2

  “Prima stedentrip, maar niet veel te doen”

  Voor een korte stedentrip is Boekarest leuk. Met name het rondlopen en de oude gebouwen kijken zijn leuk. Toen wij er waren was er net ijsregen gevallen, wat ook voor de Roemenen een onbekend fenomeen is. Dit maakte de stad een soort ghosttown, maar gaf prachtige plaatjes. De stad zelf was daardoor ook vrij rustig. De mensen waren niet onaardig, maar ook niet zeer vriendelijk. De therme liggen ver buiten de stad, maar zijn zeer de moeite waard. S avonds is het een soort club met cocktails en is de grootste van Europa. Als je in Boekarest bent, moet je hier echt heen! Met een Uber is het goed betaalbaar en bereikbaar.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Jacqueline Westerhoff
  Jacqueline Westerhoff op 28-04-2019
  40 landen bezocht • 79 reviews • 129 waarderingen
  4

  “Historisch centrum; vergane glorie met de Franse slag”

  Na het zien van foto’s van het historsiche centrum wilden wij Boekarest heel graag in onze interrail route door Oost-Europa opnemen. Na enig gepuzzel met treintijden lukte dit gelukkig. We vonden een eenvoudig hostel in het centrum, maar met een dakterras dat een waanzinnig mooi uitzicht over dat historische centrum bood.

  Het historische centrum van Boekarest is inderdaad heel erg mooi met indrukwekkende bezienswaardigheden als het door een Franse architect ontworpen bankgebouw CEC Palace, de orthodoxe kerk Sfantul Anton en het oudste hotel van Boekarest Hanu lui Manuc.

  Zo mooi authentiek als het historische centrum is, zo grauw is alles er buiten. Het indrukwekkende regeringsgebouw mist bijna alle glans door de vieze ongewassen ramen, wat echt een domper is als je er voor staat. De mooiste attractie net buiten het centrum is het Cişmigu park. Denk je de dorre bomen, grasvelden en bloemenperken weg, dan vind je hier veel terug van het Retiro park in Madrid en het Stadtpark in Wenen. Je kunt in het Cişmigu onder andere romantisch met een bootje rondvaren, de prijs is absoluut een stuk lager dan die in het Retiro. De prijzen in Roemenië zijn sowieso Oost-Europees laag.

  Een heel stuk buiten de stad staat de Roemeense Arc de Triomphe, waar de Franse invloeden op Roemenië meer dan duidelijk worden. De gelijkenis is groot; alsof je heel even in Parijs bent, maar dan toch net anders.

  Wil je een dagje naar het strand, dan kun je vanuit Boekarest heel eenvoudig een of meerdere dagen naar de Zwarte Zee. De trein doet er ongeveer twee uur over om van Boekarest naar Constanţa te komen. Als je vroeg weggaat en het niet erg vindt om laat in de stad terug te keren, dan kan het dus prima in één dag. Houd er wel rekening mee dat de Roemenen zelf in de weekenden ook naar de Zwarte Zee trekken en de trein tussen Boekarest en Constanţa propvol kan zitten, hoe oneindig lang deze ook is. Ook al heb je plaatsen gereserveerd, de kans is alsnog groot dat je geen zitplaats hebt omdat de desbetreffende rijtuigen veranderd of uitgevallen zijn.

  Het metronet in Boekarest is prima geregeld, echter kan het wel voorkomen dat dit zomaar ineens plat komt te liggen en van vervangend vervoer hebben ze in Roemenië niet gehoord. Je moet dan met de bus, waarvan de gepubliceerde vertrektijden niet bepaald kloppen of je moet noodgedwongen te voet verder of een taxi nemen. Natuurlijk heeft dit ook wel weer zijn charme, maar rond middernacht is het niet zo prettig.


  Uit eten gaan kan in Boekarest op alle denkbare manieren, van heel eenvoudige snackbars tot traditionele Roemeense restaurants. Daarnaast zijn er prima pizzeria’s en bekende ketens vertegenwoordigd. Een heel leuk concept in het historische centrum is de foodmarket. Op een groot terras kun je genieten van alles wat de omringende foodtrucks aanbieden: pizza’s, friet en snacks, rijstmaaltijden etc.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Tamara van de Klashorst
  Tamara van de Klashorst op 23-04-2019
  19 landen bezocht • 13 reviews • 15 waarderingen
  3

  “Stad met vele gezichten”

  Ik had voordat ik naar deze stad totaal geen verwachtingen. Enerzijds heeft de stad me erg positief verrast met veel nieuwe gebouwen en erg veel moderne invloeden. Dit zijn dan ook de punten die de stad zelf erg wil benadrukken. Het jammere was dat als je iets verder keek dan dit en iets afweek van de gebaande paden je een heel ander Boekarest ontdekte met erg veel vervallen en leegstaande gebouwen. Ik vond Boekarest dan ook niet het mooiste wat Roemenië te bieden heeft maar zeker wel een bezoekje waard.

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Joke Vos
  Joke Vos op 18-04-2019
  27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
  3

  “Mooi oud centrum ”

  Boekarest heeft wel een mooi oud centrum maar is niet overal even goed onderhouden. In de stad zijn erg veel bedelaars en daklozen. Dat maakt wel dat je je als "rijke toerist" niet altijd overal even veilig voelt. De prijzen zijn waanzinnig laag. Je moet wel erg oppassen met de taxichauffeurs en vooraf een prijs met ze afspreken die je zelf acceptabel vindt. En dan nog uitkijken want dan proberen ze alsnog de prijs op te drijven door te zeggen dat je de terugreis van de taxi ook moet betalen. Alles bij elkaar een aparte ervaring die ik niet had willen missen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Danice Winkelhorst
  Danice Winkelhorst op 14-04-2019
  36 landen bezocht • 16 reviews • 7 waarderingen
  4

  “Timisoara”

  Met een vriend zochten we het goedkoopste vliegticket naar een stad waar we nooit van hadden gehoord en kwamen uit in Timisoara. Vooral omdat we er niets van verwachtten, was het heel leuk. Er staan oude orthodoxe kerken, synagoges, leuke pleinen en verbazingwekkend veel groen. Binnen 3 daagjes hadden we het wel gezien, maar een fijne rust.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Gitta
  Gitta op 07-04-2019
  31 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
  5

  “Leuke stedentrip voor vriendengroep”

  Wij zijn hier een weekendje heen gegaan met vriendinnen en waren in alle opzichten verrast! Wij hadden er niet echt een beeld bij, maar het oude centrum zit vol met gezellige kroegjes en restaurantjes. Wij hebben een tour door de stad geboekt en kwamen zo veel authentieke gebouwen tegen, mooie graffiti en schattige straatjes. Het uitgaansleven is levendig en overdag is er genoeg te bezichtigen! Je vliegt er goedkoop heen vanuit Brussel.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Kamiel Deinum
  Kamiel Deinum op 27-02-2019
  24 landen bezocht • 1 review • 2 waarderingen
  4

  “Boekarest heeft haar charme terug”

  Op school had iedereen altijd moeite om Boedapest en Boekarest uit elkaar te houden. Boedapest is het bekendere broertje van de twee en al jaren een toeristische bestemming. Na een lange winterslaap is Boekarest – de hoofdstad van Roemenie – ontwaakt en bezig aan een comeback.

  ‘Hello Boedapest’, riep Michael Jackson naar zijn fans vanaf het balkon van het parlementspaleis. Kennelijk wist de popster de twee steden ook niet uit elkaar te houden. Boekarest verliest tot nu toe die tweestrijd. De stad heeft echter zijn grauwsluier afgeworpen en stapt langzaam uit de schaduw van zijn populairdere broer.

  Grootste gebouw van Europa
  Grote trekpleister van Boekarest is het paleis van Ceausescu, nu het parlementspaleis.
  Hele woonwijken moesten wijken voor het paleis dat Ceausescu voor zichzelf en zijn vrouw liet bouwen. De dictator heeft er echter nooit gewoond. Nog voordat het af was, maakte een opstand in 1989 een einde aan zijn regime en werden Ceausescu en zijn vrouw ter dood veroordeeld.
  Gelukkig besloot men het paleis wel af te maken. Nu vergadert het parlement er en is het de attractie van Boekarest.
  De hele dag zijn er rondleidingen. Naast toeristen nemen daar ook veel Roemenen aan deel. Ook zij willen wel eens zien voor welk gebouw een groot deel van de stad moest wijken. Alleen al de onvoorstelbare omvang van het gebouw, het grootste van Europa en twee na grootste ter wereld (na het Pentagon), maakt een bezoek aan Boekarest de moeite waard.

  Culinair genieten
  Boekarest heeft de bezoeker echter meer te bieden dan bouwwerken uit de communistische tijd. Lipscani bijvoorbeeld. Deze wijk is gelukkig aan de sloophamer ontsnapt en is het toeristische, middeleeuwse hart van de stad.
  Na een opknapbeurt kan het zich meten met de hipste wijken van Londen, Barcelona of Parijs. Er zijn tal van restaurants, cafés en trendy koffiebarretjes. Dit samen met de vele studenten, zowel achter als aan de bar, zorgt de hele dag door voor een levendige sfeer. Groot pluspunt is dat alles in vergelijking met andere Europese steden zeer betaalbaar is.
  Absolute aanrader is restaurant Hanul Lui Manuc. In deze oude herberg is de binnenplaats omgetoverd tot een openlucht restaurant. Er worden voortreffelijke Roemeense en Balkan gerechten geserveerd en het geheel wordt opgeluisterd door de Roemeense versie van Imca Marina die elke tafel aandacht geeft.

  Vlad Dracula
  Midden in Lipscani ligt de burcht waaromheen Boekarest is ontstaan. De burcht is in 15e eeuw gebouwd door Vlad III, beter bekend als Vlad Dracula of Vlad de Spietser. Deze bloeddorstige heerser inspireerde Bram Stoker tot het schrijven van zijn wereldberoemde boek ‘Dracula’.
  Op de ruïnes van de burcht is later het Prinsenhof gebouwd en vind je de oudste kerk van Boekarest.

  Een historisch balkon
  Verona heeft het balkon van Romeo en Julia, Boekarest heeft het balkon van Ceausescu.
  Je zou het zo voorbij lopen, maar het is de moeite waard stil te staan bij de plek waar geschiedenis is geschreven. Op het balkon hield Ceausescu zijn laatste toespraak. Geheel tegen de verwachting in luisterde het volk niet meer naar de tot dan toe onbetwiste leider. Het protest zwol gaandeweg de toespraak aan en Ceausescu moest met een helikopter vluchten. De plek waar dit allemaal gebeurde heet nu toepasselijk het ‘Plein van de Revolutie’.
  Terwijl ik mijn koffer op de band bij de incheckbalie leg, zie ik in mijn ooghoek een poster van Parijs. Eind 19e eeuw was Boekarest het ‘Parijs van het Oosten’. Na jaren van vergetelheid door twee wereldoorlogen en daarna het communisme, is de stad bezig die titel weer terug te veroveren.
  Wellicht roept over een aantal jaren een popartiest wel ‘Hello Boekarest’ vanaf een balkon in Boedapest.

  Praktisch
  Hoe kom je er?
  KLM en Tarom vliegen dagelijks vanaf Schiphol naar Boekarest. Een retourticket kost rond de € 150.

  Eten en drinken
  Hanul Lui Manuc
  Uitstekend restaurant in het hart van de wijk Lipscani. Gerechten uit de Roemeense en de Balkan keuken.

  Caru’ cu bere
  Voor een biertje ga ja naar Caru’ cu bere. Een bierhuis met een indrukwekkende art-nouveau inrichting. Het serveert ook gerechten.

  Overnachten
  Hotel Cental
  Middenklasse hotel op loopafstand van de uitgaanswijk Lipscani. In het zomerseizoen circa € 70 per nacht voor een tweepersoonskamer.

  Hotel Hilton Garden Inn
  Hotel in het hogere segment. In het zomerseizoen circa € 100 per nacht voor een tweepersoonskamer.


  2 waarderingen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Stedentrip Boekarest boeken – onze tips!

Deel jouw Boekarest reiservaring en tips!

Ben jij in Boekarest geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief